StoryEditorOCM
Košarkas rukama u pekmezu

Čak 30 igrača je osumnjičeno, a desetorici prijeti zatvor, savez se ‘pere‘: ‘Veliki skandal potresa našu košarku‘

Piše SN
3. srpnja 2023. - 14:12

‘‘Veliki skandal potresa našu košarku‘‘, bila je udarna vijest u Srbiji krajem prošlog tjedna. Čak 30 imena osumnjičeno je za sudjelovanje u nečasnim radnjama, a kako piše Blic.rs pojavili su se ključni dokazi u razrješavanju ove afere.

Radi se o porukama i pozivima u kojima igrači između sebe dogovaraju kako da namjeste utakmice u međusobnim susretima njihovih klubova.

Uplate su vršili putem azijskih kladionica, a one bi se kretale u rasponu od 500 do tisuću eura. Isti izvor piše kako zbog razotkrivanja detalja, čak desetorici košarkaša prijeti zatvorska kazna, a nije isključeno da istraga dovede i do većeg broja krivaca.

Košarkaška liga Srbije izdala je priopćenje povodom čitave situacije.

"Obavještavamo javnost da KLS aktivno surađuje s FIBA-om kako bi se disciplinski postupci riješili u što kraćem roku i dodatno osigurali integritet natjecanja. S obzirom na to da je disciplinski postupak još u tijeku, KLS u ovom trenutku ne može iznositi detalje o tome koje su utakmice i koji igrači sudjelovali u manipulativnim radnjama.

Detaljnije informacije o stegovnom postupku bit će dane po njegovom okončanju, radi neometanog vođenja postupka, kao i presumpcije nevinosti sudionika u postupku", stoji, između ostalog, u prioćenju KLS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 06:58