StoryEditorOCM
Hajdukidealima protiv srca

Unutarnje borbe novog čelnika Hajduka: ‘hod po žici‘ između poslovnih ideala i emocija brzo će zahtijevati teške odluke

26. travnja 2024. - 06:57

Novi predsjednik Hajduka Ivan Bilić jučer se predstavio javnosti na konferenciji za medije i odmah najavio nekoliko promjena, primarno u sportskom segmentu.

Prva je ta da voditelj Akademije postaje Goran Sablić, a da Boro Primorac prelazi na poziciju savjetnika Uprave za nogometna pitanja. Također je potvrdio da se traži još jedan član Uprave koji će biti zadužen za struku, odnosno čovjek koji će biti iznad sportskog direktora, a ujedno se osniva i sportski odbor na kojem će se raspravljati o nogometnim pitanjima, a koji će biti sastavljen od svih više pozicioniranih osoba u sportskoj hijerarhiji (član Uprave za struku, sportski direktor, trener, šef Akademije...).

Bilić je odmah dao do znanja kako je svjestan da ga čeka ‘hod po žici‘ između onog dijela sebe koji odluke donosi vodeći se zdravim razumom i navijača koji ‘razmišlja srcem‘, a to je i potvrdio u odgovoru na moje pitanje je li on osoba koja u poslu ostaje vjerna ideologiji i procesima, ili smatra da cilj opravdava sredstvo.

- Nije lako odgovoriti, ali ja poslovno zastupam ideale i proces mora biti dugoročan. To je poslovno, ali srcem tražim pobjedu. To mora biti pomirba ta dva pojma.

Pomirba suprotnih pojmova ideal je svakog razumnog čovjeka, ali ti pojmovi u nekom trenutku neizbježno dođu do točke kada ih se više ne može pomiriti i onda se mora donijeti odluka kojoj se strani prikloniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:58