StoryEditorOCM
Hajdukgolden boy

U Hajduku zadovoljno trljaju ruke, velik posao upravo postao još veći: dragulj Bijelih visoko na listi najboljih

Piše SPORT SD
5. lipnja 2024. - 20:37

Golden Boy nagrada, jedna je od najprestižnijih individualnih nagrada u nogometu, dodjeljuje se igraču mlađem od 21 godine koji je odigrao najbolju sezonu, a nagradu je osnovao talijanski list Tuttosport.

Od prošle godine koristi se i Golden Boy Index, koji, kako tvrdi, koristi detaljne podatke i metodologiju vođenu analitikom da izabere 100 najboljih mladih igrača od kojih će se na kraju izabrati najbolji.

Danas je ažurirana lista i svečano je u talijanskom Solomeu najavljeno sto igrača koji će se najtecati za prestižnu nagradu, a na listi je visoko i Hajdukov talent Rokas Pukštas. Od lani je među sto, prošle godine dosegao je 83. mjesto, a ove se dosta popeo pa je sada na 26. mjestu najvećih talenata europskih liga.

image
Tom Dubravec/Cropix

Englezi ‘poludjeli‘ za Rokasom Pukštasom, tri velikana ga žele dovesti, Hajduku se smiješi rekord

Jučer je Rokas Pukštas svrgnuo Marka Livaju i postao najvrjedniji igrač Hajduka po podacima Transfermarkta.

Prije tjedan dana Englezi su se raspisali o velikom interesu za mladog Hajdukovog Amerikanca, spominjali su se interesi Aston Ville, West Hama i Arsenala, uz već veliki interes iz Njemačke. Visoko mjesto na ljestvici najvećih talenata sigurno će zaokupiti još pažnje europskih klubova.

Već se spominje da bi mogao oboriti klupski transfer rekord kojeg drži Luka Vušković s 11 milijuna eura.

Od ostalih igrača HNL-a, na listi je još Dinamov Moreno Živković, on se nalazi na 69. mjestu.

Nagradu je prošle godine osvojio Realov veznjak Jude Bellingham, tada je Bellingham je izjednačio rekord po postotku osvojenih bodova, osvojio ih 97 posto, čak 485 od mogućih 500. Prije sedam godina je Kylian Mbappe također osvojio 97 posto bodova, no tada je maksimum iznosio 300, a on je dobio 291.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 20:48