StoryEditorOCM
HajdukA nije članstvo

Totalno ludilo, povijesni dani za Hajduk, samo su rijetki shvatili da se ovo dogodilo prvi put u 112 godina kluba

Piše Frane Vulas
3. listopada 2023. - 15:11

Hajduk je prvi! Hajduk je prvi! Nije pogreška, s namjerom je napisano dvaput. Klub s Poljuda je lider u obje seniorske konkurencije. Nisu samo nogometaši Hajduka trenutno prvenstveni lideri, i nogometašice ‘bijelih‘ trenutno vode.

Ovo su povijesni dani. Nikada prije se ovo nije dogodilo u 112 godina dugoj povijesti kluba, a nije u pitanju spektakularna brojka od sto tisuća članova kluba, sada već i preko 101 tisuće. U neka starija vremena vikalo bi se vjerojatno u ovakvom momentu: ‘Riži tablicu!‘. Sad je novo doba, gromova, oluja... pardon, portala i društvenih mreža. Može se i rizat tablicu, ali uglavnom prvo moraš sebi istu isprintat s interneta. Uz to, navijači se nadaju da će napokon tako biti i na kraju sezone, pogotovo što se tiče pripadnika jačeg spola. Da se tu prekine dominacija Dinama i vrati naslov prvaka u grad pod Marjanom prvi put poslije 2005. godine.

image
Jakov Prkić/Cropix

Momci su velikom pobjedom u po dekoru spektakularnom nedjeljnom derbiju s Dinamom na Poljudu ponovno zasjeli na prvo mjestu. Pretekli su momci trenera Ivana Leke Rijeku, pobjegli joj na dva boda, Dinamu na pet, ali ‘modri‘ imaju i utakmicu manje. Poredak SuperSport HNL-a je: Hajduk 21 bod, Rijeka 19, Dinamo 16... Gotovo da nema pravog navijača Hajduka koji to ne zna napamet.

image
Ante Čizmić/Cropix

Dan kasnije i dvjestostotinjak metara dalje na pomoćnom poljudskom igralištu, pobjedom u gradskom derbiju nad Splitom 3:1 društvo im tu prave i nogometašice Hajduka. Izbile su na prvo mjesto SuperSport Prve HNLŽ. Imaju devet bodova, koliko imaju i Split, Agram, ali ‘bijele‘ imaju bolju ukupnu gol razliku. Dinamo je osvojio sedam bodova, a braniteljice naslova i favoritkinje cijele utrke nogometašice Osijeka šest. Privremeno su ‘bijele‘ na vrhu, jer Agram ima utakmicu, a Osijek dvije utakmice manje. No, lijepo je to vidjeti. Još da je dobit‘ i Dinamo u gostima idućeg vikenda pa da Hajduk u dva vikenda napravi seniorski ‘double‘ nad najvećim rivalom... Ili još luđe, da ovakav poredak u obje konkurencije bude i na kraju sezone, kakva bi to bila fešta u gradu. Dvaput je dvaput. Ali još je to daleko.

image

Nogometašice Hajduka

Nikola Vilić/Cropix

Nikada prije ŽNK Hajduk, bivši Marjan, nije bio prvak. Mlada ekipa trenerice Tamare Benković ima i kvalitetu i gard da se umiješa čak i u borbu za sam vrh, da sve ‘zakuha‘. A ako i ne bude prva na kraju sezone, budite sigurni ta ekipa nikada neće izvjesiti bijelu zastavu na terenu.

 

 

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore
image


 

Nikola Vilić/Cropix
image


 

Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 15:41