StoryEditorOCM
Hajdukoko sokolovo

Tenžera o suđenju i spornoj situaciji: ‘Kod prvog gola Hajduka nije se jasno vidjelo je li lopta prešla liniju, ali...‘

Piše Slaven Alfirević
12. studenog 2023. - 21:01

Goran Tenžera, naš sudački komentator, ovako je vidio suđenje na utakmici Hajduk - Varaždin (3:1), iskomentirao je:

Sudac Patrik Kolarić je prema mome očekivanju dobro odsudio ovu utakmicu. U prvom poluvremenu nije previše puštao igru jer je zbog klizavog i brzog terena postojala mogućnost neopreznih startova i eventualnih ozljeda. Već u trećoj minuti je zbog toga, baš odmah pokazao Marini žuti karton, koji je ostao i jedini na ovoj utakmici. Bilo je poslije još par graničnih situacija, ali igra je već bila u granicama fair-playa, tako da opomene nisu bile nužne.

Imao je Kolarić pogrešnu procjenu u 18. minuti kada je tek na intervenciju pomoćnog suca  dosudio prekršaj na Sahitiju. Nije bilo dvojbenih situacija u kaznenim prostorima niti spornih zaleđa.

Posebna je pozornost na akciji kod prvog pogotka Hajduka, je li lopta stalno bila u igri? Evo što Tenžera kaže:

- Kod prvog pogotka Hajduka nije se jasno vidjelo da li je lopta, koju je prethodno kontrolirao Benrahou, prešla poprečnu liniju. Pretpostavljam da je VAR soba u brzom pregledu odmah otklonila moguće dvojbe, da su pregledali i potvrdili da je sve ispravno.

I još:

- U drugom poluvremenu, kada je pobjednik već bio izvjestan i sama utakmica je bila manje zahtjevna za suđenje. Treba istaknuti i da je momčad Varaždina bila izuzetno korektna u igri, skrivili su ukupno osam prekršaja, od kojih samo dva u drugom poluvremenu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 04:44