StoryEditorOCM
HajdukTko je ovdje lud?!

Sve se okrenulo ‘naopako‘ u samo nekoliko dana, od gotovo svih prežaljeni Gattuso šalje podršku smijenjenom Jakiroviću

Piše Frane Vulas
20. rujna 2024. - 22:20

Kada je trener Hajduka Gennaro Gattuso ušao u novinarski salon na konferenciju za medije uoči susreta s Goricom, jedan detalj nije promaknuo sedmoj sili. Za razliku od velike većine prethodnih druženja s medijima na Poljudu Talijan je na presicu upao u klupskoj majici – dugih rukava. I kratkim sportskim hlačama, ali to je nebitno za ovu priču.

Makar ih je već nosio, npr. u Maksimiru, dočekao je Gattuso "duge rukave" na Poljudu. A bilo je baš „čupavo”. Prvo nakon šokantne eliminacije iz kvalifikacija Konferencijske lige od slabašnog slovačkog Ružomberoka. A nakon jednako dramatičnog razlaza s Ivanom Perišićem koji je, ako se već trebao dogoditi, mogao biti odrađen i suptilnije. A onda kasnije i poslije prepucavanja preko medija s predsjednikom Ivanom Bilićem, nakon smjene sportskog direktora Nikole Kalinića čije su optužbe baš imale težinu, a u kojem se ne samo između redaka moglo iščitati da nije izrečena istina. Međutim, prvo je dobio Gattuso Dinamo usred Zagreba. Pa je kažu sve izgladio s Bilićem. Gattuso je i dalje trener Hajduka. Ali zato Sergej Jakirović nije više trener Dinama.

Nije ovo nikakvo naslađivanje zbog poraza i situacije u Dinamu, baš suprotno. Pokazatelj nevjerojatnih amplituda u nogometu, kakvih valjda nema u nijednom drugom sportu. Uoči derbija na Maksimiru odigranom u petak, prije jedva tjedan dana, nizali su se komplimenti na račun kvalitete i nadmoći Dinama u HNL-u, što i dalje uglavnom stoji. A unutarnjim potresima uzdrmani, od mnogih već prežaljeni Hajduk je stigao kao na streljanu. I odnio sva tri boda u grad pod Marjanom.

image

Pozdrav Gennara Gattusa i Sergeja Jakirovića u Maksimiru

Željko Puhovski/Cropix

Dinamu je uslijedio baš sramotni debakl kod Bayerna koji je glavom platio Jakirović. Situacija u dva najveća hrvatska kluba se tako potpuno okrenula u samo tjedan dana. Sada se Hajduk konsolidirao, pronašao i sportskog direktora, pardon direktora nogometnih operacija. Francois Vitali trebao bi provesti „operaciju” oživljavanja Hajduka u sportskom segmentu, jer sve je ovo samo početak, i dalje je Dinamo veliki favorit u borbi za naslov... A Dinamo je uzdrman gubitkom prvog mjesta u SuperSport HNL-u, blamažom u Münchenu, smjenom trenera...

U sedam dana sve se potpuno preokrenulo, Gattuso je nekako izdržao "ludilo" na Poljudu, dočekao duge rukave i šalje podršku smijenjenom Jakiroviću. Da je to netko rekao u petak 13. rujna poslijepodne rekli bi mu da je potpuno lud!

Zbog toga je nogomet najzanimljiviji, najneizvjesniji sport. Sve se može u trenutku promijeniti, preokrenuti. Ne samo na travnjaku. Makar realno situacija opet u oba slučaja nije nipošto crno-bijela, baš kao što nije ni bila uoči derbija.

image

Sergej Jakirović nakon debakla kod Bayerna

Ronald Goršić/Cropix
image

Sergej Jakirović i Gennaro Gattuso na Maksimiru

Željko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 22:25