StoryEditorOCM
Hajdukstručno oko

Sudački ekspert Goran Tenžera: ‘Bilo je nekoliko problematičnih odluka, ali nisu imale utjecaja na rezultat‘

27. kolovoza 2023. - 09:37

Sudački ekspert Slobodne Dalmacije Goran Tenžera prokomentirao nam je suđenje Frana Jovića u ogledu 6. kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Hajduka (1:2). Svašta se izdogađalo tijekom susreta, Hajduku je dosuđen pa zbog zaleđa Yassinea Benrahoua poništen kazneni udarac, gol Ivana Dolčeka poništen je iz istog razloga... Bilo je dosta posla za Zagrepčanina Jovića i kolege iz VAR sobe, pa tako i za Tenžeru.

- Suđenje suca Jovića bih razdvojio u dva dijela. Prvo poluvrijeme je bilo bez greške, na tragu onog suca Jovića kada je znao lagano i umirujuće suditi i najteže utakmice i derbije. U drugom poluvremenu je bilo nekoliko problematičnih odluka koje ipak nisu utjecale na ishod utakmice. Tako je u obostranom remplanju i normalnom duelu u 60. minuti dosudio prekršaj Sigura i čak mu pokazao nepotreban žuti karton (jedini na utakmici). U posljednjoj minuti nije dosudio prekršaj na Krovinoviću nakon čega je domaćin došao u priliku za opasan napad – smatra Tenžera.

image

Varazdin, 260823.
Na Gradskom stadionu igra se utakmica 6. kola Supersport HNL-a, Varazdin - Hajduk.
Na fotografiji: Zvonimir Sarlija.
Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Željko Hajdinjak/Cropix

No, one ključne situacije iz prvog poluvremena su kaže dobro odrađene.

- Ovoga puta delikatne situacije zaleđa su ispravnim odlukama VAR sudaca, za razliku od utakmice protiv Rudeša, otišle na stranu protivnika Hajduka – kazao je Tenžera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 19:00