StoryEditorOCM
Hajdukoko sokolovo

Strahonja komentirao situacije s Poljuda nakon kojih se Rudeš oglasio priopćenjem: ‘U tom slučaju postoji upitnik...‘

Piše Sport SD
6. studenog 2023. - 07:16

Mario Strahonja je u emisiji Stadion komentirao suđenje u utakmicama proteklog kola. Za početak je potvrdio kako je pad Smolčića u 94.minuti u kaznenom prostoru na utakmici između Lokomotive i Rijeke nije bio prekršaj, a onda se okrenuo susretu Hajduka i Rudeša, koju je vodio Dario Bel.

- On je poznat po tome što pušta čvršću igru, mislim da je dobro odsudio utakmicu.

U 49. minuti su Diallo i Uremović bili uz Topića.

- Ispravna odluka suca. Igrač Rudeša koji je pao nema loptu pod kontrolom, lopta je otišla u desnu stranu, ovo nije intenzitet za kazneni udarac, da je imao loptu pod kontrolom, bio bi kazneni udarac. U ovoj situaciji nema ništa.

U sudačkoj nadoknadi su bile dvije situacije.

- Kontakt Sigura i Pavlovića je pitanje intenziteta, gdje je Pavlović djelomično naglasio pad. Tu je sudac bio bočno postavljen i jedini može dobro procijeniti, te mu treba vjerovati i dati mu za pravo. U drugom slučaju postoji upitnik tko je prvi došao do lopte, meni se čini da je Tomečak, to je bila borba za loptu dva stopala. Ako postoji neka kamera koja pokazuje da je nakon igranja lopte Tomečaka došlo do čistog udaranja, onda je to kazneni udarac. Na temelju ovoga, odnosno dojma, ne možemo reći da je to bilo - zaključio je Strahonja.

Podsjetimo, Rudešani su reagirali upravo zbog suđenja na Poljudu, tvrde da su protiv Hajduka oštećeni za dva kaznena udarca, ali i spomenutom priopćenju spominju i sporne situacije iz prijašnjih kola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:22