StoryEditorOCM
Hajdukmiljenik publike

Sahiti otkrio da bi uskoro mogao napustiti Hajduk: ‘Vjerujem da će do ljeta sve biti gotovo‘

Piše SPORT SD
5. siječnja 2024. - 23:15

Prošlo je već skoro šest godina otkad je stigao u Hajduk, jedan je od glavnih igrača momčadi već treću sezonu zaredom, a nedavno mu je i Nikoličius uručio dres s brojem 100, nakon točno stotinu nastupa za Hajduk. Riječ je, naravno, o Emiru Sahitiju.

"Procvao" je u sezoni 2020./21. na posudbi u Šibeniku, već iduće je pokazao u bijelom dresu da to nije bila slučajnost. Miljenik je splitske publike, a sada je za kosovski Gazeta Blic progovorio o svojim počecima, pritisku u Hajduku, šampionskim ambicijama i budućem transferu.

- Već sam šest godina u Hajduku, nije lako igrati ovdje. Ogroman je broj navijača, ali i kvalitetnih igrača i talenata. Navijači su fantastični, najbolji u Hrvatskoj. Ako ostaviš srce na terenu, čak i ako ne odigraš najbolje, uvijek će te podupirati. Nije lako - ali se sve da postići radom - započeo je Sahiti pa dodao:

- Osjećam se odlično u Hajduku. Torcida me jako podupire, pa je normalno da ja uzvratim dobrim igrama. Oni su naš "broj 12", gdje god igrali, osjećamo se kao kod kuće. I pritisak je malo prisutan, ali sam navikao, nemam problema s tim.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Hajduk je prvi na ljestvici nakon prvog dijela sezone, ali je utrka daleko od gotove.

- Imamo odličnu momčad i trenera. U Hrvatskoj je teško biti prvak, ali ova godina je naša, izgurat ćemo je do kraja, nećemo odustati i vjerujem da ćemo biti prvaci.

Za kraj je pričao i o svojoj budućnosti. Iako ima ugovor s Hajdukom do ljeta 2026. godine, izjavio je da očekuje transfer u neki drugi klub u skoroj budućnosti.

- Ako stigne ponuda koja je dobra za mene i klub, mislim da će biti otvoreni da me prodaju. Vjerujem da ću do ljeta dobiti ponudu i da ću otići u neki drugi europski klub - zaključio je Sahiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:24