StoryEditorOCM
Hajdukslavlje bijelih

Karoglan: ‘Grč je evidentan, neki igrači su izgubili samopouzdanje‘, Šafarić: ‘Tko će biti prvak? Hajduk igra...‘

Piše K. M.
27. veljače 2024. - 20:26

Hajduk nastavlja put prema obrani trofeja Kupa. Plasman u polufinale ‘bijeli‘ su ostvarili pobjedom 5:0 protiv Varaždina u četvrtfinalnoj utakmici na Poljudu. Varaždinci su dobro ušli u susret, ali od gola Ismaela Dialla u 42. minuti krenula je kanonada ‘bijelih‘ redom golovima Filipa Krovinovića, Laszla Kleinheislera, Josipa Eleza i Marka Livaje

Trener gostiju Nikola Šafarić bio je zadovoljan igrom svoje momčadi, a smatra da im je nedostajalo malo sreće u prvom dijelu. 

-  Odličan ulazak u utakmicu do tog prvog zgoditka Hajduka. Mislim da smo dominirali do prvog gola i imali odlične šanse, ali nam je sreća okrenula leđa. Umjesto 2:0 za nas otišli smo na poluvrijeme s dva gola zaostatka. To je malo frustrirajuće i očito se nismo uspjeli oporaviti od tog šoka. Hajduk je svojom kvalitetom i nošen odličnom atmosferom zabio još dva zgoditka - rekao je Šafarić i dodao:

- Dečki su bili svjesni kako su odigrali prvo poluvrijeme. Pokušali smo ganjati taj gol za 2:1, ali Hajduk je zabio treći i krenulo je u drugom smjeru. Posebnu smo pažnju posvetili izlasku i to je funkcioniralo danas. Kad imaš rezultat lakše je igrati, ni Hajduku nije bilo jednostavno. Malo su danas imali i sreće, ali i zasluženo pobijedili. Da smo krenuli na snagu možda bi dobili ranije gol, pokušavamo gajiti dobru igru, imamo cilj i plan te mislim da smo na dobrom putu.

Tko će biti prvak?

- Ne znam vidjet ćemo za dva, tri mjeseca. Tu su tri odlične ekipe, evo ovaj vikend je dosta usmjerio. Dinamo je u odličnoj situaciji, Hajduk igra kod kuće,... Mislim da će manje ekipe skrojiti prvenstvo jer u međusobnim omjerima neće se odlučiti prvak.

image
Tom Dubravec/Cropix

Nakon Šafarića pred novinare je izašao zadovoljni trener Hajduka Mislav Karoglan.

- Trebala nam je ta pobjeda. U najmanju ruku u polufinalu kupa si treću godinu zaredom. U Hajduku nema padanja kamena sa srca. Ono je svake subote i nedjelje. Samo treba pobjeđivati i to je pravi put - rekao je Karoglan pa se osvrnuo na igru Varaždinaca u prvom dijelu:

- Mi smo izašli s toliko razina grča da je to bilo vidljivo svakome. To je ono što ne volim i moramo imati ono dječje u sebi. Želju za nadigravanjem i riješiti se tog pritiska. Lijepo je kad zabiješ gol jer onda i počnemo raditi stvari koje trenirano. BNili smo u presingu loši, Kalika smo iskidali u poziciji jedan na dva, od vratara smo loše stiskali. Grč je bio evidentan, ali nakon gola je bilo sve lakše.

Diallo se vraća u ritam utakmica...

- Moja je logika da postoje igrači koje moramo vraćati kroz utakmice i moramo trpjeti. Tu su tri, četiri momčad koji su daleko od optimalnog stanja. To je jedini način nakon ozljeda da se guraju kroz utakmici. Kroz trening tu razinu nećeš dobiti.

Igrači s klupe su dali svoj obol?

- Moja pretpostavka je bila da bi moglo biti problema. Htio sam imati energiju s klupe. Želio sam ciljano mijenjati. U prvom poluvremenu sam htio rezati s Dajakuom. Bilo je problema sa svima, ali bilo je i dobrih stvari. Dali smo pet golova, Belupu četiri. U Varaždinu smo s igračem više bili loši. Mislim da kreiramo više, ali postoje neke odluke koje dovode do neforsiranih pogrešaka.

Je li drugo poluvrijeme pokazatelj da su dva gola u prvom otpustila kočnice iz prvog?

- Neki igrači su nam izgubili samopouzdanje i ovakve pobjede će ih vraćati. Neki igrači imaju ogroman potencijal. Na Brekalu se to očito vidi, Pukštas ima prostor za dizanje. Livi će biti zdraviji, Laszlo ima prostora za napredak...

U subotu Hajduk čeka utakmica protiv Istre 1961.

- Sutra već ovu utakmicu treba zaboraviti. Pobjeda za vikend je pod moramo i fokus je na Istru koja je u pozitivnom nizu. Mi moramo biti spremni i igrati najbolju utakmicu jer imamo ogroman prostor za napredak.

Povukla se paralela s prošle dvije utakmice.

- Neusporedivo su bolja poluvremena u Rudešu i Varaždinu nego ovo danas.

Krovinović?

- Ideja je bila da ga probamo upariti sa Sigurom i drugačije postavimo. Meni je bila zanimljiva ideja s njim i Kalikom i mislim da to može dobro funkcionirati. Danas sam htio očistiti lijevu stranu za Brekala i Livaju i da više dolazimo u prostore. S Filipom sam bio zadovoljan i prije, nije to bio nikad ni problem.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:02