StoryEditorOCM
Hajdukriječ trenera

Rezignirani Karoglan: ‘Ja sam kriv za poraz, a Perišića nisam mogao odbiti. Ostavka? Neću ovdje o tome‘

Piše sport sd
3. travnja 2024. - 21:51

Hajduk je ispao iz Kupa u polufinalu nakon poraza od Dinama 0:1. Na Poljudu je strijelac jedinog gola bio Sandro Kulenović u 15. minuti, a nakon utakmice svoj komentar dao je Hajdukov trener Mislav Karoglan.

- Užasan poraz. Pogotovo prvo poluvrijeme apsolutna dominacija Dinama. Znao sam da bi pobjednik derbija mogao biti opušteniji i tako je bilo. Prvo poluvrijeme smo dobro i prošli. U drugom dijelu smo se presložili, ali ne mislim da smo kreirali puno. Možda jednu ili dvije poluprilike. Apsolutno zaslužen poraz.

Jesu li se igrači prepali?

- Ne bih analizirao. Izraziti krivac sam ja i ne bih na igrače ništa. Ponavljam, za prvo poluvrijeme sam izraziti krivac ja.

Perišićev debi?

- Ivan je izrazio želju već prošli derbi za debi. Malo smo pričekali. Na wingbeku mu je bilo lakše. TRenira već desetak dana s momčadi, pokazao je veliku želju i nisam mogao to ne prihvatiti. Svi smo bili u strahu, ali on je odlučan. Stavio je svoje zdravlje za ekipu, hvala mu na tome.

Je li vas Dinamo iznenadio?

- Očekivao sam neku varijantu s možda Brodićem, ali nisam Kulenovića. To smo loše stiskali do poluvremena, ali poslije bilo bolje. Općenito je Dinamo imao dobru predstavu. Znao sam da će im pobjeda donijeti opuštenost nakon što su bili lošiji u derbiju.

Spominjalo se da je Lučić ozlijeđen, a danas je zamijenio Kalinića.

- Zato nije ni išao na operaciju jer je Buljan out. Nisu dobre prognoze. Ima rupturu meniska, ali morat će braniti.

Što ste pogriješili?

- Ne bih analizirao u detalje. Preuzimam odgovornost. Mislim da je momčad bila nemjerljivo lošija nego prošli derbi i za to sam ja krivac.

Trener Dinama je rekao da vas je pročitao ovaj put, a to je i zadnji put rekao. Jeste li bi vili takvog dojma?

- Prošli put nisam jer mislim da se Dinamo veći dio susreta branio. danas je bila obrnuta situacija i znao sam da će biti opušteniji i igrati bolje u posjedu. Bili su vertikalniji i igrali dobro u tom smjeru. Ne mogu reći da su nas iznenadili, ali su bili kvalitetni. Drugi dio je bio drugačiji, ali nismo dovoljno kreirali iz svog posjeda.

Bilo je prostora na desnoj strani zbog postavki Dinama.

- Ne mogu to komentirati. Protiv 3-5-2 moraš igrati puno okolo jer je to uzak sustav i mijenjati težišta igre. Ne bih na igrače jer su dali koliko su mogli. 

Je li bila ideja da se treći golman stavi u postavu s obzirom na ozljede Kalinića i Lučića?

- Kalinić je tek danas ozlijedio lakat. Lučić je ozlijeđen i treba istrpjeti sad. To je to što imamo u kadru.

Ozljede su učestale, nemate manevarskog prostora. Što napraviti protiv Rijeke?

- Prvenstvo je minus sedam i pobjedom u Rijeci smo na minus četiri. Veliki dobitak su Hrgović i Prpić, a Sigur je danas odigrao maestralno. Vidjet ćemo još tko će se vratiti.

Neredi?

- Klub razumije frustraciju navijača i protivimo se nasilju. Očitovat ćemo se kasnije.

Perišić?

- Ivan će bolje odgovoriti kako se osjećao. Radio je da se vrati i odlučan je u tom dijelu. Stavio je danas svoje zdravlje za ekipu.  Sve je ok prošlo. 

Jeste li razmišljali o ostavci?

- Nećemo o tome preko medija. Ima mjesto gdje se o tome priča.

Koji razlog ovakvih rezultata na domaćem terenu?

- Teško mi je reći. Da mi je netko rekao da ću izgubiti utakmicu ne bi mu vjerovao. Nikad nisam mislio da se to može dogoditi. Utakmica s Rijekom al pari pa ode na njihovu stranu. Protiv Dinama isto, a i penal protiv Lokomotive nas je mogao okrenuti na drugu stranu. Na primjer Nevistić obrani penal Varaždinu u 90. minuti i okrene im sezonu. Jednostavno je nevjerojatno da vani nismo izgubili nijednu utakmicu, a kući jesmo.

Kako se izvući?

- Mislim da je pravac ispravan da nam igraju Prpić, Hrgović, Sigur i Pukštas. To je jedan smjer uz kvalitetne iskusne igrače. U prvom dijelu smo imali maksimalnu stabilnost, ali ozljede su to poremetile od onih Žapera, Melnjaka i drugih. Ali nema alibija, znam kako ide u nogometu samo nije se poklopilo.

Kako se pripremiti za Rijeku?

- Izazovno je ali u gostima igramo puno bolje. Bit će dovoljno igrača i sve su to kvalitetni momci. Ne vidim razloga da se izvlačimo iz ovoga jer prvenstvo je još u igri. Jadranski derbi je nešto gdje moraš pokazati da imaš kvalitetu.

Je li ovolika podrška presing?

- Ne vjerujem da je trema. Nisam je vidio kod Prpića i Sigura. Nekoliko je razloga, ali ne mogu tvrditi eksplicitno što je. Kao trener preuzimam odgovornost. Upozoravao sam i na jesen da se ne slavi preuranjeno – zaključio je Karoglan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 03:03