StoryEditorOCM
Hajdukzadnja utakmica

‘Prvi trener‘ otkrio prije puta: Nećemo riskirati s Perišićem u Kranjčevićevoj, želimo završiti sezonu u pozitivnom tonu

Piše K. M.
24. svibnja 2024. - 12:20

Posljednju utakmicu sezone Hajduk će odigrati u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Kolo koje su svi priželjkivali dočekati u drugačijem tonu donosi na kraju rezultatski beznačajnu utakmicu, a ostaje igra za prestiž i dignitet. Vjerovalo se da će ovo 36. kolo biti dan kad će se slaviti titula, ali na kraju u turbulentnoj sezoni Hajduk će zaključiti prvenstvo na trećem mjestu i bez trofeja.

U Zagrebu će vjerojatno svoju zadnju utakmicu u ovom mandatu biti na klupi Jure Ivanković, no ovaj posljednji susret najavio je na papiru prvi trener Siniša Šegović. Nakon ove utakmice igrači će na odmor, a kako se treniralo prije puta u Zagreb otkrio je član stručnog stožera Siniša Šegović.

- Imali smo jedan uobičajeni radni tjedan uoči zadnjeg kola. Nešto mirniji nego prethodni s obzirom na to da smo posljednju utakmicu pobijedili. Očekuje nas sad zadnja utakmica koja nema toliki rezultatski imperativ, ni za nas, ni za Lokomotivu. Nadam se jednoj dobroj i otvorenoj utakmici s jedne i druge strane. Nadam se i da će gledatelji biti zadovoljni te našoj pobjedi – kazao je Šegović.

Dosad su sve utakmice između Hajduka i Lokomotive bile otvorene, a jednom su ‘bijeli‘ upisali pobjedu te remi i poraz. Ova utakmica nema rezultatskog značaja i očekuje se da bude atraktivna utakmica.

- Nema rezultatskog značaja s obzirom na pozicije na tablici. Međutim nitko od nas ne želi završiti sezonu s negativnim rezultatom i nadam se da ćemo mi ispuniti sva očekivanja naših navijača i završiti sezonu u pozitivnom tonu – istaknuo je Šegović.

Turbulentnu sezonu bi bilo dobro završiti pobjedom, a Šegović je otkrio stanje igračkog kadra za ovaj susret.

- U odnosu na utakmicu s Goricom imamo popriličan broj izostanaka. Šarlija, Moufi i Diallo koji osjećaju tegobe od prošle utakmice. Ivan Perišić u dogovoru sa stručnim stožerom će preskočiti ovu utakmicu. Znamo da počinju pripreme s reprezentacijom i mišljenja smo da nema smisla riskirati s njim tako da dođe potpuno spreman na Europsko prvenstvo. Od povratnika imamo Sahitija koji se vraća nakon neugodne ozljede oka, te Sigura koji se vraća nakon žutih kartona – zaključio je Šegović. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 14:36