StoryEditorOCM
Hajduk‘šteta za...‘

Prve reakcije trenera nakon utakmice, Jure Ivanković otkrio je li Nikola Kalinić odigrao zadnju utakmicu na Poljudu

Piše Krešimir Milić
19. svibnja 2024. - 19:19

Hajduk je slavio u posljednjoj utakmici sezone na Poljudu s 2:1 protiv Gorice. Gosti su u vodstvo došli golom Gabrijela Rukavine u 20. minuti, a deset minuta kasnije za izjednačenje je zabio Aleksandar Trajkovski dok je u 64. minuti preokret donio Rokas Pukštas.

Nakon novog poraza svoje momčadi nije imao razloga za zadovoljstvo trener gostiju Rajko Vidović.

- Mislim da smo ušli u utakmicu dobro i nismo previše dozvolili Hajdukom te dobro otvorili pogotkom. Onda se dogodilo da smo zaspali u dva navrata, a momčad poput Hajduka puna kvalitete to zna kazniti. Mogu im samo čestiti na zasluženoj pobjedi. Bilo mi je lakše kao igrač jer sam znao nekad i pobijediti - rekao je Vidović pa dodao:

- Ovo mi je prvi put da vodim momčad trener protiv Hajduka i možemo reći atomskog. Stvarno je šteta pored svih imena koja imaju da se nisu borili do kraja za naslov prvaka. Teško je komentirati sa strane. Mislim da se radi o fantastičnoj ekipi. Moje viđenje je da se bilo sa sedam, osam bodova prednosti na jesen, a onda se počelo rano slaviti. Šteta što se nije postigao veći rezultat pored takvih imena u svlačionici.

Na pitanje je li onda hajdukovac odgovorio je:

- Navijam prvenstveno za svoj klub Goricu, ali i sve hrvatske klubove.

Utakmicu je prokomentirao i Jure Ivanković, trener Hajduka. Ovo mu je bila prva pobjeda pred navijačima na Poljudu.

- Kraj sezone je i utakmica koja ništa ne znači u smislu ljestvice, ali uvijek je lijepo završiti sezonu pobjedom. Dobiti podršku na kraju, ali i opomenu. Mislim da su svi razumjeli što su navijači poručili. Bila je to opomena svima nama.

Ivanković neće biti trener u idućoj sezoni, ali nije razočaran zbog toga. Pitalo ga se ima li ambiciju da se jednog dana vrati?

- Jedno veliko iskustvo za mene. Kad se otvori ovakva situacija morate je iskoristiti. Što nosi budućnost vidjet ćemo. Preda mnom je dug put kao mladog trenera.

Dotaknuo se i mladog Luke Juraka koji zaigrao od prve minute na Poljudu.

- Nisam pobornik da se nakon jedne utakmice prave projekcije za mlade igrače. Jurak je na dobrom putu i sve je to svojim zalaganjem zaslužio.

Osvrnuo se i na utakmicu.

- Ako se ne varam mislim da je ovo prvi put da samo nakon negativnog rezultata okrenuli u svoju korist. Imali smo preko Brekala situaciju da povedemo, a gol gostiju nas je probudio i dobili smo dodatne energije. Sve u svemu mislim da je zaslužena naša pobjeda.

Trojica igrača su dobila veliki aplauz – Perišić, Maloča i Melnjak.

- Što se tiče Ivana bio mu je prvi start na Poljudu, a onda smo mu iskazali čast da ponese i kapetansku traku.što je  podržao i Krovinović. Kapetan Gorice je dobio aplauz, a to dovoljno govori koliko se cijeni bivšeg kapetana Hajduka i o njemu. Drago mi je zbog Melnjaka, mislim da je dobro reagirao, a zbog stanja terena u Kranjčevićevoj ćemo vidjeti za minutažu. Veseli povratak Melnjaka i mislim da će biti veliko pojačanje u idućoj sezoni.

Ozljeda Dialla?

- Osjetio je zatezanje u mišiću. I Šarlija je prijavio taj tip ozljede.

Je li Nikola Kalinić odigrao posljednju utakmicu na Poljudu?

- Ne znam ja ništa puno o tome. Ponašam se prema njemu kao i prema svakom drugom igraču.

Dio igrača dobio je i zvižduke na predstavljanju?

- Nezahvalna je situacija. Navijači su sigurno bili ljuti i isfrustrirani. Navijači očekuju da i igrači preuzmu dio krivice. Svaki igrač ima svoj privatni život, donosi odluke i ne možemo mi to sve skupa iskontrolirati - zaključio je Ivanković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 09:49