StoryEditorOCM
Hajdukdjelitelj pravde

Poznato je tko sudi derbi Dinama i Hajduka: nitko nije iznenađen HNS-ovim izborom

Piše SPORT SD
11. prosinca 2023. - 16:56

Dinamo i Hajduk će se u nedjelju na Maksimiru suočiti u najvećem derbiju hrvatskog nogometa. I dok su Bijeli prvi sa sedam bodova prednosti nad drugoplasiranim Dinamom, treba držati na umu da zagrebačka momčad ima dvije utakmice manje.

Nedjeljni susret je i zadnji u ovoj godini za oba kluba, jesenski dio prvenstva će derbijem biti zaključen, slijedi zimska pauza sve do kraja siječnja.

Priliku suditi derbi je dobio Patrik Kolarić (Čakovec), najmlađi sudac u HNL-u. Pomagat će mu Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Goran Pataki (Đakovo). Četvrti sudac će biti Dario Kulušić (Šibenik).

VAR sudac je Igor Pajač (Sv. I. Zelina), asistirat će mu Vedran Đurak (Sv. I. Zelina).

Ovo će Kolariću biti sedmi put da sudi Hajduku u ovoj sezoni, od ukupno 12 prvenstvenih. Znači da je više od pola svih utakmica koje je sudio u ovoj sezoni, sudio Hajduku. Gledajući statistiku, Hajduku uglavnom ide dobro kada Kolarić sudi. U dosadašnjih šest susreta, Bijeli su slavili pet puta, izgubili jednom. Pobjede su stizale protiv Rijeke, Rudeša, Lokomotive, Varaždina i Gorice, dok je jedini poraz došao protiv Rijeke u gostima. U tih šest utakmica, Hajduk je zabio 10, a primio dva gola. 

Ali, teško je vaditi značenje suca za rezultat ovih utakmica. Tih šest pobjeda Hajduka su sve došle protiv momčadi koje su u tim trenucima bile osjetno lošije od Hajduka. Dok se poraz dogodio na gostovanju protiv Rijeke, jednoj od najtežih utakmica u kalendaru, tada je presudio jedanaesterac.

Kolarić je sudio tek jedan derbi, i to onaj na samom kraju sezone 2021./22. Tada je Dinamo slavio s 3:1, iako utakmica nije imala nikakvu rezultatsku važnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 22:29