StoryEditorOCM
HajdukPrijelomna utakmica

Po sili zakona Hajduk će dobit‘ Rijeku, a za to ima i novu ‘logu‘. Još ako dođe i Ante...

Piše Slaven Alfirević
7. travnja 2024. - 16:15

Otkriveno je i gdje se Hajduk smjestio uoči Jadranskog derbija, splitski "bijeli" za okršaj s "riječkim galebovima" kuju planove u Rijeci, u hotelu Hilton Costabella. Godinama su "bijeli" dolazili u Opatiju, u razne hotele tamošnje rivijere, ako već nisu bili u Bonaviji, u samom centru grada kod riječke Ure. Tamo su dolazili još otprije... A u zadnje vrijeme najčešće bi se znali zaustavljati u Crikvenici, što im je bilo i najbliže, nekako u smjeru puta prema Rujevici.

Sad su u Hiltonu Costabelli, hotelu koji je uz "Lijepu obalu" u Rijeci otvoren u srpnju 2021. godine.

Nova "loga" za preokret na Rujevici.

Jasno je da su pod maksimalnom pozornošću i da je organizacija derbija u svakom pogledu na najvišoj sigurnosnoj razini.

A znate li koji je glavni adut Hajduka za večerašnji uspjeh? Ne, nije povratak Filipa Uremovića, ako ste na to pomislili, premda bi to bilo krucijalno važno. Adut je - zakon velikih brojeva! Pa ne može Hajduk zaredom i četvrtu izgubiti, smatra se. Bilo bi previše. Premda je i remi označen kao - neuspjeh, ne bi bio dovoljan.

Crticu kakvo je ozračje jutrom ususret Jadranskog derbija dao nam je prijatelj Ante. Nazvao nas je:

Evo me u Senju, krenuo sam, premda bez osigurane ulaznice. Naprosto se u meni nešto jutros slomilo i kažem sebi, pa ne možeš preskočiti tu utakmicu, kreni... Ne možemo stalno gubiti. Napravit ćemo preokret, uvjeren sam - reagirao je kao pravi nepokolebljivi optimist iz roda hajdukovaca.

A ulaznica? - pitamo ga.

Ako ne upali molba ovdje i ondje, a kažu da karata nema ni za lijek, valjda će bit švercera!? Idem i nadam se ulaznici makar kod švercera je kupio! Ne može mi tko nadu oduzeti!

Hoće li biti uopće švercera ulaznica sad kad se većina toga kupuje i nabavlja - elektronički!? Kako da mu netko daruje ili proda svoj mobitel s kartom na zaslonu?!

Stari prijatelj Ante nesalomljiva je duha, nije ostao u komoditetu svoje kuće nego opet želi vidjet Hajduk uživo, pa kud puklo da puklo. I neka je razočaran posljednjim porazima.

- Pa ne kaže se uzalud i kad gube i kad tuku uvijek vjerni svom Hajduku - razoružao nas je. - Moramo crnu seriju prekinuti i gdje ćeš ljepše nego u Rijeci. Ja sam optimist - poručio je Ante i nastavio od Senja prema Rijeci, nadajući se da će se već nekako snaći.

Samo da bude na licu mjesta i pomogne Hajduku svojim nepokolebljivim duhom.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 16:16