stdClass Object ( [id] => 1349124 [title] => Nikoličius za Slobodnu otkriva: ‘Pukštas i Sigur su na meti bogatih klubova, Pašalića smo htjeli dovesti, ali...‘ [alias] => nikolicius-za-slobodnu-otkriva-pukstas-i-sigur-su-na-meti-bogatih-klubova-pasalica-smo-htjeli-dovesti-ali [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Neizmjernu sreću donijela je navijačima Hajduka rezultatska činjenica da ‘bijeli‘ iduću godinu dočekuju na prvom mjestu. Samo na taj iskorak u prvenstvu čekalo se 19 godina, a toliko se čeka i nova titula za koju vjeruju na Poljudu da će doći u Split i na kraju sezone. Ova kalendarska godina koja uskoro dolazi svom koncu bila je relativno rezultatski uspješna. Kažemo relativno jer izostao je i onaj željeni iskorak u Europi, a izmakao je i Superkup drugu sezonu zaredom. No s druge strane omladinska škola postigla je iznimne rezultate u svim kategorijama, a vrhunac je bilo finale juniorske Lige prvaka. Uz to je prva momčad drugu sezonu zaredom osvojila Kup, a prvenstvo prošle sezone zaključili su na drugom mjestu.

Nije ni na odmet ponoviti da je cilj na kraju aktualne sezone zaključiti na istom mjestu s kojeg ulaze u 2024. godinu, tj. proljetni dio prvenstva. To bi trebala biti i kruna mandata sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa s kojim smo se osvrnuli na događanja u godini na izmaku i planovima koje ima u budućnosti.

Polusezona koju je Hajduk zaključio na prvom mjestu završila je derbijem protiv Dinama. Tri su odigrana u prvenstvu ove sezone s dvije pobjede i remijem. Kako ste vidjeli ovaj posljednji?

- Bila je to jako bitna utakmica za obje momčadi da ostanu neporažene. Obje momčadi su ušle s takvim stavom jer recimo da je Dinamo pobijedio približili bi nam se bodovno, a s druge strane Hajduk bi se odmaknuo da je bilo suprotno. Puno uloga je bilo u toj utakmici što se osjetilo na samoj igri koja nije bila na nekom nivou velikih prilika. Za mene to nije bilo veliko iznenađenje jer svi smo osjetili taj tjedan prije utakmice, pa i na samoj utakmici, i vidjeli koliko to puno znači svima.

Drugačija dimenzija

Koji je vaš osvrt na cijelu ovu polusezonu? Hajduk je, kako smo rekli, zaključio jesenski dio na prvom mjestu, što nije uspio u posljednjih 19 godina, ali izostao je iskorak u Europi...

- Neću lagati, uvijek je lijepo biti na prvom mjestu. To daje drugačiju dimenziju i osjećaj te poticaj za rad. Otvaraju se i veće mogućnosti za neke poteze povući. Općenito ova polusezona je imala neke trenutke koji su bili jako dobri, kao i one koji nisu. Bilo je rezultata koji nisu na nivou, ali mislim općenito kad gledamo HNL mi smo prvi na tablici i to je ono gdje želimo biti. Kup smo isto odradili dobro s plasmanom u četvrtfinale, a što se tiče Superkupa i Europe tu smo mogli i trebali bolje. No, to smo arhivirali i idemo dalje pa ćemo vidjeti što nosi proljeće.

Tijekom vašeg mandata bilo je šest trenerskih promjena, posljednja i ove sezone kad je nakon smjene Ivana Leke klupu preuzeo ponovno Mislav Karoglan...

- Nisam ponosan na to, ali opet nekad je to potrebno ako želiš napraviti neki iskorak i napredak. Naravno, nije svaka situacija ista i nije svaka promjena zbog istih razloga. Kako sam rekao, nisam ponosan s tim i apsolutno je da bih bio sretan da imamo trenera koji je tu dvije, tri i više godina.

---

image

Mindaugas Nikoličius i novinar Slobodne Dalmacije

Vojko Bašić/Cropix
---

Kakav je bio vaš odnos s Lekom?

- Naš odnos je bio izvrstan i profesionalan. Stvarno smo vrhunski surađivali i mogu reći sve najbolje. Meni je stvarno s jedne strane jako žao što se dogodilo to što se dogodilo. Zato što je Ivan dao sve od sebe za Hajduk u tih deset mjeseci. Trudio se i vidjelo se na njemu koliko mu je to bitno i koliko je živio unutra te koliko mu je bilo teško kad rezultati nisu bili dobri. S druge strane moram mu čestitati i na rezultatu koji Hajduk sad ima jer je i on dio toga. Dao je ozbiljne temelje za to. Na kraju tu su i igrači koje smo selektirali ovo ljeto. Stavio se na raspolaganje i pomoć meni. Pričali smo puno o igračima prije njihovih dolazaka, a i odradili puno poziva s njima. Čovjek je stvarno dao sve od sebe da Hajduk bude pravi.

Na klupu se vratio Karoglan. Koliko dugo se razmatrala ta opcija tko će biti idući trener nakon Leke?

- Za mene je to bila vrlo jednostavna odluka. Kad smo donijeli odluku o promjeni to sam iskomunicirao s upravom i ljudima koji donose odluku te im rekao da je moj jedini izbor Mislav. Razlog je što ga poznajem jako dobro. Znam sve njegove vrline i mane te kako funkcionira. Također, koliko je dobar izbor za ovu momčad ako želimo napraviti pozitivan šok. To je njemu bilo lakše za napraviti jer poznaje jako dobro igrače. Uz to je i dugo radio u klubu te poznaje ovu sredinu. Kad se govori o promjeni, za mene je on bio jedini ispravan odabir jer vjerujem da je on taj koji može momčad pozitivno podići. To se pokazalo na kraju s rezultatima koje napravio. Ima ukupno na klupi Hajduka 21 utakmicu koju nije izgubio. Na kraju njegovi rezultati pokazuju da je sad najbolji trener u HNL-u.

Kruna rada

Sljedeći prijelazni rok bi trebao biti kruna vašeg rada s obzirom na to da ugovor koji imate ističe na kraju sezone, a i imate najduži staž kao sportski direktor u Hajduku dosad. Prošle sezone stvarao se dojam u javnosti da prijelazni rokovi nisu odrađeni na razini kao neki raniji u vašem mandatu, a posljednji ljetni je zaključen s više oduševljenja. Što možemo očekivati u prijelaznom roku koji slijedi?

- Ne slažem se da to nije bilo dobro, posebno kad pogledate igrače koje smo doveli. Možemo usporediti s drugim klubovima na području Balkana i koji su na našem nivou te koji imaju puno veće budžete. Dovodili smo igrače bez odštete i to jako kvalitetne, a to pokazuje njihov doprinos rezultatu koji smo ostvarili. Ne želim sad govoriti pojedinačno, ali ti igrači koji su na primjer došli kod nas prošlo ljeto mogli bi u teoriji igrati u boljim ligama za veće ugovore. Ono što me čini ponosnim je činjenica da su svi ti igrači došli iz boljih liga. Znači imaju iskustvo na većem nivou i to uspješno pokazuju u Hajduku. Ovaj rezultat što smo sad napravili ne treba podcjenjivati i sad treba puno paziti na sljedećem prijelaznom roku. Puno je tu zamki kod dovođenja igrača u zimskom prijelaznom roku od adaptacije igrača koja nije jednostavna za svakoga. Realno do kraja prvenstva se igra još četiri mjeseca, kratke su pripreme na zimu i sve krene krajem prvog mjeseca. Tad imaš igrače koji su od ranije u kadru i koji možda nisu zadovoljni minutažom, a znamo isto da Mislav nije veliki pobornik rotacija. Znači u teoriji opet možeš imati 20 igrača, ali to bi značilo da četiri ili pet ne bi potpuno bili zadovoljni. To može stvoriti dodatnu tenziju jer svi žele igrati, biti sretni i dio uspjeha, a s druge strane, što mogu kazati iz dosadašnjeg iskustva, je konkurencija ta koja igrače gura najviše prema naprijed. Zato trebamo biti pametni i odabrati prave ljude i igrače. Dovest ćemo one koji se mogu najbolje uklopiti u ovu momčad, koja sad ima jako ozbiljan kostur. Po meni je to jedan od najvećih razloga našeg uspjeha što imamo momke koji se bore jedan za drugog i to trebamo probati nadopuniti nekom dodatnom kvalitetom. Naravno, znamo gdje su nam mane i u čemu trebamo napredovati u igri. To je sve jasno pa ćemo tako probati i osvježiti momčad.

Koje su pozicije prioritet na sljedećem prijelaznom roku?

- Ne bih o tome želio detaljno. Imamo neke definirane pozicije i igrače koje želimo, ali to je dosta fluidno. Na primjer imali smo jedan plan po kojem smo radili, a dolaskom Mislava imamo i neke izmjene u tom planu. Tu se uvijek mogu pojaviti i neke nove ideje, a neke koje smo imali ranije možemo odbaciti. S druge strane netko može inzistirati i na nekom transferu pa i tu treba reagirati. Zato je to fluidan proces. Naravno, imamo definirano što želimo napraviti tijekom prijelaznog roka i probat ćemo to ostvariti.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Kakva je situacija onda po pitanju odlazaka?

- Ima igrača koji nisu vjerojatno zadovoljni svojom minutažom. Naravno da će biti odlazaka, ali ne očekujem nešto preveliko. Svi nositelji igre žele i trebali bi ostati. Naglasio bih da imamo veliki interes za Rokasa Pukštasa i Niku Sigura, dva mlada igrača koji su skrenuli pozornost na sebe. Tu klub može ostvariti jako veliki transfer, ali s druge strane imamo svoje ciljeve koje želimo ispuniti i za to ih želimo zadržati što duže. Prijelazni rok uvijek nosi tu zamku što uvijek može doći bogati klub i pomrsiti vam planove, ali zasad mi budućnost planiramo s Rokasom i Nikom, a to smo jasno i s njima iskomunicirali.

Što s Lukom?

Kad smo kod bogatih klubova, Tottenham je investirao u Luku Vuškovića čija je prodaja za Hajduk rekordni izlazni transfer. Hoće li Luka ostati i nakon zime na posudbi u Hajduku?

- Vidjet ćemo sad s Lukom i u dogovoru s Tottenhamom će se donijeti odluke gdje će se on nastaviti razvijati. To je sad veliki interes Tottenhama i oni će nam dati neke smjernice i odluke.

Kad su u pitanju dolasci naredne zime najčešće se spominje u medijima ime Lindona Selahija iz Rijeke. Koliko je realno da se to ostvari?

- Mi nikad nismo dali za to potvrdu s naše strane. Ne želim pričati o igračima drugih momčadi. Svaki dan čitam da nas povezuju s raznim igračima, ali razumijem to jer tako žele pumpati cijenu spominjanjem interesa velikih klubova. To nije ništa iznenađujuće i ne bih ulazio u neka imena sad. Evo svaki tjedan idem negdje gledati neke utakmice i uvijek kad se pojavim tamo povezuju me s igračima tih klubova, pogotovo kad je to u Hrvatskoj i susjedstvu. No to što sam tamo ne znači da sam tu zbog nekog igrača jer se transferi ne odvijaju tako, a i većinu tih igrača mogu pratiti na druge načine.

---

image

Leon Dajaku u skoku

Tom Dubravec/Cropix
---

Leon Dajaku je jedno od novih imena od prošlog ljeta koji je stigao kao igrač koji u životopisu ima i Bayern. Popunio je krilnu poziciju i dosad je zabio tri gola te dva puta asistirao. Kao ofenzivna pojačanja s pozadinom razvoja u Njemačkoj u HNL su stigli još Marco Pašalić i Franjo Ivanović. Jesu li možda i oni bili opcija za Hajduk?

- Mi smo vjerojatno prvi u Hrvatskoj koji su pokazali ozbiljan interes za Marca Pašalića. Osobno sam s njegovim bivšim menadžerom razgovarao više puta, naši skauti su ga pratili i tad nam je apsolutno jasno komunicirano da ne želi igrati HNL. To nam je tad govorio njegov agent i tu je ta priča bila završena. Ivanović? Imali smo u tom trenutku, i još ih imamo, svoje mlade igrače poput Filipa Čuića i Mate Antunovića. S druge strane Ivanović je igrao četvrtu ligu u Njemačkoj i u teoriji smo tad mogli probat njega dovest, ali postavlja se pitanje bi li dobio kod nas taj prostor i minutažu. Vjerojatno to ne bi bilo ni blizu.

Prijašnjih sezona problem obrane ste rješavali dovođenjem igrača na posudbu s pravom otkupa poput Nikole Katića, Tonija Borevkovića i Chidozieja Awaziema. Proteklog ljeta potpisom Filipa Uremovića i Zvonimira Šarlije taj problem je riješen dugoročno, a može se konstatirati i da Hajduk po svim parametrima ima najbolju obranu u ligi.

- Kod posudbi ima puno momenata koji odlučuju za kasniju realizaciju transfera i nije to tako jednostavno od otkupa do strane igrača kako se uklapa u momčad. Tu je dobro što u tom razdoblju možeš promatrati igrače. Vidjeti je li on taj i je li tu sretan te neke druge stvari. Kako svi govorimo, nije lako igrati u Hajduku. Za neke igrače je postojala mogućnost za otkup, ali smo na kraju odlučili ovako. Ranije sam već to komunicirao kad su Šarlija i Uremović u pitanju. Dugo smo ih pratili i to što smo ostvarili ovo ljeto da dođu je posljedica tog planskog rada. Mi smo njih željeli i ranije, a to su i oni potvrdili javno.

Veliki povratak

U potrazi za stoperom prošle zime odlučili ste se dovesti ili vratiti Ferra koji je u Hajduku bio prvo na posudbi, a ove godine je stigao u transferu iz Benfice. Period između proveo je na posudbi u Vitesseu gdje nije odigrao u dobroj formi. Kako ste se tad odlučili na taj potez?

- To je igrač kojeg jako dobro poznajem. Znam sve njegove vrline i mane, mislim da je ozbiljan igrač. Koliko sam pričao i s Mislavom on ima veliko mišljenje o njemu. Očekujemo da će se vratiti u drugom mjesecu i on će biti ozbiljan igrač za nas.

---

image

Vratar Hajduka Ivan Lučić

Vojko Bašić/Cropix
---

Nimalo ugodan trenutak za momčad dogodio se prošle sezone teškom ozljedom kapetana Lovre Kalinića. Prvotno je priliku dobio Karlo Sentić za nadomjestiti izostanak Kalinića, a kao podrška njemu stigao je Ivan Lučić koji je u kratkom roku postao prvi vratar te kandidat za reprezentaciju. Kako komentirate njegov napredak u Hajduku?

- Naš posao je da uvijek u suradnji sa stožerom pratimo neke opcije. Isto je bilo i u slučaju Lučića kad smo odlučili da nam treba još jedan vratar. Imali smo tad nekoliko opcija i ideja, a nakon razgovora s njim odlučio sam da je on taj za nas. Stručni stožer je isto procijenio da posjeduje karakteristike koje su za nas dobre. Tako da nam njegov napredak nije bio veliko iznenađenje. Znali smo i njegove mane na kojima smo radili, a kad je došao u optimalnu formu pokazalo se da smo bili u pravu s njim. Također, odluci je pridonijelo to što je imao ozbiljnu međunarodnu karijeru. Bio je u ozbiljnim svlačionicama i ima karakter koji je jako bitan detalj kod donošenja odluke za dovođenje igrača u Hajduk.

Hajduk trenutno ima dva vratara reprezentativnog kalibra. Lovre Kalinića je prije ozljede bio reprezentativac i od njega je krenula priča s nekim ranijim dolascima u stvaranju nove momčadi. Uz to vratarska pozicija je i osjetljiva jer među vratnicama može biti samo jedan, a u pravilu to znači da jedan neće biti zadovoljan minutažom. Kako balansirati u takvoj situaciji?

- Lovri uvijek trebamo biti zahvalni. Stigao je u klub prije mene na inicijativu predsjednika i bio je taj pokretač koji je dao smjer u kojem se Hajduk razvijao posljednjih nekoliko godina. On je jako veliko ime, ima veliki utjecaj za klub, za svlačionicu i na kraju krajeva zato je kapetan. Nažalost, prošle sezone mu se dogodila ta ozljeda koja je bila velika nesreća za sve. Nakon nje se nije bilo lako ni vratiti, a s druge strane i pozicija vratara je osjetljiva jer na njoj ne možeš često rotirati igrače. Lovre se sad potpuno vratio nakon ozljede, spreman je i u formi koliko može biti nakon treninga, a time imamo i ozbiljnu konkurenciju na vratarskoj poziciji. Ne vidim ništa loše u tome, već to vidim kao veliki plus što imamo dva vrhunska vratara. Lučić sad brani u vrhunskoj formi i želim mu svu sreću, ali ako se dogodi s druge strane neka druga prilika sve se može promijeniti. Primjerice može Lučić biti transferiran, ozlijeđen ili pasti u lošu formu. Sve su to stvari koji se događaju u nogometu, a za veliki klub koji ima imperativ rezultata legitimno je imati na jednoj poziciji dva ozbiljna igrača.

Osječka priča

Još od početka prošlog ljeta spominjao se dolazak Mihaela Žapera. Koliko je bilo teško realizirati njegov transfer iz Osijeka?

- I prije smo to govorili. Zahvalni smo Osijeku što su pristali na našu ponudu te što je Miha na kraju završio kod nas, a to smo očekivali od početka. Pokazao se pun pogodak s neospornim karakteristikama što se tiče nogometa. Njemu je bilo malo teže jer nije prošao pripreme i trebao mu je određeni period dok je uhvatio formu, a zbog toga se vjerojatno i ozlijedio uz činjenicu da je u Zagrebu bio i jako loš teren. Ulogu je imala i ta akumulacija umora jer nije prošao ljetne pripreme, a očekujem ga sad na početku priprema s momčadi i da će za nastavak biti spreman. On je jedan jako dobar igrač.

---

image

Vadis Odjidja Ofoe i Filip Mrzljak

Tom Dubravec/Cropix
---

Svi koji prate Hajduk još pretprošlog ljeta na pripremama u Austriji na prijateljskoj utakmici protiv Genka su se mogli upoznati Vadisa Odjidja Ofoea, igrača respektabilne međunarodne karijere. Stigao je na ljeto u Hajduk kao pojačanje, ali dojam je da još nije na svojoj pravoj razini, pogotovo od utakmice protiv PAOK-a. S tim da ima ugovor do kraja ove sezone kakva je situacija s njim?

- Prvo on je jako ozbiljan igrač s puno utakmica iza sebe. Donosi veliko iskustvo za našu momčad. Što se tiče njegove budućnosti, nije to samo u njegovom slučaju već i kod drugih, sumirat ćemo neki doprinos posljednjih šest mjeseci te donijeti neke odluke što i kako dalje. Razgovori postoje i tijekom sezone, ali ako nema neke ponude ili ideje ostaviš te teme za razdoblje kad je mirnije. Vidjet ćemo što i kako, koliko je igrač sretan i koliko može dati još ovoj momčadi. Isto vrijedi i za Vadisa s kojim smo imali nekoliko razgovora zadnjih mjesec dana. Vidjet ćemo još, a na kraju donijeti odluku koja će biti najbolja za svih.

Ono što vjerojatno sve navijače najviše zanima je koliko je blizu novi povratak Nikole Kalinića te kolike su šanse da se momčadi priključi Ivan Perišić?

- Nikola trenira po posebnom programu pod nadzorom našeg trenera i sjest ćemo s njim za desetak dana. Vidjet ćemo njegovo stanje i kako se osjeća te ćemo nakon razgovora donijeti zajedno neke odluke. Što se tiče Perišića svi znamo da je sad ozlijeđen i prvenstveno mu želim da se što prije vrati na travnjak i prođe uspješno proces rehabilitacije. U Hrvatskoj imamo otvoren prijelazni rok i u drugom mjesecu pa ćemo vidjeti u kojem smjeru će ići njegova rehabilitacija, a onda možemo vidjeti je li postoje mogućnosti za realizaciju kojom bi bile zadovoljne sve strane.

*Drugi dio intervjua sa sportskim direktorom Hajduka možete pročitati u četvrtak 21. prosinca na portalu Slobodne Dalmacije...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNI INTERVJU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => EKSKLUZIVNI INTERVJU 2 0 16976 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-20 09:29:45 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Krešimir Milić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-20 19:54:58 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-12-20 19:54:38 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Nikoličius za Slobodnu otkriva: 'Pukštas i Sigur su na meti bogatih klubova, Pašalića smo htjeli dovesti, ali...' page_title=Nikoličius za Slobodnu otkriva: 'Pukštas i Sigur su na meti bogatih klubova, Pašalića smo htjeli dovesti, ali...' [metakey] => mindaugas nikoličius, HAJDUK, ivan perišić, nikola kalinić, Rokas Pukstas, luka vušković, Ivan Leko [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/20\/26230702.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/20\/26151530.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/20\/26155454.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/20\/26159476.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/20\/26228553.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/20\/26228548.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/20\/26228552.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/20\/26228551.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/20\/26228547.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/20\/26228556.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Mindaugas Nikoli\u010dius i Rokas Puk\u0161tas<\/p>","

Leon Dajaku u skoku<\/p>","

Vratar Hajduka Ivan Lu\u010di\u0107<\/p>","

Vadis Odjidja Ofoe i Filip Mrzljak<\/p>","","

Mindaugas Nikoli\u010dius i novinar Slobodne Dalmacije<\/p>","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["45:35","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1358","hd_26230702_1920.jpg":"1920x1080","k_26230702_1280.jpg":"1280x1280","k_26230702_1024.jpg":"1024x1024","k_26230702_640.jpg":"640x640","k_26230702_480.jpg":"480x480","k_26230702_340.jpg":"340x340","k_26230702_220.jpg":"220x220","o_26230702_1280.jpg":"1280x905","o_26230702_1024.jpg":"1024x724","o_26230702_640.jpg":"640x452","o_26230702_480.jpg":"480x339","o_26230702_340.jpg":"340x240","o_26230702_220.jpg":"220x155","h_26230702_1280.jpg":"1280x854","h_26230702_1024.jpg":"1024x683","h_26230702_640.jpg":"640x427","h_26230702_480.jpg":"480x320","h_26230702_340.jpg":"340x227","h_26230702_220.jpg":"220x147","pp_26230702_1280.jpg":"1280x1628","pp_26230702_1024.jpg":"1024x1303","pp_26230702_640.jpg":"640x814","pp_26230702_480.jpg":"480x611","pp_26230702_340.jpg":"340x432","pp_26230702_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1284","hd_26151530_1920.jpg":"1920x1080","k_26151530_1280.jpg":"1280x1280","k_26151530_1024.jpg":"1024x1024","k_26151530_640.jpg":"640x640","k_26151530_480.jpg":"480x480","k_26151530_340.jpg":"340x340","k_26151530_220.jpg":"220x220","o_26151530_1280.jpg":"1280x856","o_26151530_1024.jpg":"1024x684","o_26151530_640.jpg":"640x428","o_26151530_480.jpg":"480x321","o_26151530_340.jpg":"340x227","o_26151530_220.jpg":"220x147","h_26151530_1280.jpg":"1280x854","h_26151530_1024.jpg":"1024x683","h_26151530_640.jpg":"640x427","h_26151530_480.jpg":"480x320","h_26151530_340.jpg":"340x227","h_26151530_220.jpg":"220x147","pp_26151530_1280.jpg":"1280x1628","pp_26151530_1024.jpg":"1024x1303","pp_26151530_640.jpg":"640x814","pp_26151530_480.jpg":"480x611","pp_26151530_340.jpg":"340x432","pp_26151530_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1436","hd_26155454_1920.jpg":"1920x1080","k_26155454_1280.jpg":"1280x1280","k_26155454_1024.jpg":"1024x1024","k_26155454_640.jpg":"640x640","k_26155454_480.jpg":"480x480","k_26155454_340.jpg":"340x340","k_26155454_220.jpg":"220x220","o_26155454_1280.jpg":"1280x957","o_26155454_1024.jpg":"1024x765","o_26155454_640.jpg":"640x478","o_26155454_480.jpg":"480x359","o_26155454_340.jpg":"340x254","o_26155454_220.jpg":"220x164","h_26155454_1280.jpg":"1280x854","h_26155454_1024.jpg":"1024x683","h_26155454_640.jpg":"640x427","h_26155454_480.jpg":"480x320","h_26155454_340.jpg":"340x227","h_26155454_220.jpg":"220x147","pp_26155454_1280.jpg":"1280x1628","pp_26155454_1024.jpg":"1024x1303","pp_26155454_640.jpg":"640x814","pp_26155454_480.jpg":"480x611","pp_26155454_340.jpg":"340x432","pp_26155454_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1293","hd_26159476_1920.jpg":"1920x1080","k_26159476_1280.jpg":"1280x1280","k_26159476_1024.jpg":"1024x1024","k_26159476_640.jpg":"640x640","k_26159476_480.jpg":"480x480","k_26159476_340.jpg":"340x340","k_26159476_220.jpg":"220x220","o_26159476_1280.jpg":"1280x862","o_26159476_1024.jpg":"1024x689","o_26159476_640.jpg":"640x431","o_26159476_480.jpg":"480x323","o_26159476_340.jpg":"340x228","o_26159476_220.jpg":"220x148","h_26159476_1280.jpg":"1280x854","h_26159476_1024.jpg":"1024x683","h_26159476_640.jpg":"640x427","h_26159476_480.jpg":"480x320","h_26159476_340.jpg":"340x227","h_26159476_220.jpg":"220x147","pp_26159476_1280.jpg":"1280x1628","pp_26159476_1024.jpg":"1024x1303","pp_26159476_640.jpg":"640x814","pp_26159476_480.jpg":"480x611","pp_26159476_340.jpg":"340x432","pp_26159476_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1319","hd_26228553_1920.jpg":"1920x1080","k_26228553_1280.jpg":"1280x1280","k_26228553_1024.jpg":"1024x1024","k_26228553_640.jpg":"640x640","k_26228553_480.jpg":"480x480","k_26228553_340.jpg":"340x340","k_26228553_220.jpg":"220x220","o_26228553_1280.jpg":"1280x879","o_26228553_1024.jpg":"1024x703","o_26228553_640.jpg":"640x439","o_26228553_480.jpg":"480x329","o_26228553_340.jpg":"340x233","o_26228553_220.jpg":"220x151","h_26228553_1280.jpg":"1280x854","h_26228553_1024.jpg":"1024x683","h_26228553_640.jpg":"640x427","h_26228553_480.jpg":"480x320","h_26228553_340.jpg":"340x227","h_26228553_220.jpg":"220x147","pp_26228553_1280.jpg":"1280x1628","pp_26228553_1024.jpg":"1024x1303","pp_26228553_640.jpg":"640x814","pp_26228553_480.jpg":"480x611","pp_26228553_340.jpg":"340x432","pp_26228553_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1292","hd_26228548_1920.jpg":"1920x1080","k_26228548_1280.jpg":"1280x1280","k_26228548_1024.jpg":"1024x1024","k_26228548_640.jpg":"640x640","k_26228548_480.jpg":"480x480","k_26228548_340.jpg":"340x340","k_26228548_220.jpg":"220x220","o_26228548_1280.jpg":"1280x861","o_26228548_1024.jpg":"1024x689","o_26228548_640.jpg":"640x430","o_26228548_480.jpg":"480x323","o_26228548_340.jpg":"340x228","o_26228548_220.jpg":"220x148","h_26228548_1280.jpg":"1280x854","h_26228548_1024.jpg":"1024x683","h_26228548_640.jpg":"640x427","h_26228548_480.jpg":"480x320","h_26228548_340.jpg":"340x227","h_26228548_220.jpg":"220x147","pp_26228548_1280.jpg":"1280x1628","pp_26228548_1024.jpg":"1024x1303","pp_26228548_640.jpg":"640x814","pp_26228548_480.jpg":"480x611","pp_26228548_340.jpg":"340x432","pp_26228548_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1432","hd_26228552_1920.jpg":"1920x1080","k_26228552_1280.jpg":"1280x1280","k_26228552_1024.jpg":"1024x1024","k_26228552_640.jpg":"640x640","k_26228552_480.jpg":"480x480","k_26228552_340.jpg":"340x340","k_26228552_220.jpg":"220x220","o_26228552_1280.jpg":"1280x954","o_26228552_1024.jpg":"1024x763","o_26228552_640.jpg":"640x477","o_26228552_480.jpg":"480x358","o_26228552_340.jpg":"340x253","o_26228552_220.jpg":"220x164","h_26228552_1280.jpg":"1280x854","h_26228552_1024.jpg":"1024x683","h_26228552_640.jpg":"640x427","h_26228552_480.jpg":"480x320","h_26228552_340.jpg":"340x227","h_26228552_220.jpg":"220x147","pp_26228552_1280.jpg":"1280x1628","pp_26228552_1024.jpg":"1024x1303","pp_26228552_640.jpg":"640x814","pp_26228552_480.jpg":"480x611","pp_26228552_340.jpg":"340x432","pp_26228552_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1572","hd_26228551_1920.jpg":"1920x1080","k_26228551_1280.jpg":"1280x1280","k_26228551_1024.jpg":"1024x1024","k_26228551_640.jpg":"640x640","k_26228551_480.jpg":"480x480","k_26228551_340.jpg":"340x340","k_26228551_220.jpg":"220x220","o_26228551_1280.jpg":"1280x1048","o_26228551_1024.jpg":"1024x838","o_26228551_640.jpg":"640x524","o_26228551_480.jpg":"480x393","o_26228551_340.jpg":"340x278","o_26228551_220.jpg":"220x180","h_26228551_1280.jpg":"1280x854","h_26228551_1024.jpg":"1024x683","h_26228551_640.jpg":"640x427","h_26228551_480.jpg":"480x320","h_26228551_340.jpg":"340x227","h_26228551_220.jpg":"220x147","pp_26228551_1280.jpg":"1280x1628","pp_26228551_1024.jpg":"1024x1303","pp_26228551_640.jpg":"640x814","pp_26228551_480.jpg":"480x611","pp_26228551_340.jpg":"340x432","pp_26228551_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1648","hd_26228547_1920.jpg":"1920x1080","k_26228547_1280.jpg":"1280x1280","k_26228547_1024.jpg":"1024x1024","k_26228547_640.jpg":"640x640","k_26228547_480.jpg":"480x480","k_26228547_340.jpg":"340x340","k_26228547_220.jpg":"220x220","o_26228547_1280.jpg":"1280x1098","o_26228547_1024.jpg":"1024x878","o_26228547_640.jpg":"640x549","o_26228547_480.jpg":"480x412","o_26228547_340.jpg":"340x291","o_26228547_220.jpg":"220x188","h_26228547_1280.jpg":"1280x854","h_26228547_1024.jpg":"1024x683","h_26228547_640.jpg":"640x427","h_26228547_480.jpg":"480x320","h_26228547_340.jpg":"340x227","h_26228547_220.jpg":"220x147","pp_26228547_1280.jpg":"1280x1628","pp_26228547_1024.jpg":"1024x1303","pp_26228547_640.jpg":"640x814","pp_26228547_480.jpg":"480x611","pp_26228547_340.jpg":"340x432","pp_26228547_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1323","hd_26228556_1920.jpg":"1920x1080","k_26228556_1280.jpg":"1280x1280","k_26228556_1024.jpg":"1024x1024","k_26228556_640.jpg":"640x640","k_26228556_480.jpg":"480x480","k_26228556_340.jpg":"340x340","k_26228556_220.jpg":"220x220","o_26228556_1280.jpg":"1280x882","o_26228556_1024.jpg":"1024x705","o_26228556_640.jpg":"640x441","o_26228556_480.jpg":"480x330","o_26228556_340.jpg":"340x234","o_26228556_220.jpg":"220x151","h_26228556_1280.jpg":"1280x854","h_26228556_1024.jpg":"1024x683","h_26228556_640.jpg":"640x427","h_26228556_480.jpg":"480x320","h_26228556_340.jpg":"340x227","h_26228556_220.jpg":"220x147","pp_26228556_1280.jpg":"1280x1628","pp_26228556_1024.jpg":"1024x1303","pp_26228556_640.jpg":"640x814","pp_26228556_480.jpg":"480x611","pp_26228556_340.jpg":"340x432","pp_26228556_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8065123 Threads: 6 Questions: 1670657172 Slow queries: 4972345 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112246702 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 43 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/nikolicius-za-slobodnu-otkriva-pukstas-i-sigur-su-na-meti-bogatih-klubova-pasalica-smo-htjeli-dovesti-ali-1349124 [printLink] => /sport/hajduk/nikolicius-za-slobodnu-otkriva-pukstas-i-sigur-su-na-meti-bogatih-klubova-pasalica-smo-htjeli-dovesti-ali-1349124?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 627146 [name] => mindaugas nikoličius [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-03 00:38:39 [main_article_id] => 0 [alias] => mindaugas-nikolicius [link] => /tag/mindaugas-nikolicius ) [1] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [2] => stdClass Object ( [id] => 400234 [name] => Ivan Perišić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-perisic [link] => /tag/ivan-perisic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 329693 [name] => nikola kalinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nikola-kalinic [link] => /tag/nikola-kalinic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 618827 [name] => Rokas Pukstas [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-09-26 20:02:32 [main_article_id] => 0 [alias] => rokas-pukstas [link] => /tag/rokas-pukstas ) [5] => stdClass Object ( [id] => 657075 [name] => luka vušković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-21 14:22:41 [main_article_id] => 0 [alias] => luka-vuskovic [link] => /tag/luka-vuskovic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 273747 [name] => Ivan Leko [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-leko [link] => /tag/ivan-leko ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNI INTERVJU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nikoličius za Slobodnu otkriva: ‘Pukštas i Sigur su na meti bogatih klubova, Pašalića smo htjeli dovesti, ali...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-16-09-20-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/20/26230702.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] =>

Mindaugas Nikoličius i Rokas Pukštas

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/20/26230702.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Mindaugas Nikoličius i Rokas Pukštas

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/20/26151530.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Leon Dajaku u skoku

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/20/26155454.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Vratar Hajduka Ivan Lučić

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/20/26159476.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Vadis Odjidja Ofoe i Filip Mrzljak

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/20/26228553.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/20/26228548.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Mindaugas Nikoličius i novinar Slobodne Dalmacije

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/20/26228552.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/20/26228551.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/20/26228547.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/20/26228556.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Neizmjernu sreću donijela je navijačima Hajduka rezultatska činjenica da ‘bijeli‘ iduću godinu dočekuju na prvom mjestu. Samo na taj iskorak u prvenstvu čekalo se 19 godina, a toliko se čeka i nova titula za koju vjeruju na Poljudu da će doći u Split i na kraju sezone. Ova kalendarska godina koja uskoro dolazi svom koncu bila je relativno rezultatski uspješna. Kažemo relativno jer izostao je i onaj željeni iskorak u Europi, a izmakao je i Superkup drugu sezonu zaredom. No s druge strane omladinska škola postigla je iznimne rezultate u svim kategorijama, a vrhunac je bilo finale juniorske Lige prvaka. Uz to je prva momčad drugu sezonu zaredom osvojila Kup, a prvenstvo prošle sezone zaključili su na drugom mjestu.

Nije ni na odmet ponoviti da je cilj na kraju aktualne sezone zaključiti na istom mjestu s kojeg ulaze u 2024. godinu, tj. proljetni dio prvenstva. To bi trebala biti i kruna mandata sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa s kojim smo se osvrnuli na događanja u godini na izmaku i planovima koje ima u budućnosti.

Polusezona koju je Hajduk zaključio na prvom mjestu završila je derbijem protiv Dinama. Tri su odigrana u prvenstvu ove sezone s dvije pobjede i remijem. Kako ste vidjeli ovaj posljednji?

- Bila je to jako bitna utakmica za obje momčadi da ostanu neporažene. Obje momčadi su ušle s takvim stavom jer recimo da je Dinamo pobijedio približili bi nam se bodovno, a s druge strane Hajduk bi se odmaknuo da je bilo suprotno. Puno uloga je bilo u toj utakmici što se osjetilo na samoj igri koja nije bila na nekom nivou velikih prilika. Za mene to nije bilo veliko iznenađenje jer svi smo osjetili taj tjedan prije utakmice, pa i na samoj utakmici, i vidjeli koliko to puno znači svima.

Drugačija dimenzija

Koji je vaš osvrt na cijelu ovu polusezonu? Hajduk je, kako smo rekli, zaključio jesenski dio na prvom mjestu, što nije uspio u posljednjih 19 godina, ali izostao je iskorak u Europi...

- Neću lagati, uvijek je lijepo biti na prvom mjestu. To daje drugačiju dimenziju i osjećaj te poticaj za rad. Otvaraju se i veće mogućnosti za neke poteze povući. Općenito ova polusezona je imala neke trenutke koji su bili jako dobri, kao i one koji nisu. Bilo je rezultata koji nisu na nivou, ali mislim općenito kad gledamo HNL mi smo prvi na tablici i to je ono gdje želimo biti. Kup smo isto odradili dobro s plasmanom u četvrtfinale, a što se tiče Superkupa i Europe tu smo mogli i trebali bolje. No, to smo arhivirali i idemo dalje pa ćemo vidjeti što nosi proljeće.

Tijekom vašeg mandata bilo je šest trenerskih promjena, posljednja i ove sezone kad je nakon smjene Ivana Leke klupu preuzeo ponovno Mislav Karoglan...

- Nisam ponosan na to, ali opet nekad je to potrebno ako želiš napraviti neki iskorak i napredak. Naravno, nije svaka situacija ista i nije svaka promjena zbog istih razloga. Kako sam rekao, nisam ponosan s tim i apsolutno je da bih bio sretan da imamo trenera koji je tu dvije, tri i više godina.

---

image

Mindaugas Nikoličius i novinar Slobodne Dalmacije

Vojko Bašić/Cropix
---

Kakav je bio vaš odnos s Lekom?

- Naš odnos je bio izvrstan i profesionalan. Stvarno smo vrhunski surađivali i mogu reći sve najbolje. Meni je stvarno s jedne strane jako žao što se dogodilo to što se dogodilo. Zato što je Ivan dao sve od sebe za Hajduk u tih deset mjeseci. Trudio se i vidjelo se na njemu koliko mu je to bitno i koliko je živio unutra te koliko mu je bilo teško kad rezultati nisu bili dobri. S druge strane moram mu čestitati i na rezultatu koji Hajduk sad ima jer je i on dio toga. Dao je ozbiljne temelje za to. Na kraju tu su i igrači koje smo selektirali ovo ljeto. Stavio se na raspolaganje i pomoć meni. Pričali smo puno o igračima prije njihovih dolazaka, a i odradili puno poziva s njima. Čovjek je stvarno dao sve od sebe da Hajduk bude pravi.

Na klupu se vratio Karoglan. Koliko dugo se razmatrala ta opcija tko će biti idući trener nakon Leke?

- Za mene je to bila vrlo jednostavna odluka. Kad smo donijeli odluku o promjeni to sam iskomunicirao s upravom i ljudima koji donose odluku te im rekao da je moj jedini izbor Mislav. Razlog je što ga poznajem jako dobro. Znam sve njegove vrline i mane te kako funkcionira. Također, koliko je dobar izbor za ovu momčad ako želimo napraviti pozitivan šok. To je njemu bilo lakše za napraviti jer poznaje jako dobro igrače. Uz to je i dugo radio u klubu te poznaje ovu sredinu. Kad se govori o promjeni, za mene je on bio jedini ispravan odabir jer vjerujem da je on taj koji može momčad pozitivno podići. To se pokazalo na kraju s rezultatima koje napravio. Ima ukupno na klupi Hajduka 21 utakmicu koju nije izgubio. Na kraju njegovi rezultati pokazuju da je sad najbolji trener u HNL-u.

Kruna rada

Sljedeći prijelazni rok bi trebao biti kruna vašeg rada s obzirom na to da ugovor koji imate ističe na kraju sezone, a i imate najduži staž kao sportski direktor u Hajduku dosad. Prošle sezone stvarao se dojam u javnosti da prijelazni rokovi nisu odrađeni na razini kao neki raniji u vašem mandatu, a posljednji ljetni je zaključen s više oduševljenja. Što možemo očekivati u prijelaznom roku koji slijedi?

- Ne slažem se da to nije bilo dobro, posebno kad pogledate igrače koje smo doveli. Možemo usporediti s drugim klubovima na području Balkana i koji su na našem nivou te koji imaju puno veće budžete. Dovodili smo igrače bez odštete i to jako kvalitetne, a to pokazuje njihov doprinos rezultatu koji smo ostvarili. Ne želim sad govoriti pojedinačno, ali ti igrači koji su na primjer došli kod nas prošlo ljeto mogli bi u teoriji igrati u boljim ligama za veće ugovore. Ono što me čini ponosnim je činjenica da su svi ti igrači došli iz boljih liga. Znači imaju iskustvo na većem nivou i to uspješno pokazuju u Hajduku. Ovaj rezultat što smo sad napravili ne treba podcjenjivati i sad treba puno paziti na sljedećem prijelaznom roku. Puno je tu zamki kod dovođenja igrača u zimskom prijelaznom roku od adaptacije igrača koja nije jednostavna za svakoga. Realno do kraja prvenstva se igra još četiri mjeseca, kratke su pripreme na zimu i sve krene krajem prvog mjeseca. Tad imaš igrače koji su od ranije u kadru i koji možda nisu zadovoljni minutažom, a znamo isto da Mislav nije veliki pobornik rotacija. Znači u teoriji opet možeš imati 20 igrača, ali to bi značilo da četiri ili pet ne bi potpuno bili zadovoljni. To može stvoriti dodatnu tenziju jer svi žele igrati, biti sretni i dio uspjeha, a s druge strane, što mogu kazati iz dosadašnjeg iskustva, je konkurencija ta koja igrače gura najviše prema naprijed. Zato trebamo biti pametni i odabrati prave ljude i igrače. Dovest ćemo one koji se mogu najbolje uklopiti u ovu momčad, koja sad ima jako ozbiljan kostur. Po meni je to jedan od najvećih razloga našeg uspjeha što imamo momke koji se bore jedan za drugog i to trebamo probati nadopuniti nekom dodatnom kvalitetom. Naravno, znamo gdje su nam mane i u čemu trebamo napredovati u igri. To je sve jasno pa ćemo tako probati i osvježiti momčad.

Koje su pozicije prioritet na sljedećem prijelaznom roku?

- Ne bih o tome želio detaljno. Imamo neke definirane pozicije i igrače koje želimo, ali to je dosta fluidno. Na primjer imali smo jedan plan po kojem smo radili, a dolaskom Mislava imamo i neke izmjene u tom planu. Tu se uvijek mogu pojaviti i neke nove ideje, a neke koje smo imali ranije možemo odbaciti. S druge strane netko može inzistirati i na nekom transferu pa i tu treba reagirati. Zato je to fluidan proces. Naravno, imamo definirano što želimo napraviti tijekom prijelaznog roka i probat ćemo to ostvariti.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Kakva je situacija onda po pitanju odlazaka?

- Ima igrača koji nisu vjerojatno zadovoljni svojom minutažom. Naravno da će biti odlazaka, ali ne očekujem nešto preveliko. Svi nositelji igre žele i trebali bi ostati. Naglasio bih da imamo veliki interes za Rokasa Pukštasa i Niku Sigura, dva mlada igrača koji su skrenuli pozornost na sebe. Tu klub može ostvariti jako veliki transfer, ali s druge strane imamo svoje ciljeve koje želimo ispuniti i za to ih želimo zadržati što duže. Prijelazni rok uvijek nosi tu zamku što uvijek može doći bogati klub i pomrsiti vam planove, ali zasad mi budućnost planiramo s Rokasom i Nikom, a to smo jasno i s njima iskomunicirali.

Što s Lukom?

Kad smo kod bogatih klubova, Tottenham je investirao u Luku Vuškovića čija je prodaja za Hajduk rekordni izlazni transfer. Hoće li Luka ostati i nakon zime na posudbi u Hajduku?

- Vidjet ćemo sad s Lukom i u dogovoru s Tottenhamom će se donijeti odluke gdje će se on nastaviti razvijati. To je sad veliki interes Tottenhama i oni će nam dati neke smjernice i odluke.

Kad su u pitanju dolasci naredne zime najčešće se spominje u medijima ime Lindona Selahija iz Rijeke. Koliko je realno da se to ostvari?

- Mi nikad nismo dali za to potvrdu s naše strane. Ne želim pričati o igračima drugih momčadi. Svaki dan čitam da nas povezuju s raznim igračima, ali razumijem to jer tako žele pumpati cijenu spominjanjem interesa velikih klubova. To nije ništa iznenađujuće i ne bih ulazio u neka imena sad. Evo svaki tjedan idem negdje gledati neke utakmice i uvijek kad se pojavim tamo povezuju me s igračima tih klubova, pogotovo kad je to u Hrvatskoj i susjedstvu. No to što sam tamo ne znači da sam tu zbog nekog igrača jer se transferi ne odvijaju tako, a i većinu tih igrača mogu pratiti na druge načine.

---

image

Leon Dajaku u skoku

Tom Dubravec/Cropix
---

Leon Dajaku je jedno od novih imena od prošlog ljeta koji je stigao kao igrač koji u životopisu ima i Bayern. Popunio je krilnu poziciju i dosad je zabio tri gola te dva puta asistirao. Kao ofenzivna pojačanja s pozadinom razvoja u Njemačkoj u HNL su stigli još Marco Pašalić i Franjo Ivanović. Jesu li možda i oni bili opcija za Hajduk?

- Mi smo vjerojatno prvi u Hrvatskoj koji su pokazali ozbiljan interes za Marca Pašalića. Osobno sam s njegovim bivšim menadžerom razgovarao više puta, naši skauti su ga pratili i tad nam je apsolutno jasno komunicirano da ne želi igrati HNL. To nam je tad govorio njegov agent i tu je ta priča bila završena. Ivanović? Imali smo u tom trenutku, i još ih imamo, svoje mlade igrače poput Filipa Čuića i Mate Antunovića. S druge strane Ivanović je igrao četvrtu ligu u Njemačkoj i u teoriji smo tad mogli probat njega dovest, ali postavlja se pitanje bi li dobio kod nas taj prostor i minutažu. Vjerojatno to ne bi bilo ni blizu.

Prijašnjih sezona problem obrane ste rješavali dovođenjem igrača na posudbu s pravom otkupa poput Nikole Katića, Tonija Borevkovića i Chidozieja Awaziema. Proteklog ljeta potpisom Filipa Uremovića i Zvonimira Šarlije taj problem je riješen dugoročno, a može se konstatirati i da Hajduk po svim parametrima ima najbolju obranu u ligi.

- Kod posudbi ima puno momenata koji odlučuju za kasniju realizaciju transfera i nije to tako jednostavno od otkupa do strane igrača kako se uklapa u momčad. Tu je dobro što u tom razdoblju možeš promatrati igrače. Vidjeti je li on taj i je li tu sretan te neke druge stvari. Kako svi govorimo, nije lako igrati u Hajduku. Za neke igrače je postojala mogućnost za otkup, ali smo na kraju odlučili ovako. Ranije sam već to komunicirao kad su Šarlija i Uremović u pitanju. Dugo smo ih pratili i to što smo ostvarili ovo ljeto da dođu je posljedica tog planskog rada. Mi smo njih željeli i ranije, a to su i oni potvrdili javno.

Veliki povratak

U potrazi za stoperom prošle zime odlučili ste se dovesti ili vratiti Ferra koji je u Hajduku bio prvo na posudbi, a ove godine je stigao u transferu iz Benfice. Period između proveo je na posudbi u Vitesseu gdje nije odigrao u dobroj formi. Kako ste se tad odlučili na taj potez?

- To je igrač kojeg jako dobro poznajem. Znam sve njegove vrline i mane, mislim da je ozbiljan igrač. Koliko sam pričao i s Mislavom on ima veliko mišljenje o njemu. Očekujemo da će se vratiti u drugom mjesecu i on će biti ozbiljan igrač za nas.

---

image

Vratar Hajduka Ivan Lučić

Vojko Bašić/Cropix
---

Nimalo ugodan trenutak za momčad dogodio se prošle sezone teškom ozljedom kapetana Lovre Kalinića. Prvotno je priliku dobio Karlo Sentić za nadomjestiti izostanak Kalinića, a kao podrška njemu stigao je Ivan Lučić koji je u kratkom roku postao prvi vratar te kandidat za reprezentaciju. Kako komentirate njegov napredak u Hajduku?

- Naš posao je da uvijek u suradnji sa stožerom pratimo neke opcije. Isto je bilo i u slučaju Lučića kad smo odlučili da nam treba još jedan vratar. Imali smo tad nekoliko opcija i ideja, a nakon razgovora s njim odlučio sam da je on taj za nas. Stručni stožer je isto procijenio da posjeduje karakteristike koje su za nas dobre. Tako da nam njegov napredak nije bio veliko iznenađenje. Znali smo i njegove mane na kojima smo radili, a kad je došao u optimalnu formu pokazalo se da smo bili u pravu s njim. Također, odluci je pridonijelo to što je imao ozbiljnu međunarodnu karijeru. Bio je u ozbiljnim svlačionicama i ima karakter koji je jako bitan detalj kod donošenja odluke za dovođenje igrača u Hajduk.

Hajduk trenutno ima dva vratara reprezentativnog kalibra. Lovre Kalinića je prije ozljede bio reprezentativac i od njega je krenula priča s nekim ranijim dolascima u stvaranju nove momčadi. Uz to vratarska pozicija je i osjetljiva jer među vratnicama može biti samo jedan, a u pravilu to znači da jedan neće biti zadovoljan minutažom. Kako balansirati u takvoj situaciji?

- Lovri uvijek trebamo biti zahvalni. Stigao je u klub prije mene na inicijativu predsjednika i bio je taj pokretač koji je dao smjer u kojem se Hajduk razvijao posljednjih nekoliko godina. On je jako veliko ime, ima veliki utjecaj za klub, za svlačionicu i na kraju krajeva zato je kapetan. Nažalost, prošle sezone mu se dogodila ta ozljeda koja je bila velika nesreća za sve. Nakon nje se nije bilo lako ni vratiti, a s druge strane i pozicija vratara je osjetljiva jer na njoj ne možeš često rotirati igrače. Lovre se sad potpuno vratio nakon ozljede, spreman je i u formi koliko može biti nakon treninga, a time imamo i ozbiljnu konkurenciju na vratarskoj poziciji. Ne vidim ništa loše u tome, već to vidim kao veliki plus što imamo dva vrhunska vratara. Lučić sad brani u vrhunskoj formi i želim mu svu sreću, ali ako se dogodi s druge strane neka druga prilika sve se može promijeniti. Primjerice može Lučić biti transferiran, ozlijeđen ili pasti u lošu formu. Sve su to stvari koji se događaju u nogometu, a za veliki klub koji ima imperativ rezultata legitimno je imati na jednoj poziciji dva ozbiljna igrača.

Osječka priča

Još od početka prošlog ljeta spominjao se dolazak Mihaela Žapera. Koliko je bilo teško realizirati njegov transfer iz Osijeka?

- I prije smo to govorili. Zahvalni smo Osijeku što su pristali na našu ponudu te što je Miha na kraju završio kod nas, a to smo očekivali od početka. Pokazao se pun pogodak s neospornim karakteristikama što se tiče nogometa. Njemu je bilo malo teže jer nije prošao pripreme i trebao mu je određeni period dok je uhvatio formu, a zbog toga se vjerojatno i ozlijedio uz činjenicu da je u Zagrebu bio i jako loš teren. Ulogu je imala i ta akumulacija umora jer nije prošao ljetne pripreme, a očekujem ga sad na početku priprema s momčadi i da će za nastavak biti spreman. On je jedan jako dobar igrač.

---

image

Vadis Odjidja Ofoe i Filip Mrzljak

Tom Dubravec/Cropix
---

Svi koji prate Hajduk još pretprošlog ljeta na pripremama u Austriji na prijateljskoj utakmici protiv Genka su se mogli upoznati Vadisa Odjidja Ofoea, igrača respektabilne međunarodne karijere. Stigao je na ljeto u Hajduk kao pojačanje, ali dojam je da još nije na svojoj pravoj razini, pogotovo od utakmice protiv PAOK-a. S tim da ima ugovor do kraja ove sezone kakva je situacija s njim?

- Prvo on je jako ozbiljan igrač s puno utakmica iza sebe. Donosi veliko iskustvo za našu momčad. Što se tiče njegove budućnosti, nije to samo u njegovom slučaju već i kod drugih, sumirat ćemo neki doprinos posljednjih šest mjeseci te donijeti neke odluke što i kako dalje. Razgovori postoje i tijekom sezone, ali ako nema neke ponude ili ideje ostaviš te teme za razdoblje kad je mirnije. Vidjet ćemo što i kako, koliko je igrač sretan i koliko može dati još ovoj momčadi. Isto vrijedi i za Vadisa s kojim smo imali nekoliko razgovora zadnjih mjesec dana. Vidjet ćemo još, a na kraju donijeti odluku koja će biti najbolja za svih.

Ono što vjerojatno sve navijače najviše zanima je koliko je blizu novi povratak Nikole Kalinića te kolike su šanse da se momčadi priključi Ivan Perišić?

- Nikola trenira po posebnom programu pod nadzorom našeg trenera i sjest ćemo s njim za desetak dana. Vidjet ćemo njegovo stanje i kako se osjeća te ćemo nakon razgovora donijeti zajedno neke odluke. Što se tiče Perišića svi znamo da je sad ozlijeđen i prvenstveno mu želim da se što prije vrati na travnjak i prođe uspješno proces rehabilitacije. U Hrvatskoj imamo otvoren prijelazni rok i u drugom mjesecu pa ćemo vidjeti u kojem smjeru će ići njegova rehabilitacija, a onda možemo vidjeti je li postoje mogućnosti za realizaciju kojom bi bile zadovoljne sve strane.

*Drugi dio intervjua sa sportskim direktorom Hajduka možete pročitati u četvrtak 21. prosinca na portalu Slobodne Dalmacije...

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Vojko Bašić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix
Vojko Bašić/Cropix

Mindaugas Nikoličius i Rokas Pukštas

Tom Dubravec/Cropix

Leon Dajaku u skoku

Vojko Bašić/Cropix

Vratar Hajduka Ivan Lučić

Tom Dubravec/Cropix

Vadis Odjidja Ofoe i Filip Mrzljak

Vojko Bašić/Cropix

Mindaugas Nikoličius i novinar Slobodne Dalmacije

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/nikolicius-za-slobodnu-otkriva-pukstas-i-sigur-su-na-meti-bogatih-klubova-pasalica-smo-htjeli-dovesti-ali-1349124 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d477ed2141c177c5bf3f58327ed28d39149a4cd6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nikoli%C4%8Dius+za+Slobodnu+otkriva%3A+%E2%80%98Puk%C5%A1tas+i+Sigur+su+na+meti+bogatih+klubova%2C+Pa%C5%A1ali%C4%87a+smo+htjeli+dovesti%2C+ali...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fnikolicius-za-slobodnu-otkriva-pukstas-i-sigur-su-na-meti-bogatih-klubova-pasalica-smo-htjeli-dovesti-ali-1349124 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fnikolicius-za-slobodnu-otkriva-pukstas-i-sigur-su-na-meti-bogatih-klubova-pasalica-smo-htjeli-dovesti-ali-1349124 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNI INTERVJU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
HajdukEKSKLUZIVNI INTERVJU

Nikoličius za Slobodnu otkriva: ‘Pukštas i Sigur su na meti bogatih klubova, Pašalića smo htjeli dovesti, ali...‘

Piše Krešimir Milić
20. prosinca 2023. - 20:54

Neizmjernu sreću donijela je navijačima Hajduka rezultatska činjenica da ‘bijeli‘ iduću godinu dočekuju na prvom mjestu. Samo na taj iskorak u prvenstvu čekalo se 19 godina, a toliko se čeka i nova titula za koju vjeruju na Poljudu da će doći u Split i na kraju sezone. Ova kalendarska godina koja uskoro dolazi svom koncu bila je relativno rezultatski uspješna. Kažemo relativno jer izostao je i onaj željeni iskorak u Europi, a izmakao je i Superkup drugu sezonu zaredom. No s druge strane omladinska škola postigla je iznimne rezultate u svim kategorijama, a vrhunac je bilo finale juniorske Lige prvaka. Uz to je prva momčad drugu sezonu zaredom osvojila Kup, a prvenstvo prošle sezone zaključili su na drugom mjestu.

Nije ni na odmet ponoviti da je cilj na kraju aktualne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 18:09