StoryEditorOCM
Hajdukpočinje nova era

Je li trebalo dati Kaliniću da se uči na Hajduku? Puno pitanja ostaje otvoreno, a neke stvari baš i nemaju smisla

27. svibnja 2024. - 14:16

Nikola Kalinić i službeno je predstavljen kao novi sportski direktor Hajduka, a to znači su klupski čelnici na jednu od ključnih pozicija odlučili postaviti čovjeka koji će se tek učiti poslu. I to u izuzetno osjetljivom periodu u kojem se treba sastaviti momčad za novi napad na europsku jesen i titulu, uzimajući u obzir da je ostanak najjačih karika pod upitnikom, dok su neki važni igrači već jednom nogom van kluba.

Kalinić je na svom predstavljanju rekao da planira dovesti "trenera pobjednika", ne referirajući se uopće na strateške okvire, ali Bilić je rekao da "prva momčad već ima definirane konture igre i sistema" i dodao da je sportski segment Kalinićeva odgovornost te da će čak i nakon dolaska člana uprave za sport pitanje prve momčadi ostati u domeni novog sportskog direktora.

To, dakle, znači da je Kalinić odgovoran da novi trener, osim što će biti "pobjednik", mora svoj posao raditi u skladu sa strateškim okvirima te da mora biti izabran u odnosu na kadar, a ne da se kadar mora značajno prilagođavati njemu, što je često bio slučaj u prošlosti. Naravno, tu je i problematika involviranosti mladih igrača iz akademije, zbog kojeg je Valdas Dambrauskas smijenjen...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 04:32