StoryEditorOCM
Hajdukriječ trenera

Ivan Leko: ‘Dolazi li Perišić? Ne znam, to mogu i ja vas pitati‘

Piše SPORT SD
8. srpnja 2023. - 14:46

Pobjedu u zadnjoj utakmici priprema je prokomentirao i trener Ivan Leko:

"Utakmica je bila dobra i stabilna, bilo je dobrih trenutaka i u obrani i u napadu. Dobro je pobijediti zbog samopouzdanja i to može poslužiti kao nagrada za dobar rad.

Jedna pobjeda ne znači da se dobar i kad jednom izgubiš ne znači da si loš. Ne možeš u dva-tri dana promijeniti nešto veliko, pripreme su tu da učiš, da prepoznaš greške, pa da ubuduće možeš reagirati u važnim utakmicama.

Lijepo je pobijediti bez Livaje, ali i prošle godine smo imali nekoliko utakmica gdje smo pobijedili, a Livaja nije bio presudan čimbenik u utakmici. Znam ja da je tako zanimljivije za novine pisati, momci su pokazali da su dobri i kada nema Marka jednostavno trebaju preuzeti.

Ovo nije jedanaestorka za Maksimir ali je blizu, rotiramo jednog-dva igrača svaku utakmicu, imamo 12-13 startera i još tri ili četiri igrača koja možemo koristiti. Ovo nije kompletna momčad Hajduka, bar se ja nadam i svi mi", rekao je Leko a osvrnuo se i na glasine o Perišiću, računa li na Vuškovića i koje su trenutne mane u igri Hajduka:

"Ne znam ništa o Perišiću, kako vi mene pitate tako mogu i ja vas pitati. Ja sam trener, ne bavim se time, imamo skaute, direktora i predsjednika. 

Naravno da računam na Vuškovića, ima tek 16 godina, on ima uspone i padove i nastojimo ga dozirati. On je naš najveći talent zadnjih dosta godina. Ja ga kao trener imam u momčadi i nije moj posao prodaja.

Nisam na pripremama ostvario ono što sam htio jer uvijek želim više i bolje. U klubu vlada dobra atmosfera to nam je najveći plus, svi žive za momčad.

Mi želimo igrati u dvije brzine. Posjed i ubrzavanje lopte, premalo lopti dolazi u zone gdje želimo, u zone odakle možemo zabiti gol. To nam je mana koju želimo popraviti", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 04:43