StoryEditorOCM
Hajdukanaliza utakmice

Hajduk nakon petog poraza zaredom djeluje beznadno. Bijeli su tek nakon ulaska Perišića počeli napadati prosječnu ekipu

14. travnja 2024. - 19:11

Bez predsjednika, bez navijača i s privremenim trenerom na klupi - tako je Hajduk dočekao Osijek na Poljudu i "pripremio teren" za peti uzastopni poraz.

Sterilna atmosfera praznih tribina Poljuda bila je idealna kulisa za utakmicu u kojoj Hajduk realno nije imao rezultatski imperativ i u kojoj je izgledao uobičajeno loše, a na trenutke i tragikomično.  Momčad je djelovala rastrojeno i, bez obzira na to što joj je s druge strane stajala ekipa koja je također u krizi svoje vrste, Bijeli su tek ulaskom Ivana Perišića i Nikole Kalinića u 63. minuti počeli ozbiljnije prijetiti.

Do tada smo gledali jednu dosadnu i nekvalitetnu utakmicu s obje strane, s tim da je Zekićeva ekipa djelovala malo ozbiljnije i opasnije, jer je barem izlazila u visoki presing, a nisu joj odmogle ni Hajdukove greške u fazi obrane.

Zekić je svoju momčad izveo u 3-4-3 i imao identičan plan kao i u prošloj međusobnoj utakmici ovih dviju ekipa - visoki presing, napadi preko bokova u tranziciji i duge lopte na Miereza. Jure Ivanković je, s druge strane, napravio dosta promjena. Na neke je bio prisiljen, ostavljanje Dialloa i Sahitija na klupi bila je taktička odluka, a najveće iznenađenje bio je Trajkovski u vrhu napada umjesto Kalinića, koji je ostao na klupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:04