StoryEditorOCM
Hajdukemisija stadion

‘Hajduk je izgledao odlično, ali sada slijede jako teške utakmice. Derbiji će usmjeriti prvenstvo, netko će otpasti‘

Piše Sport SD
11. ožujka 2024. - 07:33

U HTV-ovoj emisiji ‘Stadion‘ stručni komentator bio je Mario Carević, tema je bila 26. kolo SuperSport HNL-a. Rijeka je i dalje vodeća momčad hrvatskog prvenstva, ispred Hajduka i Dinama koji ima utakmicu manje. 

Hajduk je bio uvjerljiv na gostovanju kod Gorice, slavili su Bijeli rezultatom 3:0, Carević je prokomentirao utakmicu:

- Očekivao sam veći otpor Gorice, iako se Hajduk nametnuo od prve minute i zasluženo pobijedio. Iskontrolirao je utakmicu od prve do zadnje minute, mogao je biti i veći rezultat, šanse su na kraju imali Livaja i Kalik. Gorica je bila bolja u nastavku, ali ušli su u neko letargično razdoblje. Brine govor tijela nekih igrača, moraju se sabrati, kazao je Carević i nastavio: 

-  Kad imaš ovakvu uvjerljivu pobjedu, dobiješ dozu samopouzdanja, Izgledali su odlično. Neke prethodne nisu, ali bitno je da, kad si u ovakvoj utrci, pobjeđuješ i kad ne igraš dobro. Još je 10 kola, svaka utakmica je finale, nema mjesta za kiks. Hajduku slijede jako teške utakmice, derbiji koji će u sljedećih 4-5 kola usmjeriti prvenstvo i mislim da će tu netko otpasti. Prethodna prvenstva osvajala su se na malim utakmicama, a ovo će se riješiti u međusobnim susretima velike četvorke. Ima tu nagaznih mina, ali 10 utakmica je i puno, ali i malo. 

image

Mario Carević

Nikša Stipaničev/Cropix

Dotaknuo se Carević i Benrahoua:

- On je igrač utakmice, vidiš neku frustraciju i kad je zabio gol, to je sve u redu kad je u pravoj mjeri.

O neizvjesnoj utrci za prvaka Carević kaže:

- Rekao sam da će se u narednih par kola, Hajduk - Dinamo na Poljudu, pa Hajduk ide na Rujevicu, prvenstvo usmjeriti. U ovom trenutku Rijeka je najstabilnija. Imali su taj poraz od Dinama, ali brzo se vrate. Oni su neopterećeni, jer nitko prije sezone nije očekivao da će Rijeka biti ta. Hajduk je složio najbolju momčad zadnjih godina, Dinamo je uvijek favorit, a Rijeku možda i do prije nekoliko kola nitko nije posve ozbiljno doživljavao.

- Rijeka igra lepršavo, igra dobro, no mora proći i Dinamo i Hajduk i Osijek u gostima. Ovako neizvjesna borba je bogatstvo, jer nemamo puno klubova koji se mogu boriti za prvaka. Hajduk je vratio Perišića i Brekala, da mi je to netko rekao prije pet-šest godina, rekao bih mu da je lud. Rijeka je napravila odličan posao s transferima, Dinamo igra na dva fronta, ima problema s ozljedama, ne znam tko je favorit, ali znat ćemo više kroz tri - četiri kola.

Više pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:37