StoryEditorOCM
Hajdukstručno oko

Goran Tenžera: ‘Pajač nije dobro sudio. Šarlija je mogao biti isključen, a situacija kod Istrinog gola je sporna‘

3. rujna 2023. - 00:20

Naš stručni suradnik za suđenje Goran Tenžera obilato je secirao arbitražu Igora Pajača s utakmice Hajduk - Istra 1961 (0:1). Evo što je napisao:

- Sudac Igor Pajač nije odsudio utakmicu kako se očekuje od suca njegova visokog rejtinga. U 11. minuti ispred njega lopta koja ide prema kaznenom prostoru gostiju udara obrambenog igrača u otvorenu ruku. Sudac pušta igru i daje neka čudna pojašnjenja Livaji zašto nije dosudio prekršaj?!

- Igrač Istre Erceg, u prvih je trinaest minuta igre napravio tri prekršaja da bi tek u 29. minuti bio upozoren, a u 78. minuti dobio je žuti karton.

- Nadoknada u prvom poluvremenu je bila samo dvije minute što je nedopustivo malo i suprotno napucima. Jer, sama provjera VAR-a bila je skoro dvije minute, a igrači Istre su nekoliko puta ostajali ležati na terenu, odugovlačili su s izvođenjem prekida i zato su konačnici bili - nagrađeni?!

- U 90. minuti prekršaj Šarlije na Ercegu mogao je biti i za isključenje, a ne samo žuti karton, ali je prethodno Erceg napravio dva prekršaja: pogurivanje s leđa, pa potezanje za dres igrača Hajduka koji je ipak u duel ušao olako, da i to kažemo.

- Klizeći start obrambenog igrača Istre prije protunapada i pogotka po meni je bio ispravan, na loptu, ali mi je sporna situacija kad je lopta upućena prema Ercegu, dojam je da se povukao iz pozicije zaleđa. Vrijedilo bi pogledati.

- Hajduku opet opravdano nisu priznati pogoci zbog zaleđa i morali bi poraditi na tome, da ne upadaju olako u nedopuštene pozicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 17:54