StoryEditorOCM
Hajduksudački ekspert

Goran Tenžera o suđenju u derbiju: ‘Uspio je zadržati potpunu kontrolu do samoga kraja, ali imam i primjedbi‘

31. srpnja 2023. - 08:19

Naš sudački komentator Goran Tenžera ovako je oslikao suđenje Patrika Kolarića u jadranskom derbiju Hajduk – Rijeka (1:0).

- Sudac Patrik Kolarić je u cjelini gledano dobro odsudio ovaj derbi koji je bio zahtjevan i zbog značaja i ambijenta, te žustrine i želje koju su igrači pokazivali u svakom duelu.

- Puštao je hrabro igru i čvrste duele što često može biti rizično da utakmica izađe izvan granica fair- playa. Uspio je zadržati potpunu kontrolu do samoga kraja, a posljednjih pola sata, što je znakovito, praktički nije bilo ozbiljnijih prigovora ni jedne momčadi.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Imam doduše i primjedbi. Moje primjedbe pak, bile bi najprije to što nije opomenuo Mitrovića u 36. minuti kada je rukama zadržao Livaju koji je ulazio u obećavajuću situaciju. U 54. minuti je olako pokazao Livaji žuti karton kada je Livaja slučajno zahvatio rukom obrambenog igrača u predjelu glave, ispred kaznenog prostora Rijeke.

- Suprotno kriteriju koji je imao olako je u 41. minuti dosudio prekršaj Moufija u bezazlenom kontaktu ispred kaznenog prostora Hajduka.

- Svakako će ova utakmica, odigrana u izuzetnom ambijentu, imati veliko značenje u daljnjoj karijeri suca Kolarića i razvoju njegova nesumnjiva potencijala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:17