StoryEditorOCM
HajdukPripreme za Slovake

Gattuso otvorio trening Hajduka pred utakmicu sezone. Nakon ‘slučaja Perišić‘ neki su očekivali suprotno, ali...

Piše K. M.
14. kolovoza 2024. - 11:24

Otkako je stigao u Hajduk inzistirao je Gennaro Gattuso da se sve radi iza zatvorenih vrata. Tako ni onaj prvi pokazni trening nakon potpisa nije bio otvoren za javnost, kako je to znalo biti uobičajeno prije. Tek jedan prije puta na Bled otvoren je bio za javnost, a koliko je navijačima nedostajao Hajduk u ljetnoj pauzi pokazale su pune tribine pomoćnih terena na Poljudu.

Zatvorene su uglavnom bile i pripremne utakmice koje su se mogle škicnuti s ograde ili ući na blef kao u Kopru protiv Šahtara, a u Grazu s Fenerom se moglo pratiti i s tribina. Ukratko jasno je da Gattuso ne želi nikakve distrakcije igračima koje bi makle fokus s onog bitnog – treninga i pripreme za utakmice. Objasnio je već kako od igrača želi potpuni fokus na svakog idućeg protivnika pa tako im pušta snimke svakog idućeg suparnika praktički u svlačionici, teretani, restoranu, praktički svakom kantunu Poljuda s televizijom. 

Fokus s bitnoga obično uzimaju izvanterenske situacije, a jedna takva glavna je tema posljednjih dana. Situacija oko Ivana Perišića rasplela se tako da hrvatski reprezentativac ipak odlazi s Poljuda, što se moglo naslutiti ranije, a konačno je to otkrio Gattuso na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Lokomotive za koju ga je suspendirao. 

Tko je kriv u toj situaciji najmanje je sad važno jer momčad čeka jedan od ključnih ogleda sezone. Takav će biti svaki dok se ne ostvare ciljevi, a pred ‘bijelima‘ je drugi ogled s Ružomberokom za prolaz u playoff koji je posljednja prepreka za igranje u Konferencijskoj ligi. 

Posljednju pripremu za ogled protiv Slovaka jutros u 9.30 sati otvorio je ipak Gattuso i za medije, što valja spomenuti nije prvi put, jer otvoren je bio trening i protiv HB-a u Torshavnu, ali onih prvih 15 minuta treninga što je gotovo uvijek običaj kad su europske utakmice u pitanju. Dovoljno je to tek za vidjeti red zagrijavanja, koji krug u kolo, a onaj bitniji ostao je iza zatvorenih vrata. Ostao je Gattuso i dosljedan svojoj ideji da treninzima prisustvuju samo oni pri prvoj momčadi uključujući stožer i popratno osoblje te igrače, a s tribine ih je promatrao i sportski direktor Nikola Kalinić

Neki bi iz drugačije perspektive nakon svih događaja posljednjih dana uoči najvažnije utakmice sezone, u ovom trenutku, možda očekivali turobniju atmosferu, ali takvo nešto se nije moglo primijetiti ni u jednoj minuti od onih 15 koliko se mogao ispratiti trening s tribina. Naprotiv, fokus je  na Ružomberok i prolaz u playoff gdje bi ‘bijele‘ čekale iduće dvije najbitnije utakmice sezone. 

image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image


 

Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 02:42