StoryEditorOCM
Hajdukkomentar suđenja

Ekspert ‘Slobodne‘ Goran Tenžera: ‘Sudac Bel je potvrdio klasu, na snimci se ne vide sve reakcije Leke’

Piše Frane Vulas
15. srpnja 2023. - 22:48

Sudački ekspert Slobodne Dalmacije Goran Tenžera prokomentirao nam je arbitriranje Darija Bela u susretu SuperSport Superkupa Dinama i Hajduka na Maksimiru (1:0). 

- Sudac Bel je i ovaj derbi odsudio na visokom nivou i potvrdio status našeg, uz Duju Strukana, najkvalitetnijeg suca. Sukladno svom stilu maksimalno je puštao igru i samo u najnužnijim, opravdanim situacijama je zaustavljao igru zbog prekršaja. Jedina moja primjedba bi bila na situaciju kada je dosudio zaleđe za Hajduk u 90.+5 minuti i nije pustio prednost, a vratar Lučić je već imao loptu i spremao se za organizaciju napada – smatra Tenžera.

Pritom je kazao svoje mišljenje i o situaciji kada je trener ‘bijelih’ Ivan Leko zaradio isključenje, odnosno svemu što je tome prethodilo.

- Kod isključenja Hajdukovog trenera, nisu se jasno vidjele sve reakcije Leke. Na snimci se vidjelo određeno nesportsko ponašanje. Činjenica je da se radilo o neuspješnom driblingu i prekršaju Dolčeka koji je, nakon što je izgubio loptu, pao i rukom opstruirao Ivanušeca. Trener Hajduka sigurno sa pedesetak metara udaljenosti nije mogao procijeniti je li sudac pogriješio, a što je i izazvalo njegovu žustru reakciju. Isto tako treba istaći da su suci dobili upute da se nesportska ponašanja trenera i izlasci iz trenerskih prostora spriječe odnosno strože kažnjavaju – kazao je Tenžera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:53