StoryEditorOCM
Hajdukbez većih problema

Derbi prošao bez izgreda i sukoba, privedeno samo devet osoba. Policija se zahvalila navijačima

Piše Hina
22. srpnja 2023. - 13:04

Nogometna utakmica između GNK Dinamo i HNK Hajduk, jučer odigrana na Maksimiru, prošla je bez sukoba navijača, a devet je osoba privedeno zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike, izvijestila je u subotu zagrebačka policija (PUZ).

Policija je taj susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika, a samu utakmicu pratilo je oko 12.440 posjetitelja, od kojih oko 1.580 navijača gostujuće momčadi. 

Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedeno je devet osoba - tri domaća i šest gostujućih navijača, zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike odnosno zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Osiguranje utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda i sukoba navijača, s jedne strane zbog sportskog ponašanja onih koji su pratili utakmicu na stadionu, ali i zbog odlične koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost građana tijekom ovog sportskog događaja, navode iz PUZ-a koji vodio osiguranje utakmice u koordinaciji s Ravnateljstvom policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika, te u suradnji s drugim policijskim upravama.

Iz policije zahvaljuju svima koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da utakmica protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane, uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 08:02