StoryEditor
Hajdukodabrali treneri i igrači

Danas ‘peremo‘ Čarlija: ‘Evo, Vedrane, Livaja piza i izvan svoje Dalmacije‘

16. lipnja 2022. - 08:00

Marko Livaja ipak je najveća zvijezda HNL-a, dobio je Trofej Nogometaš, nagradu Hrvatske udruge Nogometni sindikat kojom su ga za najboljeg igrača domaćeg prvenstva proglasili kolege igrači i treneri. Slavio je najbolji strijelac HNL-a Livaja u ovoj utrci ispred kapetana Dinama Arijana Ademija i novog igrača „modrih” Josipa Drmića. A uz Livaju u najboljoj momčadi HNL-a našla su se još dvojica igrača Hajduka Filip Krovinović i Josip Elez.

Time su Livajine kolege nogometaši kao i kolege Vedrana Ćorluke „demantirale” nespretnu izjavu pomoćnika izbornika Zlatka Dalića. Podsjetimo, prije nekoliko dana u intervjuu za Sportske novosti Ćorluka je podigao dosta prašine izjavom na temu zvjezdanog statusa Livaje u domaćem ligaškom nogometu. Ćorluka je tada između ostalog kazao: „Bit ću iskren, ja sam dinamovac i ne mislim da je Livaja najveća zvijezda. Bez obzira što je odličan igrač i reprezentativac, što je donio Hajduku novu dimenziju i kvalitetu. Možda je to u Dalmaciji, ali u Zagrebu sigurno nije. Za mene kao dinamovca zvijezde su Oršić, Livaković...”

Nije Ćorluka rekao ništa činjenično pogrešno sa svog gledišta, ima čovjek apsolutno pravo na mišljenje, ali s obzirom da je istupao kao pomoćnik izbornika mogao je sve to skupa i nešto sretnije koncipirati, emitirati. Ovako je samo nadređenom Daliću usred ionako ludog ritma Lige nacija izazvao novi problemčić koji nikome nije trebao.

Makar se mora priznati da se sve skupa previše prašine podiglo oko jedne u načelu benigne, iskrene izjave i da se ponekad pretjerano s navijačkog aspekta reagira zbog nekih grijeha iz prošlosti. Ako je Stipi bolji, veća zvijezda Livaja, a Stjepanu Oršić oboje su u pravu, a možda nije nijedan. Nije to baš egzaktna kategorija. Osim što je definitivno da je za najboljeg igrača HNL-a prošle sezone izabran Livaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. kolovoz 2022 12:07