StoryEditorOCM
Hajduksuperkup

Bitka za trofej: Bijeli u subotu na Maksimiru otvaraju novu sezonu

Piše Sport SD
10. srpnja 2023. - 11:57

Nogometaši Hajduka u subotu s početkom u 20 sati otvaraju novu sezonu utakmicom protiv Dinama na Maksimiru u okviru SuperSport Superkupa. 

Drugu godinu za redom ove dvije momčadi sastaju se u Superkupu, Dinamo kao ekipa koja je osvojila prvenstvo te Hajduk kao osvajača SuperSport Hrvatskog kupa. Prošle godine domaćin je na Maksimiru slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je utakmica završila bez pogodaka - javlja Hajduk.hr

Iza Bijelih su tri tjedna priprema, prvi tjedan momčad trenera Ivana Leke odradila je u Splitu i odigrala jednu utakmicu sa Širokom Brijegom koja je završila rezultatom 1:1. Nakon toga hajdukovci su otputovali u Sloveniju gdje su odigrali još pet utakmica. Nakon remija sa Spartakom iz Trnave poraženi su od Olimpije, zatim su pobijedili MTK, remizirali s Radomljem te na koncu u generalnoj probi pobijedili Trabzonspor.

Dinamo je u okviru priprema za novu sezonu odigrao četiri utakmice. Momčad trenera Igora Bišćana svladala je Dugo Selo, zatim je odigrala neriješeno s Koperom, pobijedila CSKA 1948 te u posljednjoj utakmici odigrala neriješenom sa Spartom Prag. 

Hajduk i Dinamo posljednji su put odmjerili snage u prvenstvenom susretu odigranom krajem travnja na Poljudu, a ta utakmica završila je bez pogodaka. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 15:56