StoryEditorOCM
Hajdukbijeli u slovačkoj

Igrači Hajduka otišli pozdraviti navijače nakon remija, pogledajte što su im skandirali

Piše K. M.
8. kolovoza 2024. - 20:11

Igrači pozdravili navijače

Otišli su navijači pozdraviti igrače nakon susreta, kao i svaki put, poručili su im navijači jasnim skandiranjem: "Idemo dalje!" Treba nastaviti dalje, uzvrat je već za tjedan dana, a prije toga Hajduk će do Zagreba za drugo kolo HNL-a protiv Lokomotive.

Bilo je oko 400 navijača Hajduka u Slovačkoj, neki su i navijali s ograde, oni koji nisu mogli ući na stadion.

Bakljada Torcide

Torcida je upalila baklje u 70 minuti, oko 400 navijača je na stadionu. Temeljito ih je sve pretreslo osiguranje, dugo se čekalo da svi navijači uđu na tribine. Ipak, izgleda da im osiguranje svejedno nije našlo pirotehniku. Sve baklje su izgorjele na tribinama, nijedna nije ubačena na travnjak.

Kiša lije u nastavku

Igra se i drugo poluvrijeme u Slovačkoj, još uvijek nema golova. Dobro su navijači Hajduka popunili onaj gostujući sektor, kako je i bilo najavljivano. Bodrili su cijelo prvo poluvrijeme, nadjačali domaćine, koji su se također pojavili u dobrom broju. Jaka kiša je počela padati tijekom odmora, ali tribine su natkrivene, pa navijači mogu nastaviti bodriti Bijele suhi.

image
K. M.

Gostujući sektor polako se puni

Nekih 40-ak minuta prije početka susreta, navijači su počeli ulaziti u gostujući sektor

image
K. M.

Nekoliko navijača Hajduka ipak na domaćoj tribini

Hajduk je stigao na stadion pod Čebratom sat i pol prije početka ogleda protiv slovačkog MFK Ružomberoka. Bijele čeka prvi susret 3. pretkola Konferencijske lige u 18.30 sati, a autobus s igračima parkirao se ispod tribine za domaće navijače.

Slovaci inzistiraju da na ovu tribinu mogu ulaziti samo domaći bez obilježja Hajduka pa su prije početka utakmice već nekoliko navijača ‘bijelih‘ vratili iza kapije. No nije to pokolebalo ovu manju grupu mlađih navijača s roditeljima da pozdrave hajdukovce u dresovima Livaje, Perišića i drugih.

Bijeli će svakako imati veliku podršku s tribina, sigurno oko 400 koliko su Slovaci osigurali mjesta na stadionu Ružomberoka.

Iako ne daju Slovaci gostujućim navijačima na domaću tribinu, baš na toj strani se uoči utakmice moglo pronaći nekoliko transparenata s imenima igrača Hajduka. Nije ni potrebno spominjati karijere koje su ostvarili pojedini igrači u Hajdukovoj svlačionici i da spomen nekih poput Perišića, Rakitića, Livaje i drugih bilo gdje u među nogometnim znalcima ćete imati temu. Tako vam je i u Ružomberoku gdje nam je svejedno na veličinu spomenutih u svijetu nogometa, uz sve mjere koje domaći provode, bilo i malo iznenađenje.

Trojica mladića podigla su transparente s imenima igrača Hajduka s istim pitanjem. Svi bi voljeli dres nakon utakmice pa tako Denis iz Ukrajine želi onaj Rakitića, jedan mladić iz Slovačke onaj Krovinovića, a jedan mladi Slovak i onaj Josipa Eleza za kojeg nam je rekao da ga voli kao igrača. Osim njih traže se još i dresovi Pukštasa, Perišića i Livaje, koliko se moglo primijetiti na tribini za domaće navijače, s koje će ipak biti podrške i za Hajduk.

image
K. M.
image
K. M.
image
K. M.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 02:55