StoryEditorOCM
HajdukEskalacija

Alarm u Hajduku uoči jadranskog derbija, velika opasnost vreba, kapetan Livaja u Rijeci dodatno mora bit oprezan

5. listopada 2023. - 21:26

U jadranski derbi s Rijekom na Rujevici Hajduk ulazi s čak trojicom igrača koji nose teret dva žuta kartona. Ukoliko u subotnjem susretu (18.30 sati) Marko Livaja, Filip Krovinović ili Ivan Dolček zarade žuti karton, to će im biti treći i preskočit će utakmicu idućeg kola. A to znači da neće biti na dispoziciji treneru Ivanu Leki za još jedan derbi, onaj s Osijekom na Poljudu koji se igra 22. listopada, nakon prvenstvene stanke zbog utakmica reprezentacije.

Pod posebnim povećalom pritom je Livaja. Ne samo zbog toga što je najbolji igrač Hajduka i što bi njegov izostanak bio veliki hendikep, već i zbog toga što su ga navijači iz Rijeke uzeli na zub. Na udaru je ne samo na utakmicama Rijeke i Hajduka, već je izvrijeđan i na treningu reprezentacije početkom lipnja na Rujevici nakon čega se povukao iz kadra izabrane vrste za završnicu Lige nacija u Nizozemskoj.

Zbog toga će Livaja morati biti posebno na oprezu, ne smije se dati isprovocirati.

Podsjetimo, drugi žuti karton Livaja je zaradio u nedjeljnom derbiju s Dinamom na Poljudu zbog prigovora na odluku te večeri indisponiranog suca Igora Pajača.

Posljedice toga mogle bi ubrzo doći na naplatu, a poznato je da ‘bijeli‘ najčešće ne briljiraju u susretima u kojima ne igra Livaja. Naravno, veliki hendikep bio bi i potencijalni izostanak standarnog startera i također jednog od ključnih igrača Krovinovića, a bitnu ulogu ove sezone ima i Dolček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:11