StoryEditorOCM
Domaći nogomethrvatski kup

Tvrda je bila borba u Zmijavcima, ali Zagrepčani su na kraju slavili s minimalnom prednošću za prolazak u iduću rundu

Piše Ante Ujević
27. rujna 2023. - 18:06

Zanimljivu utakmicu gledali su u Zmijavcima, tvrda borba podjenaki takmaca u kojoj su gosti iz Zagreba ipak na neko iskustvo slavili s minimalnim rezultatom od 1:0 i time se plasirali u daljni krug natjecanja.

Pogodak odluke djelo je Tomislava Srbljinovića, koji je 78 minuti s nekih 20 metara pogodio desne rašlje danas vrlo dobrog Vukmana i donio svojoj momčadi pobjedu vrijednu osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa. Ali Croatia može žaliti za barem za remijem imali su dvije stopostne prilike za pogodak, najprije je Tomislav Gudelj u 72 minuti pobjegao obrani Rudeša i othrvao se naletu stopera gostiju, izašao je na vratara Kralja ovaj oči u oči s napadačem Croatije i bivšim suigračem brani njegov udarac i spašava Rudeš da otiđe u minus.

Nešto što su Zmijavčani čekali dogodilo se u trećoj minuti sudačke nadoknade, što je promašio Marko Šuto, za ne vjerovati kakva šansa za Croatiju, ponovno je Gudelj pobjegao po lijevom krilu napravio dar mar braniču Rudeš koji mu je u trenutku uzeo loptu, poslije se spetljao i dao je Gudelju u noge ovaj s desetak metara iz kosa daje asistenciju na tri metra za Marka Šutu, stoper Croatia je sam pred golom i gleda u praznu mrežu Rudeša i umjesto da ju pošalje u gol on je prima i radi dodir više, čime stiže obrana Rudeša uklizati i izbiti mu loptu na dva tri metra od praznih vrata. Vidjeli su gledatelji i viknuli gol nakon što je lopta došla do Marka Šute ali nažalost stoper Croatije nije uspio šokirati prvoligaša iz Zagreba i Zmijavčani su završili svoj nastup u šesnaestini  finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Trener Marijan Karoglan izjavio je nakon utakmice: "Jako mi je drago da se ekipa polako diže, momci su dali sve od sebe i mislim da postaju klapa, nažalost nismo imali sreće ali svaka čast mojim igračima pokazali su karakter i borbenost i nemam im što zamjeriti. Okrećemo se prvenstvu i nadam se sa s ovakvom igrom i zalaganjem u ligi ostvarivati pozitivne rezultate."

Croatia Z- Rudeš 0:1 

Zmijavci

Igralište: Šrc Marijan Šuto "Mrma". Gledatelja: 400

Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). Pomoćnici: Perica i Balen. 4.sudac: Vukančić

Strijelci: 0:1 Srbljinović  78 min

Najbolji igrač: Tomislav Srbljinović (Rudeš) 

Croatia Z:

Vukman 6.5, Grgić 6.5,  M. Šuto 6, Šalinović 6(od 54 Šimunić 6),Nikolić 6.5, Radić 6.5, Šabić 6.5(od 70 Marić 6), Todorić 6, Brkić 6.5 (od 61 Krizmanić 6.5), A. Šuto 6(od 61 Gudelj 7), Kamga 6 (od 70 Čulina 6):

Trener: Marijan Karoglan 6.5

Rudeš:

Kralj 7,Mihaljević 6 (od 46 Tomečak 65), Pavlek 6, Topić 6 (od 46 Pešić 6), Mašala 6.5, Rešetar 6.5, Bašić 6.5 (od 70 Pasariček 6),Ferreira 6 (od 46 Matić 6.5),Srbljinović 7, Špeljak 6.5 (od 78 Kovačević -) Pavlović 6.5, 

Trener: Toni Golem 6.5

Žuti kartoni:

Šabić (13), Ferreira (17), Brkić (18), Radić (76), Šimunić (83)., Matić (90);

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:34