StoryEditorOCM
Domaći nogometsjever jadrana

Trojac bi mogao biti na izlaznim vratima, sportski direktor krenuo je prema Španjolskoj, spremaju se velike promjene

Piše Robert Matteoni/SN
19. prosinca 2023. - 16:04

Do 3. siječnja mirovat će igrački pogon Istre 1961. No, posla će biti za sportski sektor. Direktor Saša Bjelanović u utorak je odletio prema Vitoriji Gasteiz, gdje će u dva dana s vlasnicima kluba (Josean Querejeta) pretresti sve teme oko struke i prve momčadi. Neke spektakularne novosti ne treba očekivati, ali da će biti promjena u kadru, bit će...

Luka Hujber produžio je godinu dana ugovor i to je opcija koja je u interesu kluba i samog igrača. No, ukoliko dođe ponuda koja će ispuniti obje strane, Hujber može u ljeto otići. Slično je i s Petrusenkom, čiji je agent htio da se transferira već ljetos, ali klub nije bio za.

Na planu dolazaka u siječnju sve ovisi o odlascima. Nakon što je Eric Björkander raskinuo ugovor, na njegovo je umjesto ušao Finac Ville Koski. Koji je, usput rečeno, vrlo ugodno iznenadio na treninzima, dajući naslutiti koliko je fizički snažan, pun energije, tehnički solidan i prilično hitar za stopera.

Pred svaki prijelazni rok oko igrača se uvijek špekulira, pa tako ni Istrini nisu izuzetak. Vrlo je izvjesno da se Šveđanin Ekong neće vratiti na pripreme. Momak se jednostavno nije snašao i posljedično razigrao temeljem potencijala koje ima.

Spominje se da će novu sredinu potražiti Ćalušić, a Majstorović je navodno sličnih razmišljanja s obzirom da mu u lipnju istječe profesionalni ugovor s Puljanima. Sukladno činjenici da Zeleno-žutima ostaje tek 17 utakmica sezone, više će igrača biti bez željene minutaže i logično je očekivati da se neće time zadovoljiti. Hoće li, recimo, Čuić, pa Josipović, biti među onima koji će potražiti prostor negdje drugdje?

+O tome ćemo informacije potražiti od Saše Bjelanovića čim se vrati iz Vitorije, gdje će biti razgovora i oko rada trenera Davida Catale, za kojeg je izvjesno da će nastaviti u proljetnom dijelu prvenstva na klupi Istre i pokušati izboriti povjerenje kluba i okruženja, sada s nedvojbeno više iskustva nogometa u HNL-u...

Inače, primjećuje se kako je sve više bivših djelatnika Istre 1961 involvirano u druge klubove. Darko Podnar je ne tako davno postao član Uprave Dinama, a sada je kao glavni skaut angažiran bivši sportski direktor Istre, Dario Dabac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:04