StoryEditorOCM
Domaći nogometPrvi trofej

Superkupom kreće nova sezona u futsalu: nakon Dinamovog trijumfa Dalmatincima je proradio dišpet

Piše Ivan Renić
9. rujna 2023. - 13:57

Vraća nam se futsal! Svi ljubitelji malog baluna ovog će vikend konačno doći na svoje. Nakon duge ljetne pauze nova sezona počet će borbom za trofej u Superkupu. „Dvojka” Doma sportova danas će ugostiti Futsal Dinamo, Olmissum, Stanoinvest Futsal Pulu i Šibenik 1983.

Bit će to treće izdanje Superkupa u ovakvom formatu. Za prvi trofej sezone borit će se finalisti prvenstva i Kupa. Lani je domaćin bilo Novo vrijeme u Makarskoj, a slavili su na koncu Puležani. I ovaj put izborili su nastup u Superkupu, a protivnik će im biti Šibenčani. Prvi će izaći na teren, s početkom u 16.30.

U finalu su ih svladali s 5:2. Stala je tada šibenska bajka u završnici Kupa. Preko Pule ipak nisu mogli. Odolijevali su sve do pred kraj prvog dijela, a onda im je obrana kapitulirala. Priliku za revanš imaju danas, no Puležani su ipak veliki favoriti.

image
Goran Mehkek/Cropix

Ajmo naši

Iza njih na rasporedu je prava futsal – poslastica. Od 19 sati gledat ćemo reprizu prvenstvenog finala. Futsal Dinamo i Olmissum borili su se za titulu, a nakon četiri utakmice uspješniji su bili Zagrepčani. Nakon dvomeča u Omišu, svakome je pripala po pobjeda, a Dinamo je potom pitanje pobjednika riješio pred prepunim tribinama u Zagrebu. Sami plasman u finale značio je da ćemo oba kluba gledati i u Ligi prvaka.

Boje Dalmacije branit će, dakle, Olmissum i Šibenik 1983. Pred nama je sezona u kojoj Dalmatinci idu po osvetu. Naime, nijedan od moguća tri trofeja u prošloj sezoni nije otišao u ruke Dalmatinaca. Superkup i Kup pripao je Puli, prvenstvo Dinamu. Jasno je, stoga, što im je činiti. Dalmatinski će dišpet opasno morati proraditi.

Dugo toplo ljeto donijelo je i brojne promjene u klubovima. Frane Despotović novo je ime na klupi Omišana. Ribnjak su napustili Pavić, Perišić, Moura, Rodriguinho, Bilandžić... Od dolazaka vrijedi istaknuti Žilića, Rozgu, Juretića, Finca Vanhu, Slovenca Bukovca... Prometno je bilo na Ribnjaku. Uz nove ugovore Jurline i Kusture, Despotović će u novu sezonu povesti osvježenu momčad. A veliki ispit čeka ih odmah na početku.

image
Ronald Goršić/Cropix

Velike promjene

Promjene bilježimo i u momčadi Tea Strunje. Najveća vijest je odlazak Duje Bajrušovića. Legenda hrvatskog futsala preselila je u trenerske vode. Poput bombe odjeknula je vijest kako je preuzeo klupu Novog vremena. Šibenik su napustili i Jurković, Prgomet, Badrov... Bilo je i dolazaka, a vrijedi istaknuti Brazilca – vratara Nazaria, te povratak Šućura. Stigli su i Ćoran, Nadoveza, Ora... Oni će u novoj sezoni igrati u drugom razredu hrvatskog futsala, a uoči početka sezone snage će odmjeriti s „elitom”.

Četiri utakmice su pred nama. Dva polufinalna ogleda, finale i susret za treće mjesto. S obzirom na parove moguć je i dalmatinski finale. No, za to je potrebna senzacija Šibenika protiv Pule, kao i slavlje Omišana protiv favoriziranog domaćina Dinama. Finale je na rasporedu sutra u 18 sati, dok će se utakmica za treće mjesto igrati od 15.30. Izravan prijenos drugog polufinala i finala možete pratiti na kanalima Max Sporta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 17:00