StoryEditorOCM
Domaći nogometludilo kreće

Srbiji se ovo neće svidjeti, Nikola Tesla sam odlučio da će na Euru navijati za - Hrvatsku; evo ga uz naše Vatrene

Piše F. V.
14. lipnja 2024. - 11:43

Očekuje se kako bi čak stotinjak tisuća Hrvata trebalo stići u Berlin na subotnju utakmicu Hrvatske i Španjolske. Bit će to najmasovnije gostovanje hrvatskih navijača svih vremena. A za utakmice reprezentacije Hrvatske se priprema i Neuruppin, gradić od tridesetak tisuća stanovnika smješten 80 km od Berlina u kojem je kamp hrvatske reprezentacije. Na glavnom trgu u centru Neuruppina, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, izložene su skulpture hrvatskih velikana. Skulpture košarkaša Dražena Petrovića, matematičara i izumitelja Ruđera Boškovića, izumitelja Nikole Tesle i Slavoljuba Penkale, istraživača Marka Pola i kipara/umjetnika Ivana Meštrovića. Skulpture su izazvale i veliku pažnju lokalaca. Uz svaku je natpis, objašnjenje tko je u pitanju, na njemačkom jeziku.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

Smještene su skulpture na mjestu gdje će od petka poslijepodne s radom početi i hrvatska fan zona. Već je postavljena bina, ugostiteljske kućice u crveno-bijelim kockicama... Tu će se zajednički gledati utakmice reprezentacije Hrvatske, na velikom videozidu. Doduše, neobično je da fan zona kreće s radom na dan kada Hrvatska seli u Berlin, dan prije susreta sa Španjolskom.

U petak poslijepodne u organizaciji HTZ-a bit će u gradskoj galeriji organizirana i izložba fotografija "Doživi Hrvatsku".

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 11:44