StoryEditorOCM
Domaći nogometples milijuna

Roma šalje bogatu ponudu za mladu zvijezdu Lokosa već na zimskom prelaznom roku

Piše Marko Crnjak/SN
17. studenog 2023. - 18:35

Senzacionalne vijesti stižu iz Italije. Prema pisanju mnogih portala prekomorskih nam susjeda, talijanski velikan Roma uskoro bi mogao kupovati na hrvatskoj adresi, točnije u redovima Lokomotive, a meta je - Fabijan Krivak!

Naime, TuttoMercato web i brojni portali usmjereni na sportska događanja u Rimu pišu da je 18-godišnji veznjak stigao na radar Vučice, koja je spremna izdvojiti tri milijuna eura za Krivakove usluge. Kažu i da ga sportski direktor Tiago Pinto drži na oku, dok Il Romanista dodaje da bi Roma prve korake mogla povući već u siječanjskom prijelaznom roku. Čini se, dakle, da izvrsni napredak ovog tinejdžera prepunog potencijala nije promaknuo ni velikom Joseu Mourinhu, prenose Sportske novosti.

Krivak je prošlu sezonu proveo između Lokomotive i Jaruna (Prva nogometna liga) kao dvojno registrirani igrač. Na drugoligaškim travnjacima brusio je formu čekajući na veću minutažu kod Silvija Čabraje. Lako se moglo vidjeti da je Krivak daleko iznad razine Prve NL, trener Jaruna Jerko Leko podvlačio ga je kao jednog od bitnijih igrača s pravom vizijom i odličnim tehničkim sposobnostima.

Stoga ni ne čudi da je ove sezone zaradio Čabrajino povjerenje i već odigrao osam utakmica u SuperSport HNL-u. U prvoligaškom društvu igrao je i prošle sezone u pet utakmica, no u aktualnoj utrci na pravom je putu da postane neprikosnoveni starter, što nam pokazuju i posljednji ogledi. Krivak je od prve minute zaigrao protiv Dinama, Rijeke i Osijeka.

Upravo je protiv Dinama mnogima zapeo za oko kada je majstorski poslao Ljubičića u prazno, no malo sreće nedostajalo je da zabije za 2:0 Lokomotive i presudi domaćinu s Maksimira, da bi na kraju Modri okrenuli na 2:1.

Podjednako je dobar u veznoj liniji i na desnom boku, gdje ga Čabraja najčešće i koristi. Krivak je skroman tip, djeluje po postulatu "šuti i radi" i dojam je da se ne voli previše isticati. Dok ne dođe na travnjak, tada stvari dolaze same od sebe, a izgleda da se to primjećuje i u iznimno uglednim sredinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:34