stdClass Object ( [id] => 1386038 [title] => Postoje desetci milijuna razloga zašto je za Hajduk (i ostatak HNL-a) bolje da titulu osvoji Rijeka, a ne Dinamo [alias] => postoje-desetci-milijuna-razloga-zasto-je-za-hajduk-i-ostatak-hnl-a-bolje-da-titulu-osvoji-rijeka-a-ne-dinamo [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hajduk je već odavno ispao iz utrke za naslov prvaka, a u nedjelju navečer čeka nas derbi Rijeke i Dinama na Rujevici koji će uvelike usmjeriti borbu za titulu u posljednja tri kola, ako ne već je i praktički riješiti.

Modri u susret ulaze s bodom prednosti ispred momčadi Željka Sopića, koja je dugo držala vrh ljestvice HNL-a, a navijači Bijelih tu će utakmicu promatrati prvenstveno kroz oči onoga što je bolje za njihov klub.

Kao što smo već puno puta pisali, ova sezona je posebno važna, jer od sljedeće UEFA-ina klupska natjecanja dobivaju novo ruho. Liga prvaka te Europska i Konferencijska lige se šire, a samim time se povećava broj utakmica i nagradni fond.

Stoga, ako ćemo o tome razmišljati objektivno, reperkusije osvajanja titule Dinama i Rijeke su uvelike različite - i za Hajduk, ali i za ostatak HNL konkurencije.

---

---

UEFA je sljedeće sezone osigurala ukupno 3,317 milijardi eura nagradnog fonda za klubove koji nastupaju u njenim natjecanjima, a najveći dio toga (točnije, 2,4 milijardi eura) namijenjeno je onima koji će nastupati u Ligi prvaka.

Rijeka bi u slučaju osvajanja naslova jako teško osigurala ligašku fazu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, ali bi Dinamo zato - ako bi došao do još jedne titule, a Šahtar postao prvak Ukrajine (trenutno ima četiri boda prednosti ispred kijevskog Dinama) - bio nositelj u playoffu Lige prvaka i imao vrlo realne šanse za plasman u glavni ždrijeb.

Tu treba naglasiti da su po koeficijentu ispred Dinama praška Slavija i Kopenhagen, ali kako trenutno stvari stoje, nijedan od ta dva kluba neće osvojiti titulu u svojoj državi.

---

image

Posljednji derbi Dinama i Rijeke odlučen je pogotkom Frana Brodića iz kaznenog udarca u 94. minuti
 

Damir Krajač/Cropix
---

Ako bi Borussia, pak, postala prvak Europe, onda bi Nijemci sljedeće sezone imali čak šest predstavnika u LP zbog novog načina raspodjele mjesta, Šahtar bi ostao bez povlaštene pozicije, a samim time i Dinamo, što znači da bi Modri u kvalifikacije krenuli iz 2. pretkola. Ali čak bi i u tom slučaju imali realne šanse za ulazak u glavni ždrijeb LP, s obzirom na to da od sljedeće sezone klubovi iz "puta prvaka" imaju pet mjesta umjesto četiri.

Što to znači?

Dinamo bi plasmanom u startu zaradio 18,6 milijuna eura, što je povećanje od 20 posto u odnosu na aktualnu sezonu. U ligaškoj fazi bi za svaki bod zaradio 700 tisuća eura, a za pobjedu 2,1 milijun - što je 25 posto manje nego ove sezone - ali bi zato imao minimalno dvije utakmice više, dok nije nerealno da ukupni broj utakmica Modrih prije ispadanja bude barem 10.

Naime, prema novom formatu LP, u osnovnoj fazi se igra osam umjesto šest utakmica, po dvije s protivnicima iz svake jakosne skupine koju UEFA odredi. Nakon toga najboljih osam prolazi izravno u osminu finala, najgorih 12 ispada, a klubovi od 9. do 24. mjesta igraju međufazu koja se sastoji od utakmice kod kuće i u gostima.

---

image

Novi format Lige prvaka znači i puno veće prihode

Fabrice Coffrini/Afp
---

Dakle, ako Dinamo bude 24. ili bolji od toga, igrat će 10 utakmica u Ligi prvaka, od čega pet kod kuće, što znači i značajno veće prihode od ulaznica.

Koliko bi Dinamo zaradio od UEFA-e?

Osim početnih 18,6 milijuna eura, klubovi će dobiti i određeni iznos na temelju konačnog plasmana u ligaškoj fazi na način da će posljednjeplasirani klub dobiti 275 tisuća eura, a svaka sljedeća pozicija put gore dodatnih 275 tisuća u odnosu na prethodnu. To u praksi znači da bi Modri, ako bi primjerice završili na tom 24. mjestu dobili još 3,5 milijuna eura (13 x 275.000) plus dodatni milijun zbog nastupa u međufazi.

Uz sve to, imali bi udio i u ukupnom iznosu od 853 milijuna eura, koji je UEFA "redizajnirala" za sljedeću sezonu i nazvala ga "vrijednosni stup". Taj iznos dijeli se klubovima uzimajući u obzir vrijednost medijskog tržišta zemlje iz koje dolaze te klupski koeficijent. Modri će, bez obzira na rezultat, iz tog fonda također povući pokoji milijun.

---

---

---

---


Što ako Rijeka osvoji titulu?

Ako bi prvak Hrvatske postala Rijeka, bila bi nositelj u 2. pretkolu Lige prvaka, ali već u 3. ne bi, što znači da nije realno očekivati da se plasira u ligašku fazu LP. Ako bi ispali u 3. pretkolu LP, Riječani bi se našli u playoff rundi Europske lige, s tim da se od sljedeće sezone u natjecanja nižeg ranga uvijek prenosi niži koeficijent dvaju klubova.

I tamo su prihodi rasli za 20-ak posto te se dijele po istim principima, s tim da od starta nisu ni blizu onih u Ligi prvaka. Ukupan nagradni fond sljedeće sezone iznosit će 565 milijuna eura. Rijeka bi plasmanom u ligašku fazu uprihodila 4,3 milijuna eura, a onda bi za svaki osvojeni bod dobivala po 150 tisuća eura. Shema natjecanja i raspodjele ostatka fonda identična je kao i u LP, samo su iznosi nemjerljivo manji.

Igra se osam utakmica, plus dodatne dvije ako se klub nakon osam kola nađe između 9. i 24. mjesta. Nagrada za plasman u međufazu iznosi 300 tisuća eura, a konačni plasman se nagrađuje s uvećavanjem iznosa od 75 tisuća eura za onaj broj mjesta koliko je klub udaljen od dna.

To znači da, ako Rijeka završi primjerice na 24. mjestu, zaradit će tih dodatnih 300 tisuća eura plus još 975 tisuća, a ukupno će odigrati 10 utakmica, od čega pet kod kuće.

Ako ove sezone završi na drugom mjestu prvenstva ili osvoji Kup (nebitno je, s obzirom na to da se Rijeka i Dinamo samo međusobno bore za prvenstvo i kup), u EL kreće od 1. pretkola i realnije je da u nekom trenutku ispadne u KL.

---

---

---

---


Kako će izgledati Konferencijska liga?

Konferencijska liga, u kojoj će nastupati Hajduk te Osijek ili Lokomotiva, također se širi sljedeće sezone na 36 klubova, s tim da se i dalje igra šest utakmica u osnovnoj fazi. Nakon toga klubovi od 9. do 24. mjesta idu u međufazu, a novčane nagrade temeljene na rezultatu u aktualnoj sezoni i nisu toliko manje nego u EL.

Klubovi u startu dobiju 3,2 milijuna eura, za svaki osvojeni bod dobije se 133 tisuće eura, za plasman u međufazu dodatnih 200 tisuća eura, a jedan "bod" koji se uvećava prema pozicijama iznosi 28 tisuća eura. "Vrijednosni stup", pak, predstavlja puno manji udio u ukupnom nagradnom fondu nego što je to slučaj u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

---

---

---

---


Ono što je važno naglasiti jest to da nakon kvalifikacija više nema ispadanja u natjecanje nižeg ranga. Dakle, ako je klub koji se natječe u glavnom ždrijebu Lige prvaka ispao, nema načina da nastavi natjecanje u Europskoj ligi, kao što ni klubovi iz EL nemaju način za nastaviti svoj europski put u Konferencijskoj ligi.

Dinamova titula dugoročni ‘problem‘

Iz svega ovoga je jasno koliko bi titula i (vrlo izgledan) plasman u Ligu prvaka Dinamo financijski udaljila od ostatka lige i osigurala mu prednost koju bi u nadolazećim godinama Hajduk i ostali klubovi jako teško nadoknadili.

Dovoljno je pogledati financijsko izvješće Modrih za prošlu godinu u kojoj su nastupali samo u skupinama Konferencijske lige. Od UEFA-inih nagrada su uprihodili 4,9 milijuna eura, dok su 2022., kada su nastupali u grupnoj fazi Ligi prvaka (i prije toga igrali međurundu EL), inkasirali 31,9 milijuna. U novom formatu zaradili bi još i više.

Damir Mišković poznat je po tome što u svakom prijelaznom roku rasprodaje ekipu i tjera svoje trenere da svakih pola godine praktički kreću ispočetka, što znači da Rijekina zarada od Europske ili Konferencijske lige ne predstavlja dugoročni problem za Hajduk i ostatak klubova koji imaju nekakve ambicije za vrh.

S druge strane, Dinamova zarada od nove (Super)Lige prvaka itekako predstavlja.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => derbi odluke [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => derbi odluke 2 0 7414 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-05-04 10:13:45 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-05-04 18:48:01 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-05-04 18:47:41 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Postoje desetci milijuna razloga zašto je za Hajduk (i ostatak HNL-a) bolje da titulu osvoji Rijeka, a ne Dinamo page_title=Postoje desetci milijuna razloga zašto je za Hajduk (i ostatak HNL-a) bolje da titulu osvoji Rijeka, a ne Dinamo [metakey] => HNK Rijeka, GNK Dinamo, HAJDUK, supersport hnl, UEFA, Liga prvaka, Europska liga, Konferencijska liga [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/05\/04\/27028416.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/04\/26655454.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/04\/26779779.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ilustracija: SPORT SD; Cropix","Damir Kraja\u010d\/Cropix","Fabrice Coffrini\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Posljednji derbi Dinama i Rijeke odlu\u010den je pogotkom Frana Brodi\u0107a iz kaznenog udarca u 94. minuti
\n\u00a0<\/p>","

Novi format Lige prvaka zna\u010di i puno ve\u0107e prihode<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1371","hd_27028416_1920.jpg":"1920x1080","k_27028416_1280.jpg":"1280x1280","k_27028416_1024.jpg":"1024x1024","k_27028416_640.jpg":"640x640","k_27028416_480.jpg":"480x480","k_27028416_340.jpg":"340x340","k_27028416_220.jpg":"220x220","o_27028416_1280.jpg":"1280x914","o_27028416_1024.jpg":"1024x731","o_27028416_640.jpg":"640x457","o_27028416_480.jpg":"480x342","o_27028416_340.jpg":"340x242","o_27028416_220.jpg":"220x157","h_27028416_1280.jpg":"1280x854","h_27028416_1024.jpg":"1024x683","h_27028416_640.jpg":"640x427","h_27028416_480.jpg":"480x320","h_27028416_340.jpg":"340x227","h_27028416_220.jpg":"220x147","pp_27028416_1280.jpg":"1280x1628","pp_27028416_1024.jpg":"1024x1303","pp_27028416_640.jpg":"640x814","pp_27028416_480.jpg":"480x611","pp_27028416_340.jpg":"340x432","pp_27028416_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26655454_1920.jpg":"1920x1080","k_26655454_1280.jpg":"1280x1280","k_26655454_1024.jpg":"1024x1024","k_26655454_640.jpg":"640x640","k_26655454_480.jpg":"480x480","k_26655454_340.jpg":"340x340","k_26655454_220.jpg":"220x220","o_26655454_1280.jpg":"1280x853","o_26655454_1024.jpg":"1024x682","o_26655454_640.jpg":"640x426","o_26655454_480.jpg":"480x320","o_26655454_340.jpg":"340x226","o_26655454_220.jpg":"220x146","h_26655454_1280.jpg":"1280x854","h_26655454_1024.jpg":"1024x683","h_26655454_640.jpg":"640x427","h_26655454_480.jpg":"480x320","h_26655454_340.jpg":"340x227","h_26655454_220.jpg":"220x147","pp_26655454_1280.jpg":"1280x1628","pp_26655454_1024.jpg":"1024x1303","pp_26655454_640.jpg":"640x814","pp_26655454_480.jpg":"480x611","pp_26655454_340.jpg":"340x432","pp_26655454_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26779779_1920.jpg":"1920x1080","k_26779779_1280.jpg":"1280x1280","k_26779779_1024.jpg":"1024x1024","k_26779779_640.jpg":"640x640","k_26779779_480.jpg":"480x480","k_26779779_340.jpg":"340x340","k_26779779_220.jpg":"220x220","o_26779779_1280.jpg":"1280x853","o_26779779_1024.jpg":"1024x682","o_26779779_640.jpg":"640x426","o_26779779_480.jpg":"480x320","o_26779779_340.jpg":"340x226","o_26779779_220.jpg":"220x146","h_26779779_1280.jpg":"1280x854","h_26779779_1024.jpg":"1024x683","h_26779779_640.jpg":"640x427","h_26779779_480.jpg":"480x320","h_26779779_340.jpg":"340x227","h_26779779_220.jpg":"220x147","pp_26779779_1280.jpg":"1280x1628","pp_26779779_1024.jpg":"1024x1303","pp_26779779_640.jpg":"640x814","pp_26779779_480.jpg":"480x611","pp_26779779_340.jpg":"340x432","pp_26779779_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7885114 Threads: 1 Questions: 1647219833 Slow queries: 4896406 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111684435 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) ) [link] => /sport/domaci-nogomet/postoje-desetci-milijuna-razloga-zasto-je-za-hajduk-i-ostatak-hnl-a-bolje-da-titulu-osvoji-rijeka-a-ne-dinamo-1386038 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/postoje-desetci-milijuna-razloga-zasto-je-za-hajduk-i-ostatak-hnl-a-bolje-da-titulu-osvoji-rijeka-a-ne-dinamo-1386038?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 248187 [name] => hnk rijeka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hnk-rijeka [link] => /tag/hnk-rijeka ) [1] => stdClass Object ( [id] => 234867 [name] => gnk dinamo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gnk-dinamo [link] => /tag/gnk-dinamo ) [2] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [3] => stdClass Object ( [id] => 683986 [name] => supersport hnl [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-07-11 10:22:55 [main_article_id] => 0 [alias] => supersport-hnl [link] => /tag/supersport-hnl ) [4] => stdClass Object ( [id] => 336088 [name] => UEFA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => uefa [link] => /tag/uefa ) [5] => stdClass Object ( [id] => 495783 [name] => Liga prvaka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => liga-prvaka [link] => /tag/liga-prvaka ) [6] => stdClass Object ( [id] => 250219 [name] => EUROPSKA LIGA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => europska-liga [link] => /tag/europska-liga ) [7] => stdClass Object ( [id] => 524458 [name] => Konferencijska liga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => konferencijska-liga [link] => /tag/konferencijska-liga ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => derbi odluke [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Postoje desetci milijuna razloga zašto je za Hajduk (i ostatak HNL-a) bolje da titulu osvoji Rijeka, a ne Dinamo [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/04/27028416.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ilustracija: SPORT SD; Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/04/27028416.jpg [title] => Ilustracija: SPORT SD; Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/04/26655454.jpg [title] =>

Posljednji derbi Dinama i Rijeke odlučen je pogotkom Frana Brodića iz kaznenog udarca u 94. minuti
 

Damir Krajač/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/04/26779779.jpg [title] =>

Novi format Lige prvaka znači i puno veće prihode

Fabrice Coffrini/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hajduk je već odavno ispao iz utrke za naslov prvaka, a u nedjelju navečer čeka nas derbi Rijeke i Dinama na Rujevici koji će uvelike usmjeriti borbu za titulu u posljednja tri kola, ako ne već je i praktički riješiti.

Modri u susret ulaze s bodom prednosti ispred momčadi Željka Sopića, koja je dugo držala vrh ljestvice HNL-a, a navijači Bijelih tu će utakmicu promatrati prvenstveno kroz oči onoga što je bolje za njihov klub.

Kao što smo već puno puta pisali, ova sezona je posebno važna, jer od sljedeće UEFA-ina klupska natjecanja dobivaju novo ruho. Liga prvaka te Europska i Konferencijska lige se šire, a samim time se povećava broj utakmica i nagradni fond.

Stoga, ako ćemo o tome razmišljati objektivno, reperkusije osvajanja titule Dinama i Rijeke su uvelike različite - i za Hajduk, ali i za ostatak HNL konkurencije.

---

---

UEFA je sljedeće sezone osigurala ukupno 3,317 milijardi eura nagradnog fonda za klubove koji nastupaju u njenim natjecanjima, a najveći dio toga (točnije, 2,4 milijardi eura) namijenjeno je onima koji će nastupati u Ligi prvaka.

Rijeka bi u slučaju osvajanja naslova jako teško osigurala ligašku fazu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, ali bi Dinamo zato - ako bi došao do još jedne titule, a Šahtar postao prvak Ukrajine (trenutno ima četiri boda prednosti ispred kijevskog Dinama) - bio nositelj u playoffu Lige prvaka i imao vrlo realne šanse za plasman u glavni ždrijeb.

Tu treba naglasiti da su po koeficijentu ispred Dinama praška Slavija i Kopenhagen, ali kako trenutno stvari stoje, nijedan od ta dva kluba neće osvojiti titulu u svojoj državi.

---

image

Posljednji derbi Dinama i Rijeke odlučen je pogotkom Frana Brodića iz kaznenog udarca u 94. minuti
 

Damir Krajač/Cropix
---

Ako bi Borussia, pak, postala prvak Europe, onda bi Nijemci sljedeće sezone imali čak šest predstavnika u LP zbog novog načina raspodjele mjesta, Šahtar bi ostao bez povlaštene pozicije, a samim time i Dinamo, što znači da bi Modri u kvalifikacije krenuli iz 2. pretkola. Ali čak bi i u tom slučaju imali realne šanse za ulazak u glavni ždrijeb LP, s obzirom na to da od sljedeće sezone klubovi iz "puta prvaka" imaju pet mjesta umjesto četiri.

Što to znači?

Dinamo bi plasmanom u startu zaradio 18,6 milijuna eura, što je povećanje od 20 posto u odnosu na aktualnu sezonu. U ligaškoj fazi bi za svaki bod zaradio 700 tisuća eura, a za pobjedu 2,1 milijun - što je 25 posto manje nego ove sezone - ali bi zato imao minimalno dvije utakmice više, dok nije nerealno da ukupni broj utakmica Modrih prije ispadanja bude barem 10.

Naime, prema novom formatu LP, u osnovnoj fazi se igra osam umjesto šest utakmica, po dvije s protivnicima iz svake jakosne skupine koju UEFA odredi. Nakon toga najboljih osam prolazi izravno u osminu finala, najgorih 12 ispada, a klubovi od 9. do 24. mjesta igraju međufazu koja se sastoji od utakmice kod kuće i u gostima.

---

image

Novi format Lige prvaka znači i puno veće prihode

Fabrice Coffrini/Afp
---

Dakle, ako Dinamo bude 24. ili bolji od toga, igrat će 10 utakmica u Ligi prvaka, od čega pet kod kuće, što znači i značajno veće prihode od ulaznica.

Koliko bi Dinamo zaradio od UEFA-e?

Osim početnih 18,6 milijuna eura, klubovi će dobiti i određeni iznos na temelju konačnog plasmana u ligaškoj fazi na način da će posljednjeplasirani klub dobiti 275 tisuća eura, a svaka sljedeća pozicija put gore dodatnih 275 tisuća u odnosu na prethodnu. To u praksi znači da bi Modri, ako bi primjerice završili na tom 24. mjestu dobili još 3,5 milijuna eura (13 x 275.000) plus dodatni milijun zbog nastupa u međufazi.

Uz sve to, imali bi udio i u ukupnom iznosu od 853 milijuna eura, koji je UEFA "redizajnirala" za sljedeću sezonu i nazvala ga "vrijednosni stup". Taj iznos dijeli se klubovima uzimajući u obzir vrijednost medijskog tržišta zemlje iz koje dolaze te klupski koeficijent. Modri će, bez obzira na rezultat, iz tog fonda također povući pokoji milijun.

---

---

---

---


Što ako Rijeka osvoji titulu?

Ako bi prvak Hrvatske postala Rijeka, bila bi nositelj u 2. pretkolu Lige prvaka, ali već u 3. ne bi, što znači da nije realno očekivati da se plasira u ligašku fazu LP. Ako bi ispali u 3. pretkolu LP, Riječani bi se našli u playoff rundi Europske lige, s tim da se od sljedeće sezone u natjecanja nižeg ranga uvijek prenosi niži koeficijent dvaju klubova.

I tamo su prihodi rasli za 20-ak posto te se dijele po istim principima, s tim da od starta nisu ni blizu onih u Ligi prvaka. Ukupan nagradni fond sljedeće sezone iznosit će 565 milijuna eura. Rijeka bi plasmanom u ligašku fazu uprihodila 4,3 milijuna eura, a onda bi za svaki osvojeni bod dobivala po 150 tisuća eura. Shema natjecanja i raspodjele ostatka fonda identična je kao i u LP, samo su iznosi nemjerljivo manji.

Igra se osam utakmica, plus dodatne dvije ako se klub nakon osam kola nađe između 9. i 24. mjesta. Nagrada za plasman u međufazu iznosi 300 tisuća eura, a konačni plasman se nagrađuje s uvećavanjem iznosa od 75 tisuća eura za onaj broj mjesta koliko je klub udaljen od dna.

To znači da, ako Rijeka završi primjerice na 24. mjestu, zaradit će tih dodatnih 300 tisuća eura plus još 975 tisuća, a ukupno će odigrati 10 utakmica, od čega pet kod kuće.

Ako ove sezone završi na drugom mjestu prvenstva ili osvoji Kup (nebitno je, s obzirom na to da se Rijeka i Dinamo samo međusobno bore za prvenstvo i kup), u EL kreće od 1. pretkola i realnije je da u nekom trenutku ispadne u KL.

---

---

---

---


Kako će izgledati Konferencijska liga?

Konferencijska liga, u kojoj će nastupati Hajduk te Osijek ili Lokomotiva, također se širi sljedeće sezone na 36 klubova, s tim da se i dalje igra šest utakmica u osnovnoj fazi. Nakon toga klubovi od 9. do 24. mjesta idu u međufazu, a novčane nagrade temeljene na rezultatu u aktualnoj sezoni i nisu toliko manje nego u EL.

Klubovi u startu dobiju 3,2 milijuna eura, za svaki osvojeni bod dobije se 133 tisuće eura, za plasman u međufazu dodatnih 200 tisuća eura, a jedan "bod" koji se uvećava prema pozicijama iznosi 28 tisuća eura. "Vrijednosni stup", pak, predstavlja puno manji udio u ukupnom nagradnom fondu nego što je to slučaj u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

---

---

---

---


Ono što je važno naglasiti jest to da nakon kvalifikacija više nema ispadanja u natjecanje nižeg ranga. Dakle, ako je klub koji se natječe u glavnom ždrijebu Lige prvaka ispao, nema načina da nastavi natjecanje u Europskoj ligi, kao što ni klubovi iz EL nemaju način za nastaviti svoj europski put u Konferencijskoj ligi.

Dinamova titula dugoročni ‘problem‘

Iz svega ovoga je jasno koliko bi titula i (vrlo izgledan) plasman u Ligu prvaka Dinamo financijski udaljila od ostatka lige i osigurala mu prednost koju bi u nadolazećim godinama Hajduk i ostali klubovi jako teško nadoknadili.

Dovoljno je pogledati financijsko izvješće Modrih za prošlu godinu u kojoj su nastupali samo u skupinama Konferencijske lige. Od UEFA-inih nagrada su uprihodili 4,9 milijuna eura, dok su 2022., kada su nastupali u grupnoj fazi Ligi prvaka (i prije toga igrali međurundu EL), inkasirali 31,9 milijuna. U novom formatu zaradili bi još i više.

Damir Mišković poznat je po tome što u svakom prijelaznom roku rasprodaje ekipu i tjera svoje trenere da svakih pola godine praktički kreću ispočetka, što znači da Rijekina zarada od Europske ili Konferencijske lige ne predstavlja dugoročni problem za Hajduk i ostatak klubova koji imaju nekakve ambicije za vrh.

S druge strane, Dinamova zarada od nove (Super)Lige prvaka itekako predstavlja.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ilustracija: SPORT SD; Cropix Damir Krajač/Cropix Fabrice Coffrini/Afp
Damir Krajač/Cropix

Posljednji derbi Dinama i Rijeke odlučen je pogotkom Frana Brodića iz kaznenog udarca u 94. minuti
 

Fabrice Coffrini/Afp

Novi format Lige prvaka znači i puno veće prihode

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/postoje-desetci-milijuna-razloga-zasto-je-za-hajduk-i-ostatak-hnl-a-bolje-da-titulu-osvoji-rijeka-a-ne-dinamo-1386038 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1cfe41799e2b48e308ca16442ac1bee79fc9eb8a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Postoje+desetci+milijuna+razloga+za%C5%A1to+je+za+Hajduk+%28i+ostatak+HNL-a%29+bolje+da+titulu+osvoji+Rijeka%2C+a+ne+Dinamo&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fpostoje-desetci-milijuna-razloga-zasto-je-za-hajduk-i-ostatak-hnl-a-bolje-da-titulu-osvoji-rijeka-a-ne-dinamo-1386038 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fpostoje-desetci-milijuna-razloga-zasto-je-za-hajduk-i-ostatak-hnl-a-bolje-da-titulu-osvoji-rijeka-a-ne-dinamo-1386038 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => derbi odluke [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometderbi odluke

Postoje desetci milijuna razloga zašto je za Hajduk (i ostatak HNL-a) bolje da titulu osvoji Rijeka, a ne Dinamo

4. svibnja 2024. - 20:47

Hajduk je već odavno ispao iz utrke za naslov prvaka, a u nedjelju navečer čeka nas derbi Rijeke i Dinama na Rujevici koji će uvelike usmjeriti borbu za titulu u posljednja tri kola, ako ne već je i praktički riješiti.

Modri u susret ulaze s bodom prednosti ispred momčadi Željka Sopića, koja je dugo držala vrh ljestvice HNL-a, a navijači Bijelih tu će utakmicu promatrati prvenstveno kroz oči onoga što je bolje za njihov klub.

Kao što smo već puno puta pisali, ova sezona je posebno važna, jer od sljedeće UEFA-ina klupska natjecanja dobivaju novo ruho. Liga prvaka te Europska i Konferencijska lige se šire, a samim time se povećava broj utakmica i nagradni fond.

Stoga, ako ćemo o tome razmišljati objektivno, reperkusije osvajanja titule Dinama i Rijeke su uvelike različite - i za Hajduk, ali i za ostatak HNL konkurencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 16:09