StoryEditorOCM
Domaći nogometsporna odluka

Poljičaninu zabranjeno igranje na njihovom terenu, predsjednik ‘Džinks‘: ‘Pitam se je li mi se ovo iz Saveza osvećuju?‘

Piše Marko Didić
13. kolovoza 2023. - 17:07

Nakon što je NK Poljičanin 1921 iz Srinjina ove godine ušao u Prvu županijsku ligu, umjesto oduševljenja sustigli su ih problemi. Izvršni odbor Nogometnog saveza Županije - splitsko dalmatinske zabranio im je igranje na njihovom igralištu Bačevac u Srinjinama. Daju im rok da do podne 18. kolovoza dostave novu destinaciju na kojoj će igrati ukoliko žele sudjelovati u natjecanju. Odluku potpisuje predsjednik prof. dr. sc. Marko Erceg.

Predsjednik Poljičanina Nikola Mužinić Džinks nam je rekao da je ovu zadnju obavijest klub dobio u nedjelju u ponoć i 17 minuta 13. kolovoza, a odluka je napisana 11. kolovoza, pa se pita koliko im je trebalo vremena da to pošalju.

- Po toj odluci ne smije igrati samo prva momčad na našem igralištu u Srinjinama,a sve četiri druge kategorije mogu, pa se pitam u čemu je veća opasnost za odrasle nego za djecu? Potrošili smo oko 12 tisuća eura za ugradnju zaštitnih strunjača i stiropora uz obje ograde igrališta i tročlana komisija koja je tu bila i vidjela sve to bila je zadovoljna. Ne znam što se sada promijenilo da donose ovu odluku na on line-sjednici na kojoj su neki, kao Boro Ercegović, predstavnik Orkana, glasali ali njihov glas nije uvršten, pa kao da nisu ni sudjelovali. Mi ćemo ovu odluku poštovati ako najmanje još desetak klubova koji imaju istu i sličnu situaciju s igralištem kao mi bude moralo igrati na drugim stadionima."

image
Paun Paunović/Cropix

Džinks nas uvodi i u dane prije ove odluke.

- Najprije su svi klubovi iz naše lige i bili za to da se igra u Srinjinama, a onda su neki promijenili stav. Kada sam pitao tajnika Saveza Stipu Rogošića, kako ti klubovi mogu igrati na svojim terenima a mi ne, on mi je odgovorio da je to odlučio HNS. Ja ih sad pitam jesu li oni veći od HNS-a? Naše igralište je promjera 90 puta 60 metara, a udaljenost od rubnih crta igrališta do zida je 1,4 metra. Na mnogim terenima je samo metar, pa se na njima igra. Ja znam da nitko ne želi da se dogodi, ne daj Bože, novi slučaj Hvoja Ćustića koji je stradao u zadarskim Stanovima, ali mi dimenzije igrališta imamo u normalnim propozicijama i još smo stavili sve što treba kako bi dodatno zaštitili sve aktere na terenu. Ne znam što više napraviti, jer igralište ne možemo proširiti pošto su u dio našeg igrališta ušle Županijske ceste kada bi se mogla izgraditi cesta. Netko treba sagledati sve ovo, najprije predsjednik Marko Erceg pa i svi drugi. Da je on ovo podržao, ne bi bilo nikakvih problema - jasan je i glasan Džinks koji kaže da će se boriti svim pravnim sredstvima da sruši ovu odluku.

"Ne znam je li mi se svete što sam prije dvije godine u Nogometni savez županije splitsko-dalmatinske doveo sportsku inspekciju, zbog toga što nas godinu dana ranije nisu uvrstili u veći rang, iako smo to zaslužili po bodovima na terenu. Uvrstili su Tekstilac iz Sinja koji tada nije imao ni jednu mlađu uzrasnu kategoriju kako nalažu propisi,a mi smo ih imali sve."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 00:47