StoryEditorOCM
Domaći nogomet‘hvala im na pomoći‘

Nogometaš Gorice otkrio da je bio žrtva mafijaške otmice: ‘Dogodila mi se najšokantnija stvar u životu‘

Piše Toni Roić/SN
7. rujna 2023. - 15:24

Pri kraju prijelaznog roka Gorici se konačno i službeno priključio Iračanin Abdullah Talal Hameed, koji je registriran za klub nakon velike životne drame, koju je proživio u kolovozu, kada je u Budimpešti bio žrtva mafijaške otmice. Dogodilo se to 21. kolovoza kada je otišao po osobne stvari u glavni grad Mađarske, želeći se odmah i vratiti u Veliku Goricu, ali dogodila se otmica i uz velike napore policije pronađen je živ i zdrav četiri dana kasnije, pišu Sportske novosti.

Još uvijek pod dojmom nemilog događaja, ali i na policijsku preporuku, nije 27-godišnji Hameed želio previše govoriti o detaljima nemile traume, ali je priznao da je otmica povezana s nogometom i iznuđivanjem novca, o čemu se pisalo dok je bio u statusu nestalog, a zna se da je i prije toga dobivao prijetnje.

- Dogodila mi se najšokantnija stvar u životu i bio sam otet iz apartmana u Budimpešti. Bila je loša i teška situacija za mene u svakom smislu, ali ne želim razmišljati previše o prošlosti jer to je tamna strana nogometa, nešto što i drugi proživljavaju, ali možda ne tako kao ja. Izgubio sam na kilaži, mentalno mi je bilo teško, ali sada sam fokusiran na budućnost - kazao je Hameed, koji je pohvalio ponašanje Gorice kao kluba.

- Gorica je prema meni bila dobra od prvog dana. Od predsjednika, suigrača, trenera i svih ljudi iz kluba. Hvala im na pomoći koju su mi pružali u ovoj situaciji, a ovdje sada imam sve što mi treba, a ponajviše sigurnost - zaključio je Hameed.

- Komunicirali smo sa svima tijekom ove teške situacije, a slučaj je dobro završen. Hameed se priključio momčadi, a sve što se događalo ostalo je u policijskim izvješćima. Gorica je bila na dispoziciji svima, od obitelji do policije. Dobili smo dozvolu za registraciju i Hameed je i službeno naš član - potvrdio je predsjednik kluba Nenad Črnko i naglasio da je irački veznjak sa švedskom putovnicom došao na preporuku Damira Milanovića, koji je prošle sezone bio pomoćni trener u Honvedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 23:41