StoryEditor
Domaći nogometčekajući odluku

Nižu se ideje za završetak 1. HNL na zelenim travnjacima: prvo odigrati 27. kolo, pa prepoloviti četvrti krug

Piše Slaven Alfirević
23. ožujka 2020. - 08:15
Paun Paunović/Hanza media

Prepoloviti četvrti krug, sasjeći ga na pola! Eto još jednog prijedloga kako završiti HNL. Ostalo je još deset kola našeg nogometnog prvenstva, te polufinale i finale Hrvatskog kupa, 12 termina što ih treba odradit.

Ritmom srijeda – nedjelja uzeli bi pet i pol tjedana. Kad bi se HT - Prva liga nastavila 13. svibnja mogla bi se okončati do 28. lipnja što je zadani termin da se okončaju sva natjecanja (mada može biti i odstupanja, od saveza do saveza pojedinačno), uz napomenu da je prvi lipanjski tjedan rezerviran za okupljanja reprezentacija.

Međutim, kolega Marin Maljković iz Radio Dalmacije predložio je još jednu varijantu, da se četvrti krug prelomi. Prvo bi se odigralo 27. kolo, da se treći krug kompletira. Nakon toga toga bi se liga podijelila u dvije skupine, gornji i donji dom. Petorica prvoplasiranih odigrali bi samo međusobne utakmice, kao i preostali, međusobno iz donjeg doma. Na tom principu je odigrana Regionalna vaterpolo liga.

Povjerenik HT Prve lige Josip Brezni zahvalio je kolegama na prijedlogu i rekao kako je i to predviđeno kao jedna od mogućnosti. Što se tiče Hajduka, s Rijekom i Osijekom bi odigrao kod kuće, a protiv Dinama i Lokomotive u gostima kao što raspored i predviđa. Ali to bi bilo sve.  Četvrti krug bi se prepolovio i smanjio ukupnu potrebu za svim terminima koji su danas preostali.

 - Svakako ćemo inzistirati na rješenju koje će klubovima omogućiti sudjelovanje u UEFA klupskom natjecanju u sljedećoj sezoni – kazao je Brezni.

#PRVA HNL

Izdvojeno

27. svibanj 2020 20:12