Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Domaći nogometpropušta derbi?

Nekontrolirani ispadi bijesa: mnogi sa zanimanjem čekaju koliku će kaznu dobiti trener Dinama za isključenje, ali i vrijeđanje suca u Osijeku

Piše Nikola Lipovac/JL
18. veljače 2020. - 09:35
Srđan Vrančić/HANZA MEDIA

Što se događa s Nenadom Bjelicom? Većina trenera prigovara sucima, svjesno radi pritisak verbalno ili gestikulacijama, bilo kako bi probudili svoju momčad bilo “za buduće utakmice”, ali trener Dinamovih nogometaša već dva kola zaredom imao je nekontrolirane ispade bijesa.

Za onaj u prošlom kolu protiv Gorice sudac Dario Bel nije ga kaznio čak ni javnom opomenom, no u nedjeljnom derbiju u Gradskom vrtu Mario Zebec ga je isključio. Što je Bjelicu samo još više izazvalo, a kasnije su ispaštali i mediji te posredno, javnost - piše Jutarnji list.

Na stranu što je napravio štetu klubu, koji ga je dosad najviše afirmirao, a u digitalizirano doba, kad je cijeli svijet profesionalnog sporta jedan veliki “Big Brother”, treneri su glavni komunikatori “klupskog brenda”, ali 48-godišnji Osječanin najveću je štetu napravio sam sebi. Iako uvijek čestita suparniku na pobjedi, ispada loš gubitnik, a svoju je sliku u javnosti pažljivo gradio. Poznato je i da mu je ambicija, prije ili kasnije, postati hrvatskim izbornikom, okušati se u Njemačkoj, Španjolskoj ili Italiji...

Razumijemo da je pri svakom gostovanju u Osijeku u posebnom emotivnom raspoloženju, kao igrač je svojim transferima dvaput spašavao prvoligaški život “bijelo-plavima”, stoga ga jako boli što nije svim navijačima drago što je preuzeo Dinamo (čitaj, dao ruku Mamiću). Vulgarno je vrijeđan samo pri prvom gostovanju u Gradskom vrtu, tada je s “modrima” tamo jedino i pobijedio (2-0 ujesen 2018.), a oba poraza, 2019. i ovaj 2020., rezultatski su nebitni, jer prednost na ljestvici je (pre)velika...

Bjelica doista može biti frustriran što Dinamo ovog proljeća, bez pravog natjecateljskog podražaja, ne igra dobro. Ili, modernim rječnikom “nema pravu energiju”. Bi li bolje bilo da je više prilika dao mladima poput Gvardiola, Đire ili Ćuže ili nešto starijem Majeru, to jest “generaliziranje poslije bitke”, ali omiljeni posao medija.

Bjelica je vodeći Dinamo donio klubu 50 milijuna eura od Europe i još toliko profita u četiri prijelazna roka, svojim radom i rezultatima podigao vrijednost momčadi, po Transfermarktu, za 100 milijuna eura.

I time stekao ogroman kredit sviju. Vjerujemo i da je ovo što se dogodilo u Osijeku bio izdvojeni incident, za koji će Bjelica biti suspendiran, no izgovorena riječ ne može se vratiti, a kao i uvijek u takvim situacijama, odgovor će stići od momčadi, na terenu.

Hoće li Bjelica propustiti derbi na Poljudu?

Mnogi sa zanimanjem čekaju koliku će kaznu Nenad Bjelica dobiti za isključenje, ali i vrijeđanje suca u Osijeku.

Očekuje se barem mjesec dana suspenzije, ili će mu disciplinski sudac Alen Klakočar kao olakotnu okolnost priznati javnu ispriku, koju je uputio i sucu i javnosti? Kako god, Bjelici opasno ‘visi’ derbi s Hajdukom na Poljudu, koji se igra 4. ožujka.

#NENAD BJELICA#DINAMO

Izdvojeno