StoryEditorOCM
Domaći nogomettotalni preokret

Na Poljudu nije uspio, iako je zbog njega smijenjen Valdas Dambrauskas, a sad je presudio i Dinamu u novoj blamaži

Piše Sport SD
22. rujna 2024. - 14:01

Ovo ljeto se nakon pet godina u Slaven Belupo vratio Ivan Dolček. Tamo je odrastao, prošao mlade uzraste, debitirao u seniorskom nogometu i evo ga sada opet doma. Lijevi bek je nakon odlaska iz Koprivnice bio u Hajduku, a nastupao je i za portugalski Famalicão i Šibenik. Njegov zadnji klub bila je Dunajská Streda od kuda je i došao u Slaven na jednogodišnju posudbu.

Izgleda kako u Koprivnici nisu pogriješili, jer baš je Dolček bio jedan od onih koji su presudili Dinamu u novom debaklu. 4:1 su izgubili Modri na gostovanju, a u strijelce se upisao i nekadašnji igrač Hajduka, koji je mrežu Ivana Nevistića, zatresao u 74. minuti za 3:1.

Kako smo već pisali, s 19 godina, Hajduk ga je odlučio dovesti uz odštetu od 500 tisuća eura. Nije se na Poljudu nametnuo, išao je često po posudbama, prvo u Famalicao u Portugalu, pa i kasnije u Šibenik. Posebno je dobro igrao u Šibeniku, krenulo ga je, a zabio je i gol Hajduku u 97. minuti za konačnih 1:1, bilo je to u rujnu 2022. godine. Nakon te utakmice smijenjen je Hajdukov tadašnji trener Valdas Dambrauskas.

image

Dolček u dresu Šibenika.

Ante Cizmic/Cropix

Nije tu bio kraj za Dolčeka u bijelom dresu, zbog predstava u Šibeniku dobio je novu priliku na Poljudu, ali se ponovno nije nametnuo. Teški su to bili trenutci za Ivana, a pamti se da ga je jednom Karoglan izvadio iz igre nakon samo 12 minuta:

- Uveo sam ga jer računam na njega. Ideja je bila prijeći u 5-3-2, zaustaviti duge lopte, pokušati sačuvati loptu s dva napadača. Trajkovski mi je „propadao” naprijed. Trebao mi je Elez, visoki u obrani zbog dugih lopti, a htio sam ostaviti dva napadača. Kad nekoga voliš, onda mu se i ispričaš - objasnio je Karoglan koji je poljubio Dolčeka pri izlasku. Bila je to, dakle, samo taktička izmjena, ništa više od toga.

Bila je to muka u listopadu 2023.

Mučio se Hajduk u toj utakmici:

- Neke stvari su mentalno teške. Slaven je ulazio u tijelo, došao s velikim brojevima naprijed. Želim da igramo hrabro, da ne propadnemo rano u nastavku. Da me netko pitao što želim u ovoj utakmici, rekao bih samo pobjedu, ništa više. Mogu se "uhvatiti" za prvo poluvrijeme koje je bilo i bolje nego što sam očekivao, objasnio je tada Karoglan.

Bio je to listopad 2023. godine, Hajduk je slavio s 1:0, zabio je Livaja s bijele točke.

Naposljetku je Dolček završio u Slovačkoj, Hajduk ga je prodao u Dunajsku Stredu za 325 tisuća eura, a sada se opet vratio u Koprivnicu.

Bivši hajdukovac prošlu sezonu na karijernom planu neće pamtiti po najboljem, za pravu minutažu se nije uspio izboriti u slovačkom prvoligašu. No, izgleda kako mu ide dobro u onom važnijem... Radosnu vijest podijelio je Ivan Dolček na društvenim mrežama sa svojom djevojkom, pardon zaručnicom, Ana Marijom Bratanović iz Pitomače. 

Dugogodišnju vezu mladi par okrunio je zarukama u Bratislavi, u svibnju ove godine. Nakon toga Dolček je promijenio i imidž, postavši "plavuša". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 14:02