StoryEditorOCM
Domaći nogometdruga pobjeda

Lokomotiva pobijedila Goricu, strijelci su bili Marko Vranjković u 26. i Luka Vrbančić u 85. minuti

Piše Hina
5. listopada 2024. - 18:50

U prvom subotnjem susretu devetog kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini, u Kranjčevićevoj ulici, bili bolji od Gorice s 2-0 (1-0).

Druga je to prvenstvena pobjeda Lokomotive u sezoni, a strijelci su bili Marko Vranjković u 26. i Luka Vrbančić u 85. minuti. Obje su momčadi ostale na svojim pozicijama na ljestvici. Gorica je osma, a Lokomotiva pretposljednja deveta, s tim da su sada bodovno izjednačene.

Odlučno je utakmicu otvorila Lokomotiva koja je prvu šansu imala već u prvoj minuti, ali Čop nije bio do kraja precizan. Potom je dva puta zaprijetio Vuković, no Velikogoričani su uspjeli taj početni nalet domaćina izdržati bez primljenog pogotka.

image
Damir Krajac/Cropix

Puno bolje je Lokomotiva otvorila utakmicu od suparnika, dok je Gorica prvu pravu šansu kreirala u 14. minuti, ali je tada Karačić spriječio veću opasnost pred domaćim vratima. Minutu kasnije pokušao je Smakaj za Lokomotivu koja je povela u 26. minuti, izuzetno lijepim pogotkom Vranjkovića.

Iskosa, s vrha šesnaesterca, Vranjković je precizno naciljao suprotne rašlje i pogodio za 1-0 svoje momčadi. Do kraja prvog dijela Gorica je imala mogućnost izjednačiti u 37. minuti. Štiglec je mogao pucati tom prilikom, ali je odigrao povratnu loptu na koju nije stigao nitko od gostujućih igrača.

image
Damir Krajac/Cropix

Cijelim tijekom drugog dijela Gorica je bila bolja i tražila je pogodak kojim bi izjednačila. Nisu gosti nizali šanse, ali vrlo dobru priliku propustio je Dju u 63. minuti. Pucao je tada pored vratnice.

U 71. minuti je napokon u drugom dijelu zaprijetila Lokomotiva. Goričan je proigrao strijelca Vranjkovića, a ovaj je pogodio baš gostujućeg vratara Banića.

U završnici je ponovno u šansama dominirala Lokomotiva koja je utakmicu zaključila u 85. minuti. Goričan je napravio veliki dio posla, a suparničku mrežu precizno je naciljao mladi Vrbančić za 2-0 i time potvrdio slavlje svoje momčadi.

Od 18.30 sati ove subote u Koprivnici će se za bodove boriti nogometaši Slaven Belupa i Rijeke. U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola. Od 16 sati Varaždin na svom stadionu dočekuje Dinamo, dok je u 18.30 sati na rasporedu dalmatinski derbi. Na Poljudu se sastaju Hajduk i Šibenik.

U prvom ogledu 9. kola Istra 1961 je u Puli pobijedila Osijek 2-1 uz dva autogola Jelenića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 18:51