StoryEditorOCM
Domaći nogometSuperSport HNL

Kapetan istaknuo: Tramezzani je faca. Čvrst, karakteran, ima stav i zna se nametnuti i osvojiti respekt grupe

Piše Robert Matteoni /SN
19. veljače 2024. - 21:05

Nakon pobjede protiv Osijeka, u kojoj je bio jedan od ponajboljih aktera, Slavko Blagojević poveo je Zeleno-žute i u dvoboju u Koprivnici. Bod na strani je uvijek pozitivan, ali kapetan Istre nije bio baš sretan.

- Realno smo loše ušli u utakmici i s obzirom na sve dobro je što smo osvojili jedan bod. Počevši od nas u sredini terena, kasnili smo u duel igru, na drugu loptu. Znali smo da će Slaven Belupo igrati na duge lopte i da osobito moramo paziti na tzv. druge lopte, ali nismo bili učinkoviti. Mislim da smo se i previše uvlačili golmanu u krilo, iako nam je trener govorio da moramo biti više - kazivao nam je Blagojević dok je slobodna dva dana koristio za šetnju sa svojim sinovima.

- Nismo bili pravi i to je istina. Bilo je prostora da se razigramo, ostvarimo i pobjedu, iako smo se morali paziti u drugom dijelu da ne izgubimo. Trener Tramezzani nam je nakon svega kazao da je sretan što smo tako nezadovoljni nakon remija u gostima, protiv jakog suparnika na njihovom domaćem terenu. Ključno je da nismo izgubili, iako nismo bili na razini.

Prema naprijed je bilo “tanko”?

- Napad teško može nešto više učiniti bez podrške sredine i cijele momčadi. K tome, Erceg je bio bolestan pred utakmicu, i svaka mu čast što je putovao i iscrpljen ipak želio igrati te dati doprinos.

Primijetili smo da ste žestoko reagirali na suparnika nakon što ste pali u kaznenom prostoru svoje momčadi?

- Pa jesam. Jer ovaj momak, Pllana, najprije mi je uvalio lakat u glavu, a onda dok sam ležao još me vrijeđao. Mislim, udari me i onda još meni kaže “da plačem k’o...”.

Nakon pobjede nad Osijekom, bod u Koprivnici je dobar plijen. S Rudešom slijedi dvoboj u Puli?

- Četiri boda iz dvije utakmice jesu dobar učinak. No, malo će to značiti ako ne ostvarimo pobjedu nad Rudešom., pišu Sportske novosti.

Dosta je ozljeda i kartona za Tramezzanijeve izbore?

- Ha, eto, Mlinar je dobio od Selahija po nogama tako da mu je slomljena noga, a Maurić je dobio crveni karton iako je start bio benigniji. Oproste Selahiju drugi žuti i on igra, a ova dvojica su aut. I malo je tko primijetio još jednu grešku suca na Rujevici. Kad je previdio čisti prekršaj na Ercegu, sudac Čulina je požurio pokazati žuti karton njemu zbog prigovora iako je trebalo biti obrnuto i kazniti domaćeg igrača. No, poanta je u tome da je žuti karton sudac upisao meni, a ne Ercegu. I što sada, nikom ništa...

Novi trener?

- Tramezzani je faca. Čvrst, karakteran, ima stav i zna se nametnuti i osvojiti respekt grupe. Inzistira na zajedništvu, ima odličnu komunikaciju s momčadi i pojedinačno. Donio je novu energiju, koja nam je nedostajala. Žao mi je zbog Catale, odličan je čovjek, ali u nogometu stvari tako idu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 06:22