StoryEditorOCM
Domaći nogometmuke po organizatoru

Kako će Boysi od Dugopolja do Poljuda? Iz Prometa nam otkrili pravu istinu: ‘Nije do nas, dajemo dva autobusa u pričuvu‘

Piše Ivan Renić
29. ožujka 2024. - 12:54

Kako će Bad Blue Boysi do Poljuda? Standardna procedura bila je prihvat gostujućih navijača u Dugopolju. Potom bi Prometovim autobusima pod jakom policijskom pratnjom bili prevezeni do stadiona. Međutim, tako sutra neće biti. Gostujući navijači automobilima će, pod policijskom pratnjom, stići do Poljuda. Nazvali smo splitski Promet kako bi nam pojasnili situaciju.

- Nije nam stigao zahtjev od Hajduka, a njima inače isti šalje policijska uprava. Odlučili su kako će za gostujuće navijače tražiti drugi način prijevoza. Od nas su zatražili samo dva autobusa koja će biti u pričuvi, u slučaju izvanredne situacije. Prije bi ih naši autobusi čekali na naplatnim kućicama u Dugopolju. Tamo bi parkirali svoje automobile i mi bismo ih prevezli do stadiona – priča nam Andrija Kalinić, voditelj službe za komercijalne poslove.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Ovaj put, situacija će biti drugačija...

- Ovo nije naše odbijanje, nego je takva odluka policije. Javili su nam da ovaj put neće koristiti naše usluge. Žele samo dva autobusa u rezervi ako dođe do kvara ili izvanredne situacije.

Ova odluka za Promet je i spas. Nije tajna da se autobusi nakon ovog posla uvijek vrate razbijeni.

- Uvijek bi bilo štete, nekad veće, nekad manje. Razbijali bi stakla ili oštetili nešto u unutrašnjosti. Za takve stvari uglavnom se trudimo poslati autobuse koji imaju kasko osiguranje. Ali nije ni to uvijek lako jer nekad treba i po 12 autobusa. Starije autobuse ne možemo osigurati samo zbog toga.

Prometovi novi autobusi sufinancirani su sredstvima Europske unije.

- Takvim autobusima ne smijemo prevoziti navijače. Oni se smiju koristiti samo za javni gradski prijevoz, a ne za komercijalne usluge – zaključio je Kalinić.

image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:33