StoryEditorOCM
Domaći nogometpredsjednik objasnio

Iznenađujući transfer: svi se pitaju zašto bivši hajdukovac karijeru nastavlja u Solinu, evo odgovora

Piše Jurica Radić/SN
24. kolovoza 2023. - 07:07

Zvučalo je iznenađujuće, ali Gergo Lovrencsics izabrao je Solin kao posljednju postaju igračke karijere. Bivši desni bek Hajduka na pragu 35. rođendana, kojeg slavi početkom rujna, potpisao je za drugoligaša s Jadra čiji nam je predsjednik Miroslav Delić objasnio kako je Solin privolio Lovrencsicsa na dolazak - pišu Sportske novosti.

- Lovrencsics je imao želju nastaviti s igranjem, a uz to ima ambiciju krenuti u trenersko školovanje. U Solinu će igrati, a pored toga će raditi u našem omladinskom pogonu s dječacima od 2015. godišta i mlađima – kazao nam je Delić i dodao:

- Solin i Lovrencsics pronašli su zajednički model suradnje, jer klub će mu pomoći na početku njegovog trenerskog puta, u nastojanju da stekne trenersku licencu. Preko Solina će ostvariti trenersko školovanje, a nama će njegovo iskustvo i znanje pružiti dodatnu kvalitetu u igračkom kadru prve momčadi.

image
Jakov Prkić/Cropix

Nije tajna da je Lovrencsics nakon dvije godine igranja u Hajduku odredio Split kao svoju novu životnu postaju. Nije se vratio u Mađarsku već se s obitelji nastanio u gradu pod Marjanom, stoga je izabrao obližnji Solin. Kada se očekuje Lovrencsicsev debi za Modre s Jadra?

- Vjerujem da će najdalje kroz dva tjedna biti na raspolaganju našem treneru Lozi – kazao nam je predsjednik Delić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:15