StoryEditorOCM
Domaći nogometkraj snova

Hrvatska se vraća kući, niti jedan željeni rezultat se nije dogodio, dva susreta su završila bez pobjednika i golova

Piše R.R.
25. lipnja 2024. - 23:02

Hrvatska je skupinu okončala na trećem mjestu s dva osvojena boda i ostala je u čekaonici. No nije niti dugo čekala na konačan rasplet, odmah su sve kombinacije se raspale i minimalne šanse koje su se nudile za prolazak u osminu finala su nestale.

Parovi C-skupine zatvorili su vrata Hrvatima, jer kombinacija u kojoj bi Engleska dobila Sloveniju s tri ili više golova razlike, a Danska Srbiju se nije ostvarila. Da stvar bude još i čišća niti je Engleska bila blizu pobjede, a kamoli s više golova razlike, odigrao je „gordi albion“ korektnu partiju, ali realno nisu baš u golgeterskoj formi. Jednako kao što su Danci i Srbi odigrali dvoboj više gledajući ne napraviti neku pogrešku i primiti zgoditak. Istina Srbija je morala i malo više riskirati jer njima bod nije značio ništa, ali  nedostajalo je očito kvalitete kako bi se probila obrana Danaca. Na kraju „nula“, dvije utakkmice bez golova.

Inače C-skupina je na kraju ispala izuzetno neefikasna, s tek jednom pobjedom, onom Engleza nad Srbijom od 1:0 i pet neodlučenih ishoda. Dovoljno da kao prvi iz skupine budu Englezi, Danci prođu kao drugi, a Slovenija kao jedna od trećeplasiranih reprezentacija. Srbija se vraća kući.

Tek je sada jasno koliko je skup bio onaj visoki poraz od Španjolske, ali i dekoncentracija u sudačkoj nadoknadi oba dvoboja, protiv Albanije i Italije koji je odnio bodove. Nikada nismo niti dobili nešto lagano, realno samo se podgrijavala nekakva nada, koja je u samo 24 sata potpuno nestala.

Susrete u srijedu tako možemo gledati bez računanja, naši se Vatreni mogu spakirati i krenuti kući, gledati završnicu Europskog prvenstva preko televizijskih ekrana, ako budu imali i mrvicu volje za nešto tako.

Čuda se događaju, no rijetko, a u našem slučaju – i nikako.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 23:04