StoryEditorOCM
Domaći nogometMarco i Mario

HNS se našao u neočekivanom problemu zbog debitanta i bivšeg hajdukovca. Što će pisati na dresu: ime, prezime ili oboje?

Piše I. R.
14. studenog 2023. - 15:23

Obojica Pašalići, obojici ime počinje na slovo ‘M‘. Isto im je i drugo slovo imena, ali i treće. Mario i Marco Pašalić, zbog njih se HNS našao u problemu. Kako im razlikovati imena na dresovima? Marco je posljednji upao na popis izbornika Zlatka Dalića. Rijekin adut tako je stigao na prvo okupljanje hrvatske seniorske vrste.

Što će HNS poduzeti? Jedino logično rješenje je da obojici na leđima pišu imena i prezimena. Može se to sve nekako ugurati. Ako stanu duga prezimena na košarkaške dresove bez rukava, trebala bi stati i na nogometne.

Jedna od opcija je i da Marcu na dresu piše samo ime. Dakle – Marco. No, to se u povijesti Vatrenih dogodilo samo dva puta. Svoje ime, umjesto prezimena, na leđima su nosili samo Eduardo da Silva i Franko Andrijašević.

Zanimljiva je ovo situacija jer su se u reprezentaciji prvi put od 2018. godine našla dva prezimenjaka. Onda su to bili Nikola i Lovre Kalinić. A danas, evo, imamo Pašaliće.

image

Kaštelanin Mario u dresu reprezentacije

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:26