StoryEditorOCM
Domaći nogometpresica uoči Latvije

Gvardiol i Majer o HNL-u: ‘Napeto je, drago mi je što su Hajduk i ostali dobri‘. Rekli što misle tko će biti prvak

Piše I. M.
5. rujna 2023. - 17:42

Hrvatska reprezentacija u petak u 20:45 na Rujevici igra protiv Latvije utakmicu petog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. Povodom toga Vatreni su se okupili ovog tjedna kako bi se pripremili za taj susret, a zatim i Armeniju, kod koje će gostovati u ponedjeljak, 11. rujna.

Povodom toga, reprezentativci Joško Gvardiol i Lovro Majer odgovarali su na pitanja na presici za novinare.

Za Gvardiola: Kakav je osjećaj doći u reprezentaciju kao igrač Cityja?

- Osjećaj je isti. Velika je privilegija biti član reprezentacije i uvijek dolazim s puno energije. Zadnji put sam zbog ozljede morao otići, ali sad se radujem novi izazovima.

Joško, imate priliku raditi s jednim od najbooljih trenera na svijetu?

- Već sam nekoliko puta rekao da mi je čast raditi s Guardiolom. Zadnja dva tjedna imao je problema s leđima. Možda je rano pričati, ali u tjedan dana što smo pričali, dosta me toga naučio.

Majer, prešli ste u Wolfsburg. Koliko vam je značio taj transfer?

- Pružila se prilika i smatrao sam da je vrijeme za novi iskorak i izazov. Dobro je krenulo, igrao sam prve tri utakmice, dvije smo pobijedili. Zadovoljan sam. Treba biti i bolje, ali bit će, nakon prilagodbe.

Kako je raditi s Nikom Kovačem?

- Bio jedan od razloga što sam tamo, a što se tiče strogoče i discipline, nemam problema s time.

Kakvu utakmicu očekujete protiv Latvije?

- Moramo ući maksimalno ozbiljno i ostvariti pobjedu u petak, ali i u ponedjeljak, rekao je Gvardiol.

- Neće biti lako. Spreman sam startao ili ušao s klupe. Mogu pomoći ekipi, moramo biti ozbiljni, ne smijemo podcijeniti Latviju. Ne treba biti pametan da se zna kako nam je bitno dobiti ove utakmice jer bit ćemo u tom slučaju u jako dobroj situaciji. S ove dvije pobjede so na korak od plasmana na Euro, dodao je Majer.

Ukupno vas je deset iz reprezentacije mijenjalo sredine, kako vi na to gledate?

- Mislim da je najbitnije da svi od nas igramo u tim klubovima i da imamo minutažu s kojom ćemo biti zadovoljni. Većina je napravila jako dobre transfere, a neki su napravili nevjerojatne iskorake, počeo je Majer.

- Drago mi je vidjeti nove transfere, pogotovo što se tiče liga petica. Drago mi je za Lovru, jer znam o kakvoj je ligi riječ. rekao je Gvardiol.

Za Joška: Engleska liga je ipak dva koraka više?

- Uvijek mi je bio san igrati u Premijer ligi. Odlučio sam se za taj potez, jer sam želio napraviti stepenicu više.

Gvardiol, niste igrali u Ligi nacija. Je li pojačana glad za igranjem za Hrvatsku?

- Nije mi drago što se par puta potrefila ozljeda, pa sam izostao iz Lige nacija. Bio sam žalostan zadnji put, više nisam znao što raditi. Hvala Bogu, sve je iza mene. Sretan sam što sam ovdje. Glad je i dalje u meni, kao i svaki put u reprezentaciji.

Gvardiol o čuvanju Haalanda

- Ne igramo toliko jedan protiv drugoga na treninzima, više se baziramo na taktiku. Drago mi je što igram s njim i da će zabiti puno golova, možda ću mu i asistirati.

Pratite li HNL, kako će se rasplesti liga?

- Nisam gledao utakmicu Osijeka protiv Dinama, iskreno će Gvardiol.

- Gledao sam dio utakmice. Drago mi je zbog pobjede Dinama. Drago mi je što je napeto u HNL-u, što su Hajduk, Osijek i Rijeka dobri. No smatram da je Dinamo najkvalitetniji, zaključio je Majer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:51