StoryEditorOCM
Domaći nogometjaka konkurencija

Evo popisa za nagradu ‘Golden Boy‘: u 100 najboljih nema igrača Hajduka, ali u elitnom društvu su tri talenta HNL- a

Piše I. M.
20. lipnja 2023. - 18:42

Objavljen je popis od 100 nogometaša koji konkuriraju za prestižnu individualnu nagradu "Golden Boy", koja se dodjeljuje najboljem mladom igraču u kalendarskoj godini. Među nominiranima su i hrvatski reprezentativci Martin BaturinaMatija Frigan i Luka Stojković. Tako su se u probranom društvu našla tri HNL- ova dragulja, ali ni jedan nije iz redova Hajduka. Mladi talenti dolaze iz Dinama, Rijeke i Lokomotive.

Nagradu je pokrenuo talijanski sportski list Tuttosport 2003. godine, a kasnije su se u organizaciju uključili i ostali snažni sportski mediji poput britanskog The Timesa i francuskog L‘Equipea.

Popis je pun "wunderkinda" iz najvećih svjetskih klubova, od kojih su prvih pet Bayernov Jamal Musiala, novo pojačanje Real Madrida Jude Bellingham, Barcelonin Pablo Gavi, António Silva iz Benfice i još jedan Barcelonin talent Alejandro Balde. Ove godine nagrada "Golden Boy" slavi 20. obljetnicu od osnivanja, a prošle sezone nagradu je odnio Španjolac i veznjak Barcelone Gavi. U ovogodišnji izbor ulaze igrači koji su posebno dobre partije pružali od prosinca prošle do lipnja ove godine.

Kompletan popis svih kandidata možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 07:53