StoryEditorOCM
Domaći nogometneočekivana akcija

Dronovi napadaju: Pogledajte zašto je prekinuta utakmica Hrvatske i Armenije, razlog je bizaran i politički motiviran

Piše frane vulas
11. rujna 2023. - 19:02

Dronovi opet napadaju. U 35. minuti kvalifikacijske utakmice nogometnih reprezentacija Armenije i Hrvatske, pri rezultatu 1:0 za ‘kockaste‘, susret je na nešto manje od minutu bio prekinut zbog približavanja drona travnjaku stadiona u Erevanu.

Dron koji je nosio zastavu sporne, međunarodno nepriznate Republike Nagorno Karabakha (Gorski Karabah), formalno dijela Azerbajdžana oko kojeg se spore i sporadično ratuju već dugo susjedi Armenija i Azerbajdžan. Zasad nepoznata osoba je dronom tu zastavu ‘dovezla‘ u prostor stadiona, a onda se dron počeo približavati i spuštati prema travnjaku. Nije se do kraja spustio, ali je bio dovoljno blizu terena da glavni sudac Francuz Clement Turpin nakratko prekine susret. Na tribinama je od domaćih navijača uljez na prvu bio dočekan ovacijama, a zatim se ipak zaputio ‘prema izlazu‘.

Najpoznatiji primjer drona koji je upao na utakmice reprezentacija bio je onaj na utakmici kvalifikacija za Euro 2016 momčadi Srbije i Albanije. Tada je 2014. godine izbio veliki skandal kada je gotovo na travnjak stadiona Partizana u Beogradu stigao dron sa zastavom Velike Albanije kojim su gostujući navijači provocirali domaće.

Nevjerojatan je ovo bio propust osiguranja ove utakmice u Erevanu. Pogotovo stoga što su Armenija i Azerbajdžan u posljednje vrijeme u ponovno opet poprilično napetim političkim odnosima i sukobu koji stalno tinja. Nedavno su se zbog vojnih vježbi Azera i dodatne vojne trupe slale uz granicu s Azerbajdžanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:06