StoryEditorOCM
Domaći nogometfutsal play-off

Dinamo opet stiže u Dalmaciju, ali ovaj put podno Biokova kod branitelja naslova Novog vremena

Piše Ivan Renić
6. svibnja 2023. - 10:00

Dinamo opet stiže u Dalmaciju, ali ovaj put podno Biokova. Danas je od 19.30 na rasporedu prva utakmica polufinala između Novog vremena i Futsal Dinama. Obje momčadi prolazak su izborile nakon tri teške utakmice. Osijek se, valja priznati, junački držao protiv branitelja naslova. Odveli su seriju do majstorice u Makarskoj. A u njoj su nakon četiri minute imali 3:0!

Međutim, Makarani su još jednom dokazali da su kraljevi preokreta. Do kraja su na krilima Rafinhe koji je upisao „hattrick” slavili sa 7:5 i još jednom izborili polufinale. Skupo su Osječani prodali svoju kožu i dobrano umorili prvake. Kratak je bio predah, a u Makarsku im već danas dolazi Dinamo.

Momčad je to koja igra u najboljoj formi posljednjih nekoliko mjeseci. Prvi poraz u prvenstvu u ovoj godini nanio im je tek Vrgorac u četvrtfinalu. Zagrepčani su u prvoj utakmici pobijedili sa 6:3. No, u vatrenoj atmosferi u Vrgorcu domaći su uspjeli izjednačiti s uvjerljivih 6:2. Do čuda ipak nisu mogli. Futsal Dinamo je na svom terenu slavio u majstorici s 3:0.

Bogata je povijest njihovih međusobnih okršaja. Bit će ovo 23. makarsko – zagrebački derbi. U ovoj sezoni svakome je pripala po jedna pobjeda. Novo vrijeme je u 4. kolu pobijedilo s 4:3. No, Dinamo im se revanširao s 3:0 u Zagrebu. I u ovom polufinalu teško je prognozirati pobjednika. Dojma smo kako će svaka momčad na svom parketu biti u ulozi blagog favorita. Leži tu prednost za dalmatinskog predstavnika jer će se eventualna majstorica opet igrati podno Biokova. U prvom kolu doigravanja iznenađenja ipak nije bilo. Sve četiri momčadi s vrha poretka izborile su polufinale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:04